F. Tomšík 90. (p.)
1:0
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.05.2018 17:00

23.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

O výhře Buku se Suchdolem rozhodla penalta z poslední minuty


Branky


90. F. Tomšík (p.)
30

Díky gólu stopera Filipa Tomšíka z 90. minuty zvítězili fotbalisté Buku nad Suchdolem a upevnili si třetí místo tabulky. Hosté nepodali na půdě favorita vůbec špatný výkon, nakonec ale odjeli domů s prázdnou. Zajímavostí je, že hosté dostali v 90. minutě branku a ještě dvě červené karty.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas branku nepřinesl

Favoritem zápasu byl Buk držící se na vrchních příčkách tabulky. Suchdol mu však byl rovnocenným soupeřem. Hned od začátku se hrál běhavý kombinační fotbal, občas s tvrdšími kontakty hráčů. Hostům se podařilo vytvořit si několik šancí, převážně z kombinační hry. Domácí hrozili především z rohových a trestných kopů. První poločas ale žádnou branku nenabídl a skončil remízou 0:0. 

Autor: Marek Čáp

Buk co by mírný favorit, vzhledem postavení v tabulce, začal utkání aktivně, ale i hosté začali od podlahy. Hned začátkem první půle měli suchdolští gólovku, kdy po přízemním centru hostující útočník jen těsně minul Vondrákovu branku. Buk se v prvních pětadvaceti minutách spíše hledal a i když se snažil o aktivní hru, tak až na pár střel a zavarů před brankou, ze kterých nebylo nic si nevytvořil žádnou vyloženou šanci. Soupeř využíval rychlých rozehrávek na krátko do nohy a domácí několikrát přečíslil, ale útoky hostí končili buď u brankáře nebo u skvěle hrajícího stopera Tomšíka. Víc první poločas nenabídl.

Autor: Luboš Jasanský 

Branka z penalty rozhodla celý zápas

Druhý poločas pokračoval v duchu toho prvního - kombinační běhavý fotbal s dlouhými balony za obranu, jen v soubojích se přitvrdilo. Sudí zprvu byl na zákroky přísný, ale později v přísností polevil a leckteré i velké  fauly se obešly bez odpískání. Když už to vypadalo na remízu, přišel aut házený domácími nedaleko suchdolského velkého vápna. Balon si přebral hráč Buku, prošel přes pár hráčů a zastavilo ho lehké přišlápnutí špičky od beka hostů. Hned poté rozhodčí odpískal penaltu. Emoce pochopitelně vyvrcholily a na adresu rozhodčího se snášely názory na rozpornou nařízenou penaltu. Následně dva hráči hostů uviděli červenou kartu a Filip Tomšík penaltu proměnil. 1:0 tedy Buk zvítězil.

Autor: Marek Čáp (Suchdol nad Lužnicí)

Druhý poločas probíhal ve stejném duchu jako ten první. Hrálo se víceméně nahoru dolů. Přibližně v 55. minutě šel sám na gólmana suchdolský útočník, ale skvělý zákrok vytáhl Augustín, který nahradil o poločase mezi tyčemi Vondráka. Šance byli na obou stranách, bylo velké dusno a oba týmy se "ždímali" jak to šlo, ale ke konci zápasu měli o něco více ze hry domácí. V posledních vteřinách si vzal míč k noze bukovský Kocourek a vydal se na výlet. Obešel dva hostující hráče, až třetí z nich se s ním dostal do kontaktu a rozhodčí pískal v 90. za stavu 0:0 penaltu. To samozřejmě vyvolalo vlnu nevole u suchdolských a skončilo to dvěma červenými kartami. Zda penalta byla či nebyla nemá cenu spekulovat, podle rozhodčího ano. K pokutovému puntíku se vydal ladným krokem tradiční exekutor Filip Tomšík a s ledovým klidem uklidil míč do branky. Rozhodčí okamžitě pískal konec a Buk zvítězil 1:0. 

Autor: Luboš Jasanský 

 



Ohlasy k zápasu


AC Buk
Luboš Jasanský: Je třeba říct, že Suchdol odehrál výborný zápas, ale stejně jako domácí nebyli produktivní a pověstné štěstíčko se tentokrát přiklonilo do Buku. Nejlepšího hráče bych zvolil za domácí stopera Tomšíka, který hrál skvěle a nakonec i rozhodl. A kapitána Ondřeje Schmirlera, který odehrál také skvělý zápas.

Sokol Suchdol nad Lužnicí B
Marek Čáp (hráč): Je to pro nás dvojnásobná ztráta, jak bodů, tak vykartovaných hráčů. Pan rozhodčí Vican byl nejdříve velice přísný, pak dost polevil a vymklo se mu to z rukou. Zákrok, za který odpískal penaltu, byl v porovnání s ostatními neodpískanými zákroky zanedbatelný. Většina hráčů obou týmů se shodla, že remíza by byla spravedlivější.



Sestavy


AC Buk
L. Vondrák [-] (46. M. Augustín [-] ) - J. Kocourek [-] , P. Smrž [-] (75. L. Moták [-] ) , L. Moravec [-] , L. Vondráček [-] , O. Schmirler [-] , F. Opička [-] (83. J. Koranda [-] ) , M. Šenkýř [-] , P. Lexa [-] (46. D. Hamerník [-] ) , F. Tomšík [-] , O. Jasanský [-]

Sokol Suchdol nad Lužnicí B
V. Kanděra [-] - K. Trmal [-] (68. M. Havelka [-] ) , J. Zeman [-] , R. Gorný [-] , L. Hešík [-] , M. Dunaj [-] , D. Trmal [-] , T. Potěšil [-] (17. L. Chládek [-] ) , L. Kuchyňka [-] , M. Matějček [-] , M. Čáp [-]

ŽK: 22. L. Moravec , 54. M. Šenkýř , 74. P. Smrž , 90. J. Kocourek - 34. R. Gorný , 52. M. Dunaj . ČK: 90. L. Hešík , 90. M. Matějček .
Hráči zápasu: F. Tomšík , O. Schmirler - R. Gorný .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: Vican Miroslav - KOUDELKA Jiří, KOZEL Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Valenta

Expert: Martin Matějček
Tip experta: výhra hostů

Hosté budou chtít udržet neporazitelnost a překvapí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - TJ Lokomotiva České Velenice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Buk je na podzim rozjetý a doma si poradí