FOTO: Béčko Nové Včelnice utrpělo nevídaný debakl. Domácí Stará Hlína jí nastřílela šest branek


Branky


23

Úvodní půle utkání 14. kola Okresního přeboru mezi Starou Hlínou a Včelnicí byla velmi vyrovnaná. Domácí se sice dostali do vedení, avšak až ke konci poločasu. Ve druhé půli domácí celek dalšími čtyřmi zásahy rozhodl o svém vítězství. Dvěma góly se blýskl Tomáš Štědrý a Mojmír Vonka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě branky rozhodly první poločas

V sobotu 23.3.2019 zavítal do areálu FK Stará Hlína k prvnímu mistrovskému utkání jarní části sezóny, tým TJ Nová Včelnice B. Domácí v nově složené sestavě vstupovali do zápasu s cílem bodovat a upevnit si tak slušné třetí místo v tabulce. Začátek zápasu byl v režii hostujícího týmu, který hrál od úvodního hvizdu pohledný kombinační fotbal. Domácí Stará Hlína v úvodu utkání spala zimním spánkem, množství nepřesností a málo pohybu umožnilo hostujícímu týmu aby se dostával do slibných příležitostí, které však končily na hranici velkého vápna nebo nepřesným zakončením. Postupem času se hra vyrovnala, hráči Staré Hlíny zpřesnili rozehrávku a začali být více aktivní. Do první větší šance se dostal domácí Valek, který po pěkné kombinaci s Tomášem Štědrým zakončoval tvrdou střelou, ale z úhlu trefil pouze boční síť Včelnické branky. Včelnická rezerva se stále tlačila do útoku ve snaze získat plný počet bodů, domácí obrana pod vedením zkušeného stopera Miroslava Šauera náporu úspěšně odolávala. Nově vytvořená stoperská dvojice Hrbek – M. Šauer s přehledem sbírala nakopávané míče hostující Včelnice a brankář Rychlý včasným vyběhnutím likvidoval rodící se šance hostujícího týmu. První jarní gól vstřelila Stará Hlína ve 32 minutě. Po přesné přihrávce Petra Šauera, převzal míč aktivně hrající Mojmír Vonka, zatáhl míč na hranici velkého vápna, obránci Nové Včelnice očekávali centrovaný míč, ale zkušený Vonka pokračoval v sólové akci, obešel bránící hráče a přesnou nahrávkou vyzval k zakončení volného Jana Meškana, který s přehledem překonal brankaře Tušila. K další změně skóre došlo o tři minuty později. Ke slovu se dostal opět domácí hráč ze Staré Hlíny Mojmír Vonka. Po chytře zahraném rohovém kopu, který směřoval přímo do branky si ve snaze zabránit gólu srazil hostující obránce míč do vlastní branky a tak se šlo do poločasové přestávky za stavu 2:0 pro domácí tým. 

Druhý poločas v jednoznačné režii domácího týmu

Do druhého dějství nastupovala Včelnice s touhou výsledek zápasu otočit v jejich prospěch a úvodních deseti minutách druhého poločasu Starou Hlínu přehrávala. Hosté ve snaze o vstřelení kontaktního gólu zapomínali na obranu. Toho dokonale využil domácí útočník Tomáš Štědrý, který po povedené individuální akci v 58. minutě zápasu překonal včelnického golmana Tušila a zvýšil tak vedení domácích na 3:0. Po vstřelení třetí branky bylo o zápase rozhodnuto. Snaha domácích o vstřelení další branky se stala přehlídkou neproměněných tutovek. Pohlednou akci po ose Vonka – Chmátal, zakončoval tvrdou střelou Stanislav Valek, ale orazítkoval pouze břevno včelnické svatyně. Další možnost měl střídající Miroslav Pfeifer, prokličkoval obranu hostů, ale místo aby zakončil parádní akci sám, tak nesprávně volil přihrávku na obsazeného Štědrého. S chutí hrající Vonka si vypracoval dobrou pozici k zakončení, ale pozorný brankař Tušil včas vyběhl a tuto šanci vychytal. V této fázi utkání byl domácí tým jednoznačně lepší a jen díky kvalitnímu výkonu včelnického brankaře byl stav duelu pouze 3:0 pro Starou Hlínu. Hosté se dostali do slibné šance v 60. minutě, kdy povedenou střelu z hranice pokutového území, bravurně vyrazil na roh pozorný brankař Pavel Rychlý. K změně skóre na 4:0 došlo v 71. minutě zápasu, kdy opět úřadoval hlinský útočník Tomáš Štědrý, střelu M. Pfeifera hostující golman pouze vyrazil, k míči se dostal Štědrý a přesným zakončením k tyči vstřelil svůj druhý gól v tomto zápase. Na 5:0 zvyšoval v 83. minutě po rohovém koupu Petra Šauera zkušený Miroslav Pfeifer, který uklidil odražený míč pod břevno bezmocného brankaře Nové Včelnice. Konec zápasu se odehrával na polovině hostů. Zaplněná domácí tribuna slavila šestý gól v 89. minutě zápasu, kdy se po přihrávce od kapitána Radka Chmátala dostal do vyložené šance Mojmír Vonka a nekompromisně propálil brankaře z Nové Včelnice a tím stanovil konečný výsledek zápasu na 6:0 pro FK Starou Hlínu.

Autor: Vladimír Hadač



Sestavy


FK Stará Hlína
P. Rychlý [-] - R. Jičínský [-] , M. Šauer [-] , J. Hrbek [-] , P. Šauer [-] , J. Meškan [-] (77. P. Makovička [-] ) - S. Valek [-] (85. V. Marek [-] ) , R. Chmátal [-] , M. Vonka [-] - T. Štědrý [-] , Z. Hrabal [-] (46. M. Pfeifer [-] ) -

TJ Nová Včelnice B
P. Tušil [-] - F. Lukš [-] , D. Brus [-] - D. Tuček [-] (43. M. Blažek [-] ) , D. Matějka [-] , J. Matějka [-] - L. Zápotoka [-] , M. Neubauer [-] (46. J. Lukš [-] ) - O. Šlapanský [-] , L. Holec [-] (77. L. Němec [-] ) , P. Berounský [-]

ŽK: 60. M. Šauer , 69. R. Jičínský , 88. M. Vonka - 10. F. Lukš .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: ŠVEC Bohumil - KOŘÍNEK Luboš, KOUDELKA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
27. 3. 2019 11:25
Hodnocení zápasu
Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Jan Valenta

Expert: Patrik Lexa
Tip experta: výhra domácích

Hlína se potřebuje udržet v kontaktu s druhou Pečí. Včelnické áčko hraje stejný den, takže i vzhledem k tomu tipuji výhru domácích.

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Fotograf - TJ Kunžak | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích