Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.09.2022 17:00

7.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rapid naposledy v Nepomuku schytal desítku a to jistě nechtěl dopustit. Vyhrát se mu však nepodařilo


Branky


32

Mnoho hráčů i fanoušků si jistě pamatovalo poslední vzájemný souboj těchto dvou týmů, který pro Rapid vůbec nedopadl dobře. Plzeňský celek v Nepomuku před pěti měsíci prohrál 10:0 a k tomuto číslu se jistě již vracet nechtěl. I když v tomto utkání padlo celkem 7 gólů, aby týmy si šest z nich rozdělily a sedmý uzmul Nepomuk.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí fotbalisté se prosadili jako první, a to po precizně rozehraném rohovém kopu, na který si nejvýše naskočil Jakub Chalupný. A o pět minut později to bylo už o dvě branky. Centr Knappa ještě obrana dokázala odvrátit, ale s následnou dorážkou Matyáše Kašpara už to dopadlo o poznání hůře. V hlavách hostujících hráčů se možná začala vracet vzpomínka na předchozí zápas. S tou ale před přestávkou zamýchal Harmady, jenž se dostal ke střele zpoza vápna a brankář Baroch neměl úplně čisté svědomí - 2:1.

 

Rapid byl jistě zkušenými trenéry motivován k lepšímu hernímu projevu a nebojácnosti v zakončení. Ale jakobyho ho přes několik zdí vyslyšeli domácí šutéři, kteří se osm minut po výměně stran dostali už do tříbrankového vedení. Po rychlém útoku byl na pravé straně vyslán Kašpar, který namísto zakončení ještě hledal pro zakončení Jakuba Vosyku a ten míč stihl a uklidil. Poté se i přes několik možností hosté nedokázali dostal do rychlého protiútoku vinou nepřesné přihrávky a později otevřeli prostor mezi obránci pro Tomáše Knappa, který se tváří v tvář Liškovi nemýlil.

 

Rapid se snažil po celý zápas zejména o konstruktivní rozehrávku, což ne vždy neslo kýžené ovoce a jelikož se hrozně složitě dostával před branku soupeře, který naopak pojil kombinaci také s jednoduchým dlouhým přenesením hry, nastoupil na posledním 25 minut zápasu zkušený Daniel Matějka, který měl nepomuckou obranu více rozhýbat. A už po třech minutách pobytu na hřiště se mu to povedlo. V 70. minutě Řezníček do otevřené záložní řady vyvezl míč, našel mezi stopery nabíhajícího Matějku a ten povedenou střelou rozvlnil za Barochem síť. U jedné branky ale nezůstalo. O tři minuty později se kopal klasick rapidský do brány točený rohový kop, po němž se míč odrazil před kopačku právě Matějky a ten snížil na rozdíl jediné branky. Jeho přemotivovanost pozastavil o dvě minuty později sudí žlutou kartou za zbytečné proslovy po jeho faulu na nepomuckého hráče. Rapid se ale ve zbytku zápasu tlačil do brány domácích, leč ta již všem pokusům vytrvala.

 

Ve vyhroceném závěru zápasu se pak více faulovalo, než hrál pěkný fotbal, který poslední desetiminutovce předcházel. Rozhodčí se snažil mít situaci pod kontrolou, což mu ale excesy některých hráčů komplikovalo a v nastavení pak musel po jednoznačném faulu na polovině hřiště, skluzem z boku a bez možnosti hrát míč, vyloučit Jana Harmadyho



Ohlasy k zápasu


FK Nepomuk
Jiří Slach, asistent trenéra: Na to jaké bylo počasí, tak musím pochválit naše trávníkáře, protože se o pažit postarali na výbornou. Výhra si myslím, že byla zasloužená, ale pokazili jsme si lepší výsledek sami. Jinak si myslím, že to byl velmi kvalitní fotbal z obou stran, na poměry krajského přeboru, a proto možná byli v závěru zápasu hosté více emotivní. Musím jim sklonit poklonu za velmi dobře zahrávané rohové kopy, kdy v podstatě všechny smrděly gólem. Závěr zápasu pak odpovídal vyhecovanému zápasu, kdy nám se nedařilo navýšit a Rapid měl blízko ke srovnání a rozhodně si chtěl odvézt nějaký bod.

SK Rapid Plzeň
Pavel Šimsa, trenér: Do Nepomuku jsme jeli s tím, že chceme odčinit poslední debakl z loňské sezony, ale po 17 minutách to bylo 2:0 pro domácí, kdy jsme nepohlídali roh a autové vhazování u našeho vápna a soupeři darovali jednoduché vedení. Celý první poločas nás domácí zlobili s rychlým přechodem do útoku, kdy se moc nezabývali mezihrou a my jsme horko těžko hasili jejich výpady. My jsme se snažili kombinovat, ale příliš se nám nedařilo a i v osobních soubojích jsme zaostávali, a tak výsledkem byly asi dvě naše pološance, které jsme ale nevyužili. Nicméně se nám podařilo snížit střelou z poza vápna, při které zaváhal gólman domácích, a tím se dostali do zápasu. Druhý poločas jsme začali aktivně a domácí jsme přehrávali, ale nepohlídali jsme dva výkopy od brány, prodloužení a zakončení - 4:1. Nepomucká klasika, na kterou jsme hráče před zápasem a o poločase upozorňovali. Nicméně musím kluky pochválit, že jsme nesložili zbraně a po dvojitém střídání jsme Danem Matějkou snížili na rozdíl jednoho gólu, ale i přes náš další tlak jsme už gól nepřidali a odjíždíme s prázdnou. Musím ještě pochválit domácí za přípravu hřiště, které bylo v perfektním stavu. Koho pochválit ale nemůžu je rozhodčí, který zápas řídil na obě strany velice nepřesně což vyvrcholilo ve druhé půli neudělením jasné červené karty pro Tomáše Knappa za sražení protihráče v přerušené hře a naopak přímou červenou kartou v poslední minutě za zákrok našeho hráče na unikajícího hráče domácích ještě na půlce domácích, který ale v kontextu celého utkání byl maximálně na žlutou kartu. Na nepřesně řízeném utkání, které vedlo k nervóznímu závěru utkání, jsme se shodli i s domácím trenérem.



Sestavy


FK Nepomuk
M. Baroch [-] - T. Voráček [-] , D. Šmíd [-] (68. J. Kalabza [-] ) , P. Panc [-] , T. Knapp [-] , M. Baran [-] , J. Vosyka [-] , M. Skala [-] , J. Chalupný [-] , M. Šafanda [-] (68. P. Váňa [-] ) , M. Kašpar [-] (88. M. Berkovec [-] )

SK Rapid Plzeň
J. Liška [-] - M. Jandík [-] (65. K. Veber [-] ) , T. Ježek [-] , J. Harmady [-] , M. Čupalka [-] , R. Klekner [-] , J. Kadlec [-] , V. Agapkin [-] (65. D. Matějka [-] ) , P. Řezníček [-] , D. Kořenek [-] , P. Nový [-]

ŽK: 86. M. Skala - 16. V. Agapkin , 75. D. Matějka , 85. P. Řezníček . ČK: 90. J. Harmady .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Šlauf Jiří - HÁLEK Pavol, STACH Vladislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jakub Volák

Expert: Tomáš Spěváček
Tip experta: remíza

Nepomuk je doma silnej, ale myslím si, že s Rapidem si tentokrát poradit nedokážou a body si rozdělí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů