3:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.06.2023 17:00

25.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vládci okresu


Branky


7

Před zápasem bylo jasné, že domácí rezervě stačí k postupu do 1.B třídy uhrát se Sezemicemi alespoň bod. Plán se začal naplňovat již záhy po úvodní brance z rohu. Přestože pak měli hosté opticky více ze hry, mnoho šancí se nerodilo a v celém zápase kralovaly obrany. Po závěrečném hvizdu a výhře 3:0 mohly v Přelouči propuknout bujaré postupové oslavy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Klíčový byl brzký gól Beránka

Výchozí pozice byla pro oba celky jasně daná. Přelouči stačil k postupové jistotě bod, Sezemice potřebovaly vyhrát, pokud chtěly boj o titul ještě dramatizovat.

Oba týmy se tedy do nějaké bezhlavé ofenzívy nehrnuly a první větší šance v zápase přišla až ve 23.minutě.

V té době už ale domácí vedli. V 9.minutě totiž hostující obrana nedokázala zpacifikovat rohový kop Rokyty, míč proletěl vápnem a pro Beránka bylo celkem snadné dopravit hlavou míč do sítě - 1:0.

Pro Přelouč ideální scénář! S jednobrankovým náskokem už nemuseli spěchat vůbec nikam. Aktivitu tak přebraly Sezemice a postupným útokem začaly zdolávat pevnou defenzívu domácích. Ta však po celý zápas pracovala skvěle, obranná čtveřice Dlask - Hudec - Musil - Kmoníček zaslouží velkou pochvalu. Ona ta obrana byla vlastně celé jaro nejsilnější stránkou Přelouče!

Zdramatizovat zápas mohl kanonýr Sezemic Radek Bukač. Velmi těžko se hledaly skulinky v obraně domácích, ale dvě se přece našly, bohužel zůstaly nepotrestány.

Ve 23.minutě utekl po pravém křídle Knaute, po centru na zadní tyči byl míč vrácen na střed a tam Bukač rychle zpracoval a střílel těsně nad břevno.

Ve 35.minutě mohly Sezemice oplatit stejnou gólovou mincí. Kmetíkův roh našel opět Bukače, jeho hlavička skončila však v jasné šanci těsně vedle tyče. 

Právě produktivita v sobotu rozhodovala, Přelouč neměla žádnou šanci, ale byla krutě produktivní. To když v 39.minutě propadl stoperům hostů balón za obranu, kde se vzal tu se vzal Rokyta - 2:0.

Dvě střely na bránu - dva góly a do kabin šli domácí mnohem spokojenější.

Třetí pojistka odstartovala oslavy

Sezemice to i přes nepříznivý vývoj nevzdaly, udělaly v sestavě dvě změny a tlačily se do snížení. Daleko od tohoto cíle určitě nebyly.

V 54.minutě se rýsovala jejich zajímavá možnost, když míč vybojoval důrazný Kmetík, posunul na Karla a ten na Bukače. Ten si chtěl vylepšit střelecký úhel, míč se mu však trochu zamotal u nohy a bylo po šanci.

V 62.minutě utekl po křídle rychlý Vykoukal a měl spoustu času na přesný centr na Karla. Jeho střela volala po gólu, to by mu ovšem musela lépe sednout. Brankář Sirůček s přehledem pokryl.

Poslední šance hostů se zrodila po hrubce domácího gólmana v 77.minutě. Ten si po celý zápas příliš nezachytal, střely hostů byly buď zblokovány, nebo šly mimo tři tyče. Možná i proto byl Lukáš Sirůček poněkud vychladlý, když "zpracoval" Bukačovi přímo na nohu prudkou malou domů od svého spoluhráče. Bukačovi však v tomto zápase nebylo přáno vstřelit gól. Na chvíli z překvapení zaváhal a Sirůček s dobíhajícím obráncem s námahou zblokovali střelu na roh.

Sezemice s přibývajícími minutami musely více otevřít obranu a najednou se rodily i šance pro domácí rezervu. V 70.minutě skončila jejich akce ještě na tyči, ovšem v 83.minutě rychlý křídelní kontr přetavil v přihrávku střídající Koch, který našel před bránou Štainera a ten odstartoval postupové oslavy Přelouče.

Po záverečném hvizdu bouchalo šampaňské a nápis na slušivých vítězných tričkách "Vládci okresu" byl naprosto výstižný.

 



Ohlasy k zápasu


FK Přelouč B
Ondřej Bendžík, trenér: "Za celou sezónu si to kluci zasloužili, celkem se prostřídalo neuvěřitelných 38 hráčů. Rychlý gól ze standardky byl dnes klíčový, pak už jsme hráli, co jsme potřebovali. Sezemice nám to ale zadarmo rozhodně nedaly. Jsme šťastní a těšíme se na 1.B třídu."




Sestavy


FK Přelouč B
L. Sirůček [-] - V. Rokyta [-] (50. T. Vorel [-] ) , V. Vančura [-] , M. Pištora [-] , T. Hudec [-] , M. Beránek [-] (80. F. Koch [-] ) , T. Hladík [-] (70. M. Hladík [-] ) , M. Štainer [-] , L. Musil [-] , D. Dlask [-] , J. Kmoníček [-]

TJ Spartak Sezemice
L. Báča [-] - R. Bukač [-] , P. Kmetík [-] , T. Vykoukal [-] , J. Tláskal [-] (46. T. Horák [-] ) , V. Karel [-] , L. Knaute [-] (46. V. Tláskal [-] ) , L. Borovec [-] , Z. Lába [-] , A. Blažek [-] , D. Markl [-]

ŽK: 28. V. Rokyta .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Zeman Josef - TŮMA Lukáš, JANEČEK Štěpán.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Zdeněk Lába
Tip experta: výhra hostů

Určitě chceme Přelouč potrápit na jeho hřišti a ještě mu znepříjemnit postup do vyšší soutěže. Otázka je, jaká bude realita.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza