P. Kýzl 93. (p.)
1:1
(0:1)
38. J. Hobza
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2023 17:00

23.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vestec sahal po třech bodech, Rakovník ale vyrovnal penaltou v nastavení


Branky


93. P. Kýzl (p.) - 38. J. Hobza
7

Pro oba celky bylo před tímto zápasem poslední odehrané utkání střetnutí s rezervou Slaného, jelikož Vestci se minulý víkend zápas s Kladnem odložil. Rakovník s B-týmem Slaného prohrál 0:1, Vestec naopak o jednu branku zvítězil. Ani dnešní klání nenabídlo mnoho branek, o zábavu ale bylo postaráno i tak.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Oťukávání z obou stran a vedení Vestce

První poločas nabídl vzájemné oťukávání, kdy se hrálo převážně mezi vápny.

 

Jako první se do velké šance dostali po čtvrt hodině hry domácí. Balón se uvnitř šestnáctky dostal k Itnerovi a jeho křížné střele na zadní tyč nechybělo mnoho.

 

První poločas drželi míč převážně žlutomodří, kteří si však kromě jednoho většího závaru ve vápně soupeře další velkou šanci nevytvořili.

 

Na druhé straně zahrozili vestečtí z přímého kopu, Šindler ale střelu Václava Ježdíka na poslední chvíli vyhlavičkoval z prázdné branky.

 

Ve 38. minutě už se hosté radovali. Po pěkné kombinaci uvolnil Matysík přihrávkou do levé strany Hobzu, který si míč navedl do vápna a výstavní střelou nedal brankaři Peškovi šanci. Viktorka Vestec tak v Rakovníku vedla 1:0.

 

Za tohoto stavu úvodní dějství také skončilo, a do kabin tak odcházeli spokojenější hráči hostující družiny.

Vyrovnání z penalty v nastavení

Ve druhém poločase byla hra zejména kvůli několika faulům místy rozkouskovaná.

 

V 55. minutě přišel na hřiště Tobiáš Pavlík a vnesl do rakovnické hry nový elán.

 

Domácí si začali vytvářet slibné šance. Tou největší příležitostí na vyrovnání byl pokutový kop, který pro svůj tým vybojoval Schwendt. Rakovnický útočník si ve vápně dobře pokryl míč a byl zezadu nedovoleně sražen. V jarní části tak zařídil už třetí pokutový kop pro svoje mužstvo. Balón si na penaltový puntík postavil tradiční exekutor Jan Červený, brankář Víšek mu ale jeho pokus lapil.

 

Domácí však zaváhání nepoložilo a hnali se dál za vyrovnáním. Tobiáš Pavlík se z pravé strany šikovně proháčkoval do šestnáctky, ale ani tato akce nepřinesla domácím kýžený gól.

 

Zanedlouho orazítkoval Červený svým zakončením tyč a už to vypadalo, že se nad domácími stahují mračna.

 

Na druhé straně musel Pešek likvidovat přízemní střelu do středu branky, která mu ale nedělala větší problémy.

 

O pár minut později se rakovničtí dopustili špatné rozehrávky, kterou Vestec málem potrestal, ale střela ze střední vzdálenosti kolem vyběhnuvšího Peška skončila těsně vedle.

 

Deset minut před koncem domácí hru otevřeli a vsadili vše na jednu kartu.

 

Čas plynul, a když se na světelné tabuli objevila 90. minuta, rozhodčí signalizoval, že se bude hrát ještě dalších pět.

 

Právě v nastavení přišel rozhodující moment utkání. Vlasák si při odkopu nastřelil ve vlastním vápně ruku a hlavní sudí nařídil druhý pokutový kop v utkání. Ten na sebe vzal tentokrát Petr Kýzl, který tíhu okamžiku ustál a přesnou střelou rozjásal rakovnické tribuny.

 

Proměněná penalta byla tím posledním, co utkání nabídlo, a Rakovník tak doma remizoval s Vestcem 1:1.



Ohlasy k zápasu


SK Rakovník
Petr Vecka: Co se týče nasazení a bojovnosti byl dnešní zápas oproti posledním dvěma o sto procent jinde. Hráči si zaslouží pochvalu, jelikož nic nevzdali a hráli do poslední minuty. Můžeme jen litovat neproměněných šancí. Teď je potřeba se soustředit na nadcházející dvě utkání.

TJ Viktoria Vestec
Michal Chaloupka: Dnes k tomu můžu říct pouze tři věci. Domácí předvedli velmi kvalitní výkon, obrovské hřiště je pro ně velká výhoda. Myslím si, že pokud budou hrát takhle i dál, tak se v klidu zachrání. Dokonce mě to malinko překvapilo, na podzim to byl velmi slabý tým. Náš výkon nebyl zcela optimální, vedení 1:0 přišlo celkem nečekaně, ale i takové zápasy jsou. I když by to pro domácí bylo kruté, tak jsme si měli odvézt tři body. Jenže, a to je ta třetí věc, kterou chci říct, rozhodčí znovu hrubě ovlivnil jinak krásný zápas. Ve 20. minutě měla přijít jasná červená karta pro domácí, když jejich stoper ve skluzu s oběma nohama nataženýma uspal na čtyři minuty našeho záložníka, málem mu přelámal nohy a pan rozhodčí vytáhne žlutou kartu. Myslel jsem, že je na hřišti proto, aby chránil zdraví hráčů. Později ale bylo ještě hůř, jelikož si ve druhém poločase vzal pan Jarolímek utkání do svých rukou. Pár vymyšlených faulů kolem vápna dostávalo naši obranu pod tlak, a když ani to nestačilo, tak pan asistent pustil dva nebo tři dvoumetrové ofsajdy. Ovšem ani tohle nestačilo, a tak přišel závěr pana Jarolímka, který pískl první penaltu. Dobře, tady o faul možná trochu šlo, ale takových je za zápas dvacet a nepískají se. Ale budiž, ať jsem tedy trochu objektivní. Domácí penaltu neproměnili, a tak přišel závěr snů. Nastavení pět minut, na hřišti skoro tma. Běží 98. minuta, nákop do vápna, kde se míč odrazí od stehna našeho hráče, a co pan Jarolímek? Ano, penalta pro domácí! Gól na 1:1, konec a domácí slaví, jako kdyby vyhráli Ligu mistrů. Doopravdy už nevím, co bych k těmto poměrům ve fotbale, kde má jít hlavně o radost ze sportu, řekl. Po utkání se od domácího fanouška dozvím, že takhle to v Rakovníku vypadá celé jaro, že hlavní rozhodčí je odchovanec rakovnického fotbalu a celý život hrával za Tatran. Na FAČRu se pak všichni pochválí a je to. Koukají na to malé děti, máte v týmu dorostence, kterému pan Jarolímek pískne penaltu, kterou svět neviděl a my chceme, aby tihle kluci zůstali u fotbalu? Nedivím se, že je takový úbytek zájmu o fotbal, protože já, kdybych tenhle sport nemiloval, tak už jsem dal někomu pěstí a skončil s tím. Omlouvám se za ta slova, ale jak jsem psal již po zápase ve Slaném, stydím se za český fotbal!



Sestavy


SK Rakovník
T. Pešek [-] - T. Kotaska [-] , P. Kýzl [-] , J. Šindler [-] , V. Čadek [-] , Z. Schwendt [-] (68. J. Severin [-] ) , P. Tvrz [-] (55. T. Pavlík [-] ) , J. Holý [-] , J. Červený [-] (74. F. Turbák [-] ) , T. Pucholt [-] (85. J. Pavlík [-] ) , T. Itner [-]

TJ Viktoria Vestec
P. Víšek [-] - J. Michálek [-] (90. M. Chaloupka [-] ) , J. Hobza [-] (76. M. Hlubuček [-] ) , J. Ptáček [-] , P. Ježdík [-] , V. Ježdík [-] , J. Ježdík [-] (46. J. Kolačný [-] ) , J. Maňák [-] , R. Matysík [-] , M. Říha [-] (85. O. Vlasák [-] ) , M. Hendrych [-]

ŽK: 22. P. Kýzl - 70. P. Ježdík , 77. M. Hlubuček , 93. R. Matysík .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Jarolímek Miloš - JAROLÍMEK Roman, ŽÁČEK Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Matouš Vránek

Expert: Tobiáš Pavlík
Tip experta: výhra hostů

Sice jsem hráč Rakovníka, ale také jsem realista, a tak si myslím, že vyhraje Vestec. Samozřejmě ale doufám, že to tak nebude.

Tip: výhra domácích