Rapotice vyhrály i ve Štěpánově


Branky


34

Vedoucí celek tabulky navázal na výhru v Nedvědici a i v nedalekém Štěpánově vyhrál o dvě branky. Hostům zajistily tři body trefy Illka a Sobotky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Illek poslal Rapotice do vedení

Štěpánov chtěl navázat na bodový zisk z půdy Rantířova. Hosté z Rapotic se osamostanili v čele tabulky a hráli o třetí jarní výhru v řadě.

 

Svěřenci Jiřího Lukáška navázali na povedené jarní zápasy a byli lepším týmem. Zahanbit se však nenechali ani hosté, které svoji ofenzivní sílu ukazovali při povedených protiútocích do otevřené domácí obrany. Největší šanci domácích měl už v 7. minutě Kintr, ale samostaný únik nezakončil tak, jak by chtěl. Hosté se prosadili v 36. minutě, kdy ve středu hřiště přišel o míč Martin Novák, míč uzmul Jan Illek, před kterým domácí obrana couvala tak dlouho, až se hostující záložník odhodlal ke střele a překonal Dingu v domácí svatyni - 0:1. Do kabin tak odcházeli spokojenější hosté.

Michal Sobotka přidal druhou branku

Domácí byli ve druhém poločase více na míčí, ale chyběla jim přesnější finální přihrávka. Rapotice stejně jako v první půli podnikaly rychlé výpady do otevřené obrany ofenzivně laděného Štěpánova. Jeden takový brejk přišel v 69. minutě, když se po rychlém přečíslení domácí obrany střelecky prosadil kanonýr Michal Sobotka - 0:2. Štěpánov chtěl s výsledkem ještě něco udělat, přeskupil řady a začal hrát na tři obránce. Ani to však ke kontaktní brance nevedlo a zkušený tým z Rapotic vyhrál stejně jako před týdnem v Nedvědici poměrem 2:0.

 

Štěpánov v příštím kole čeká třaskavé derby na půdě Nedvědice, které bude mít podtext boje o záchranu. Rapotice budou chtít v jarní krasojízdě pokračovat v derby s trápící se rezervou Velké Bíteše.



Ohlasy k zápasu


FK Železárny Štěpánov nad Svratkou
Jiří Lukášek (trenér): Celý zápas se mohl vyvíjet úplně jinak, kdyby David Kintr v úvodu zápasu proměnil svůj samostatný nájezd. Věřím, že bychom pak hráli poněkud jinak. Místo toho šly po našem zaváhání v rozehrávce do vedení Rapotice. Po změně stran jsme museli hru více otevřít, to hostům vyhovovalo, druhých pětačtyřicet minut vyznělo pro ně.

FC Rapotice
Aleš Kolařík (vedoucí): V první půli jsme měli problémy s důrazem a bojovností Štěpánova a chvíli nám trvalo než jsme se s tím srovnali. Ve hře bylo k vidění plno nepřesností na obou stranách a hra byla často rozkouskovaná, ale přesto jsme se dostali do vedení díky dalekonosné střele Illka. Ve druhé půli jsme se více zatáhli a spoléhali na rychlé protiútoky a nakonec zaslouženě navýšili své vedení. Štěpánovu jsme koncentrovanou hrou ve druhé půli žádnou větší šanci nedovolili, což vedlo k zisku velmi důležitých bodů nad nepříjemným soupeřem.



Sestavy


FK Železárny Štěpánov nad Svratkou
L. Dinga [-] - O. Hrubeš [-] , D. Kintr [-] (46. J. Veselský [-] ) , M. Němec [-] (56. V. Kunčík [-] ) , M. Novák [-] , M. Vrzal [-] , V. Kovalchuk [-] , V. Sedláček [-] , T. Richter [-] , V. Kutnyk [-] , A. Feifer [-]

FC Rapotice
T. Laš [-] - M. Laš [-] , Z. Mucha [-] , M. Sobotka [-] (90. R. Zezula [-] ) , M. Němec [-] , J. Matoušek [-] , J. Illek [-] , M. Škorpík [-] (73. M. Laš [-] ) , R. Valsa [-] , T. Švarc [-] , P. Sobotka [-]

ŽK: 38. V. Kutnyk , 72. M. Novák , 74. A. Feifer , 90. O. Hrubeš - 33. M. Sobotka , 89. J. Illek .
Hráči zápasu: L. Dinga - J. Illek .
Počet diváků: 63. Rozhodčí: MACHÁT Oldřich - ROSICKÝ Pavel, TEPLÝ Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč
Hodnocení úrovně zápasu: 7
Rozhodčí - MACHÁT Oldřich: 6
Občerstvení - nápoje: 9
Občerstvení - jídlo: 9
Hrací plocha: 7
Zázemí: 5
Výkon domácích - FK Železárny Štěpánov nad Svratkou: 5
Výkon hostů - FC Rapotice: 7
Hráč utkání - hosté: Jan Illek

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Hráč, Asistent trenéra, Zpravodaj - Sokol Bohdalov | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu, Trenér - TJ Moravec | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Trenér, Fanoušek, Hráč, Zpravodaj, Fotograf - TJ Sokol Křoví | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Fotograf, Zdravotník - Sokol Bohdalov | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Martin Mužátko

Expert: Barbora Štikarová
Tip experta: výhra hostů

Domácí spoléhají na nové posily a budou chtít poodskočit výše ze dna tabulky. Rapotice jsou ale ve skvěle naladěné postupové formě a tento duel ovládnou.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza