6:3
(2:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2022 18:00

28.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hráči Rapidu dali trenérovi nejlepší dárek k 80. narozeninám! Porazili Jiskru


Branky


7. R. Klekner , 20. M. Ungr , 63. M. Čupalka (p.) , 77. M. Ungr , 79. J. Buček , 90. M. Ungr - 33. M. Petráš , 42. D. Soupír , 75. M. Hojda (p.)
23

Před úvodním hvizdem se na hřišti konala ceremonie, kdy nejen domácí funkcionáři poblahopřáli asistentu trenérovi plzeňského Rapidu k jeho velkému jubileu - 80. narozeninám! Po velké slávě, jakoby chtěli domácí hráči svému trenérovi dát ten vůbec nejlepší dárek v aktuální den, a to body z utkání s rezervou Jiskry Domažlice. I když k slabšímu výkonu hostů přispělo četné oslabení o zkušené hráče, kteří museli vypomáhat svému prvnímu týmu, Rapid předvedl kvalitní hru a zaslouženě na své půdě vyhrál.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První branka padla po hrubé chybě hostujících hráčů už v 7. minutě zápasu, když se nejrychleji za obranou u míče objevil Roman Klekner, který lobem otevřel skóre zápasu. Hosté hráli na míči velmi aktivně, ale do velkých šancí se nedostávali. Za to Rapid brzy využil další své gólovky. Ve 20. minutě se z přímého kopu přízemní střelou na zadní tyč prosadil rapidský sniper posledních týdnů, Milan Ungr.

 

Ale i hosté se branky dočkali. Krátce po půlhodince hry využil v pádu po rychlé akci přihrávku mezi obránce Martin Petráš a blokovanou střelou snížil na rozdíl jedné branky. A do poločasu to už bylo nerozhodně. Ve 42. minutě dostali hosté míč za obranu, kde byl po odrazech nakonec vyvalen proti Davidu Soupírovi a ten nekompromisně zavěsil. Kolem inkasované branky se pak strhla hádka s rozhodčím, která pouze znamenala dvě žluté karty pro domácí hráče.

 

Po výměně stran se oba týmy dlouho dostávaly do stoprocentní gólovky. Tu si proti sobě vytvořili domažličtí sami až v 63. minutě, kdy unikajícího Ungra poslal k zemi ve vápně Hojda a sudí nařídil pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Miroslav Čupalka a poslal Rapid do vedení. Jenže po rohovém kopu v 75. minutě se kopala penalta i na druhé straně, když domácí gólman nešikovně srazil domažliského Copáka. Penaltu proměnil Miroslav Hojda.

 

Kdo čekal vyrovnaný výsledek až do konce, byl na omylu. Už o dvě minuty později vzal na stranu Rapidu vedení opět Milan Ungr, který opět využil protiútoku a svou klasickou akci zakončil na zadní tyč. Uběhly opět další dvě minuty a Rapid slavil znovu. Po rohovém kopu se na zadní tyči objevil Jan Buček a pro Rapid už to bylo vedení o dvě branky. Aby to pro hosty nebylo málo, tak v 82. minutě vyslal Ungr do úniku Holíka, který byl ale před šestnáctkou faulován a do šaten se musel po červené kartě poroučet Jan Kubr. Domácí dokázali využít oslabení Jiskry ještě k jedné brance, kterou vsítil Milan Ungr opět ze svého úhlu střelou na zadní tyč a mohl slavit hattrick společně se závěrečným hvizdem.



Ohlasy k zápasu


SK Rapid Plzeň
Pavel Šimsa, trenér: Další domácí výhra, tentokrát proti lídrovi soutěže, který sice přijel v notně obměněné sestavě s plno mladíky a bez trenéra Javorského, ale ani tak to nebyl úplně lehký zápas, jak by se podle výsledku mohlo zdát. Prvních 25 minut jsme byli lepší my a zaslouženě dali 2 góly, pak se hra vyrovnala a hosté začali být nebezpeční a zaslouženě vyrovnali. Druhý poločas jsme se zlepšili v obraně a soupeře, až na penaltu, do větších šanci nepustili a sami jsme dali 4 góly a asi zaslouženě vyhráli. Dali jsme tak skvělej dárek k 80. narozeninám trenérovi Myslivečkovi, který navíc v Domažlicích působil.

TJ Jiskra Domažlice B
Roman Pekhart, trenér: Naše jedenáctka byla poznamenána bohužel marodkou našeho A týmu, a tak jsme odjížděli k zápasu z klukama, jak ze staršího, tak i z mladšího dorostu. Vstup do zápasu se nám povedl, po naší rozehrávce jsme se hned v první minutě dostali do gólové příležitosti. Poté se hra dostala do naší režie, ale bohužel po naší chybě jsme soupeři nabídli gólovou příležitost a on ji využil. Po celou dobu zápasu i přes naše složení sestavy, jsme byli více na balonu a kluci z dorostu si vedli v prvním ostrém střetu s velkým fotbalem velice dobře. Bohužel nás srážely chyby, po kterých nás soupeř trestal. V první půli jsme vstali z mrtvých, kdy jsme prohrávali 2:0 a soupeř byl hodně nahoře, ale kluci zabrali jako kdyby v tomto složení hráli léta a šli za vyrovnáním a to se nám povedlo a do kabin jsme šli za nerozhodného stavu. V kabině jsme si něco málo řekli, povzbudili hlavně kluky z dorostu a šli na věc. Bohužel i v druhém poločase jsme pykali za naše chyby i přesto, že jsme byli opět více v držení balónu, ale na to se tento zápas nehrálo. A tak jsme obdrželi více branek i když to tak nevypadalo. Jedno musím vyzdvihnout... Kluci z dorostu se toho nelekli a opět potvrdili, že se Jiskra ubírá v práci s mládeží správným směrem. A ještě jednou chceme jako Benfika poblahopřát panu Myslivečkovi k jeho krásným kulatým narozeninám. Tak ještě jednou trenére, hodně štěstí, zdraví a hodně fotbalové radosti Vám přeje celá Benfika a i všichni z Jiskry.



Sestavy


SK Rapid Plzeň
J. Liška [-] - D. Kořenek [-] , P. Nový [-] , J. Holík [-] (90. P. Řezníček [-] ) , J. Buček [-] , M. Ungr [-] , J. Harmady [-] , M. Čupalka [-] , R. Klekner [-] , J. Kadlec [-] , T. Ježek [-]

TJ Jiskra Domažlice B
L. Červený [-] - M. Hojda [-] - D. Sedláček [-] , D. Soupír [-] - J. Kubr [-] , F. Copák [-] , M. Petráš [-] (56. V. Vitoň [-] ) , P. Zámostný [-] , M. Hoang [-] , T. Frček [-] (46. L. Főrster [-] ) , O. Sloup [-]

ŽK: 42. M. Čupalka , 42. J. Harmady , 44. R. Klekner , 50. M. Ungr - 41. P. Zámostný , 83. F. Copák . ČK: 82. J. Kubr .
Hráči zápasu: R. Klekner , M. Ungr .
Počet diváků: 88. Rozhodčí: Hájek Zdeněk - JAKŠ Jan, HAVRÁNEK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů