Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.09.2022 15:00

5.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Stráž sestřelila rezervu Dačic, Mikuláštík se blýskl hattrickem


28

Fotbalisté Stráže se rozehráli do velmi dobré formy. Mužstvo od Nežárky zvládlo 5. kolo Okresního přeboru na půdě béčka Dačic, kterému nasázeli pět branky. O osudu utkání rozhodlo strážské mužstvo už v první půli, kdy se prosadili hned čtyřikrát. Hosté ve druhé půli přidali ještě pátý gól, hattrick zkompletoval Mikuláštík a zapsali jednoznačné vítězství 5:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po poločase bylo rozhodnuto

Do Dačic jeli fotbalisté Stráže s respektem, s ohledem na jejich dosavadní výsledky a mladý tým doplněný zkušenými hráči. Ovšem veškerý respekt byl ta tam hned od úvodního hvizdu. Od začátku utkání strážští útočníci větrali dačickou obranu. A proto hned ve čtvrté minutě mohl Jakub Kalvas slavit první vstřelenou branku tohoto zápasu po pěkné akci s Mikuláštíkem – 0:1. To domácí tým dá se říci trochu opařilo a tak Stráž hrála, co potřebovala a trpělivě si vypracovávala další šance. Ve 20. minutě Zvára vyslal přihrávkou za obranu Vlastimila Mikuláštíka a ten svou šanci proměnil – 0:2. Mikuláštíkova absence v minulém zápase způsobena zdravotními problémy nebyla na něm vůbec znát, protože hned ve 24. minutě rozvlnil soupeřovu sít potřetí – 0:3. Za dalších šest minut se strážští mohli radovat počtvrté, protože se díky svému důrazu a dohrávání akci do konce, prosadil tentokráte Vratislav Labuť – 0:4. Domácí z ojedinělé akce, kdy se dostal k zakončení agilní útočník Hric, vyšli gólově naprázdno hlavně díky skvělému zákroku hostujícího brankáře Rychlého. Do konce poločasu, který herně i výsledkově jasně ovládla Stráž, se již další šance na vstřelení branky neujaly. A tak se šlo do kabin za stavu 0:4 pro hosty. 

Druhý poločas drama nepřinesl

Druhý poločas nabídl poněkud vyrovnanější obrázek hry. Ale byla to Stráž, která si vypracovávala šance ke skórování, ale trápila jí koncovka. Několikrát tváří v tvář domácímu gólmanovi selhala strážským hráčům muška. Své 100% šance neproměňovali jak na běžícím páse… Kollár, Chovítek, Kozel a Kalvas. V 80. minutě se po rohovém kopu prosadil domácí Daniel Lovětínský a snížil tím stav utkání na 1:4. Hned za čtyři minuty ovšem veškeré naděje na stíhací jízdu Dačic zbortil svým třetím gólem a tím pádem zkompletovaným hattrickem Vlastimil Mikuláštík. Ten si tímto připsal již jedenáctý přesný zásah do tabulky střelců OP JH. Zbytek zápasu se již dohrál spíše z povinnosti, takže se už nic podstatného na hřišti do závěrečného hvizdu hlavního rozhodčího neudálo. A tak Stráž mohla slavit jednoznačnou a zaslouženou výhru.

Autor: Martin Zvára



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
Martin Zvára (hráč): Zápas v Dačicích nás zastihl v dobré formě, a tak se nám dařila jednoduchá kombinace na velkém prostoru. Naopak po ztrátě míče náš okamžitý nátlakový způsob hry dělal soupeři problémy a využívali jsme jejich chyb k našim útočným kontrům. Jsme rozhodně spokojeni s naším herním projevem, i když se vše samozřejmě neobešlo bez chyb, na jejichž odstranění budeme nadále zkoušet pracovat. V příštím mistrovském utkání doma přivítáme Lásenici, která v tomto kole doma pokořila Kunžak. Navíc Lásenice získala na přestup našeho bývalého spoluhráče, výborného fotbalistu a mého kamaráda Petra Kodadu. Což předznamenává fakt, že určitě nepůjde o jednoduchý zápas, jak by mohlo napovídat jejich umístění v aktuální tabulce. My ovšem budeme doma chtít samozřejmě naplno bodovat.



Sestavy


FK Dačice B
F. Švarc [-] - D. Lovětínský [-] , R. Přikryl [-] , M. Březina [-] , M. Krtek [-] , M. Diviš [-] , J. Nosek [-] , A. Dvořák [-] , V. Šívr [-] , D. Šmíd [-] , Š. Hric [-]

TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
P. Rychlý [-] - M. Zvára [-] , J. Eger [-] , J. Jančura [-] , M. Podsclan [-] - V. Labuť [-] , J. Kozel [-] , B. Chovítek [-] , J. Sivok [-] - V. Mikuláštík [-] , J. Kalvas [-]

ŽK: 84. Š. Hric , 88. M. Krtek , 89. R. Přikryl - 24. J. Kozel , 79. J. Kalvas , 80. J. Kollár .
Hráči zápasu: V. Mikuláštík , J. Kalvas .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: JANÍČEK Marek - KOPŘIVA Miroslav, JANÍČEK Marek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

16. 9. 2022 10:19
Výhra domácích

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Tento zápas nemohu vidět jinak než jako výhru Stráže. Dačický mladý tým, doplněný zkušenými borci ostřílenými z vyšších soutěží, nebude pro nás určitě jednoduchým soupeřem. Velké hřiště bude taktéž hrát ve prospěch domácích, nicméně v zisk tří bodů věřím.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů