0:4
(0:2)
17. L. Hudec
25. M. Braun
64. L. Hudec (p.)
72. L. Hudec
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.04.2023 16:30

20.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Tachov opět s nulou v zádech, tentokrát na Rapidu


Branky


17. L. Hudec , 25. M. Braun , 64. L. Hudec (p.) , 72. L. Hudec
23

Cennou výhru nad bojovným soupeřem veze Tachov z půdy Rapidu Plzeň. Po závěrečném hvizdu svítilo na ukazateli skóre 0:4, branky si hosté rozdělili rovnoměrně do obou poločasů. Jak utkání viděl vedoucí mužstva FK Tachov, Jan Vydra? To se dočtete níže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kvůli absencím jsme nastoupili v kombinované sestavě a od prvních minut však bylo zřejmé, že kvalita je na naší straně. Hned v úvod sklepl Bulaiev Hudcův lob na Nievese, ale Liška neměl problém. Horší to pro něj bylo o dvě minuty později, kdy dobře napadal Bulaiev, míč se dostal k Hudcovi a jeho střela skončila na tyči. Na druhé straně po chybičce naší obrany loboval brankáře Šimon Fikrle, ale mířil mimo. To hlavní se ale odehrávalo na druhé straně. Jak je fotbal jednoduchý, ukázali naši borci v 17. minutě. Habart svým typickým strojovým tempem vyvezl míč do středu hřiště, skvělou průnikovkou našel za obranu zaběhnuvšího Hudce, který sám před brankářem prokázal svou zkušenost – 0:1. Poté se do dobré pozice dostal hbitý Nieves, na rohu vápna se vyhnul brankáři, ale centr před branku zblokovala obrana na roh.

 

Domácí se ozvali po dvaceti minutách, kdy dobrým presinkem získali míč, ale centr zprava zlikvidoval Langr. Na druhé straně po závaru mířil vedle Habart. To už se blížila 25. minuta a náš druhý gól. Na levé straně byl faulován aktivní Nieves, ostrý centr do vápna poslal Kořínek a Braun před brankářem tečoval do sítě – 0:2! A mohlo to být tři… Hudec s Habartem si krásně vyměnili míč, následoval centr před branku, na který nedoklouzali Nieves s Bulaievem a za nimi stojící Sláma netrefil. K míči se ještě dostal, obtočil se kolem obránce, ale zamířil nad – škoda, nádherná akce! Do konce půle mohli prokřehlí diváci vidět pouze dva centry do vápna našeho týmu, ale obrana byla na místě.

 

Bylo jasné, že domácí musí zabrat dopředu, jestli chtějí se zápasem něco udělat. A skutečně, prvních patnáct, dvacet minut byli aktivnějším týmem a vytvořili si i šance. Ve 49. minutě nebezpečný centr z pravé strany proputoval naším malým vápnem, nikdo na něj naštěstí nedosáhl. Za tři minuty následoval brejk, opět nebezpečný centr a Matěj Fikrle v dobré pozici netrefil. Největší šance domácích začala naší ztrátou míče ve středu pole, míč se dostal doleva ke Kleknerovi, parádní přihrávka za obranu a Matěj Fikrle si v tutovce vylámal zuby na našem brankáři. Langrův zákrok byl pro další vývoj velmi důležitý – naši borci se uklidnili a začali opět útočit.

 

Po výpadu zleva motal domácí obranu Nieves, byl faulován a Hudec z penalty upravil na 0:3. Bylo v podstatě rozhodnuto. Nejkrásnější moment zápasu však přišel čtvrt hodiny před jeho koncem. Na levém rohu velkého vápna dostal míč Hudec, dvěma kličkami se vyhnul hráčům soupeře, kteří jako zkamenělí pouze sledovali, kterak se náš kapitán vyhýbá i brankáři Liškovi a pravou nohou zasouvá míč do sítě. Parádní kousek! Zbytek zápasu se v podstatě jen dohrával, a tak si z dalšího jarního výletu vezeme důležité tři body.



Ohlasy k zápasu


SK Rapid Plzeň
Pavel Šimsa, trenér: V zápasech s Tachovem si chvilkami myslíte, že by to mohlo jít a pak se na konci zápasu podíváte na výsledkovou tabuli a je to 0:4. A nutno podotknout, že zaslouženě, protože Tachov je v zakončení skvělý a v podstatě ze šesti šancí dal čtyři góly, z toho dva ze standardek. My se teď musíme nachystat na velikonoční dvojzápas Holýšov - Nýrsko, kde by mělo být k bodům asi o trochu blíž.

FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Tak především chci ocenit skvěle připravený trávník, v tomhle období a počasí byl terén vynikající. Řekl bych, že utkání mělo výbornou úroveň, domácí se snažili hrát otevřený, kombinační fotbal a podali sympatický výkon. My jsme chtěli hrát rychle kombinačně především po stranách, což se nám dařilo po pravé straně a zleva jsme se zlepšovali postupně. Dařilo se nám dostávat do šancí, a tak jsme se ujali vedení po pěkné kombinační akci. Druhou jsme přidali po standardní situaci, kterou trénujeme a do kabin jsme tak šli v klidu. O poločase jsme si popovídali o Csaplárově pasti s důrazem na to, abychom nepolevili. Přidali jsme třetí branku proměněnou penaltou a náš dobrý výkon jsme zakončili povedenou individuální akcí. Gratuluji Lukáši Hudcovi k hattricku. Svým výkonem a zkušenostmi týmu hodně pomohl. Je jen škoda, že utkání přihlíželo málo diváků, našich fanoušků bylo možná víc než domácích. Přitom Rapid se snaží se svým mladým týmem hrát atraktivní fotbal. Mají šikovné hráče a určitě dobrou perspektivu. Také rozhodčí přispěli svým výkonem k výborné úrovni utkání.



Sestavy


SK Rapid Plzeň
J. Liška [-] - P. Jílek [-] , M. Černický [-] , D. Kořenek [-] , J. Holík [-] (46. J. Půlpan [-] ) , T. Ježek [-] (60. V. Agapkin [-] ) , M. Fikrle [-] (72. D. Pešek [-] ) , M. Čupalka [-] , R. Klekner [-] (78. T. Křen [-] ) , Š. Fikrle [-] (60. J. Kadlec [-] ) , Š. Fikrle [-]

FK Tachov
M. Langr [-] - M. Braun [-] , P. Sláma [-] , T. Vejvoda [-] , G. Nieves [-] (78. J. Fišer [-] ) , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , T. Habart [-] , V. Mráz [-] (62. J. Šroub [-] ) , A. Alexa [-] (65. Z. Sloup [-] ) , D. Bulaiev [-]

ŽK: 14. D. Kořenek , 40. Š. Fikrle , 51. R. Klekner , 70. P. Jílek - 32. T. Vejvoda , 38. D. Bulaiev , 40. M. Braun , 87. J. Fišer .
Hráči zápasu: L. Hudec .
Počet diváků: 38. Rozhodčí: Petrželka František - JAKŠ Jan, STACH Vladislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů