3:4
(0:3)
20. L. Herčík
23. L. Danda
35. M. Marek
74. P. Danda (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.06.2023 18:00

30.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO + VIDEO: Kralupy měly nakročeno k dalšímu obratu, rezerva Slaného ale průšvih odvrátila


Branky


47. P. Junek , 50. S. Mařík , 92. L. Krejza - 20. L. Herčík , 23. L. Danda , 35. M. Marek , 74. P. Danda (p.)
5

Aby mohli nadále živit naděje na záchranu, museli dnes v Kralupech slánští fotbalisté bezpodmínečně zvítězit. Nakročeno k tomu měli po první půli dobře, jelikož domácím nasázeli tři branky. Do druhého poločasu ale vstoupili daleko lépe kralupští, kteří během pěti minut snížili narozdíl jediného gólu. Hosté ale katastrofu odvrátili, a díky proměněné penaltě nenapodobili Kosoř, která v Olších ztratila tříbrankové vedení před dvěma týdny.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hostující kanonáda

První šanci zápasu si po pěti minutách hry vytvořili hosté. Z dobré pozice uvnitř vápna střílel Lukáš Danda, jeho pokus mu ale zblokovala obrana domácích.

 

Vzápětí měli slánští fotbalisté další příležitost, když se po zaváhání Řenče ocitl před Šídlem Marek. Domácí brankář ale stačil balón zalehnout ještě před tím, než stihl hostující útočník zakončit.

 

Ve 20. minutě už se slánská rezerva radovala. Po centru z přímého kopu otevřel skóre zápasu Lukáš Herčík.

 

O tři minuty později to bylo už 2:0. Kralupská obrana propadla a na Šídla postupovali tři hráči hostů. Slánští fotbalisté situaci i s dávkou štěstí vyřešili dobře a po přihrávce kapitána Volgnera se ve skluzu trefil Lukáš Danda.

 

Po pětatřicetiminutách hry vedl B-tým Slaného už o tři branky. Po Herčíkově přihrávce ze strany se zblízka tvrdou ranou pod víko prosadil Matyáš Marek.

 

Ve 39. minutě o sobě poprvé v utkání dali vědět také domácí. Do dobré pozice se dostal Jáchym Kulhavý, jeho lob ale těsně minul Marešovu svatyni.

 

Vzápětí si na druhé straně obešel Culka Lukáš Danda, tváří v tvář Šídlovi ale střelou po zemi zamířil těsně vedle branky domácího gólmana.

 

Výsledkem tak bylo poločasové skóre 3:0 pro fotbalisty hostující družiny.

 

 

Domácí utkání zdramatizovali

Kralupy vstoupily do druhého poločasu skvěle. Hned po dvou minutách hry postupoval po nákopu dopředu sám na branku Petr Junek a střelou po zemi snížil na 1:3.

 

O tři minuty později měli domácí příznivci důvod k radosti podruhé. Po hrubce hostující obrany se před Marešem ocitl Stanislav Mařík a střelou podél strážce slánské branky snížil narozdíl jediné branky.

 

Poté šance ustanuly a oba celky spíše bojovaly ve středu hřiště o balón.

 

Další větší vzrušení přinesla 74. minuta. Ve vápně se ocitl Lukáš Herčík, kterého nedovoleným zákrokem zastavil Richard Culek. K nařízené penaltě se postavil Petr Danda a přesnou střelou k tyči zařídil svému týmu znovu dvougólové vedení.

 

Utkání už se poté spíše dohrávalo. Kralupy se snažily o senzaci, ale jediné ohrožení byla Maříkova střela z voleje, která se snesla do rukavic brankáře Mareše.

 

V nastaveném čase se však domácím přeci jen podařilo kosmeticky upravit skóre. Po vyražené střele Junka se mezi úspěšné střelce utkání zapsal střídající Luboš Krejza.

 

B-tým Slaného tak po výhře 4:3 v Kralupech může nadále doufat v záchranu.

 

Proměněná penalta Petra Dandy



Ohlasy k zápasu


FK Kralupy 1901
Luboš Černý: Poslední domácí zápas jsme nezvládli. Prospali jsme první poločas a otočit utkání z 0:3 už pro nás bylo těžké. Snížili jsme skóre na 2:3, ale po gólu na 2:4 z penalty jsme už neměli dostatek sil ubojovat alespoň remízu. Branku na 3:4 jsme vstřelili až v poslední minutě nastavení.

SK Slaný B
Radim Vavroch: Skvělá první půle, kdy jsme vedli 3:0 a domácí jsme v podstatě k ničemu nepustili. Soupeř měl dobrý nástup do druhého poločasu, kdy nám dal dva góly a trochu nám to zdramatizoval. Po těch dvou brankách jsme ale znovu trochu přebrali iniciativu my a myslím, že jsme nakonec zaslouženě zvítězili. Byli jsme trochu posilněni, jelikož jsme potřebovali vyhrát, abychom měli o co hrát až do konce sezony.



Sestavy


FK Kralupy 1901
K. Šídlo [-] - M. Houška [-] (59. D. Neumann [-] ) , V. Pakandl [-] (72. V. Kindl [-] ) , R. Culek [-] , P. Junek [-] , S. Mařík [-] , D. Hemr [-] (46. L. Krejza [-] ) , M. Houžvička [-] (70. A. Filimonov [-] ) , J. Kulhavý [-] , M. Řenč [-] (46. Z. Kouba [-] ) , O. Koníček [-]

SK Slaný B
R. Mareš [-] - L. Herčík [-] , M. Marek [-] (57. J. Peška [-] ) , L. Danda [-] , M. Baláž [-] (80. J. Krym [-] ) , M. Zelenka [-] , T. Vimr [-] , P. Volgner [-] (76. A. Wittenberg [-] ) , Z. Řehák [-] , M. Vašák [-] , P. Danda [-]

ŽK: 61. M. Houžvička , 73. R. Culek , 79. S. Mařík , 85. D. Neumann - 91. A. Wittenberg .
Počet diváků: 153. Rozhodčí: BOČEK Michal - STUMPF Jaroslav, HANÁK Leoš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Matouš Vránek

Expert: Jiří Trégr
Tip experta: výhra domácích

Kralupy potvrdí roli favorita.

Tip: výhra domácích