Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.06.2023 10:00

14.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

8.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Olešná si v dohrávce se Senomaty řekla o sestup


Branky


29. T. Kapoun , 43. T. Vodrážka , 81. J. Procházka - 26. J. Vávra , 33. R. Hůla , 38. R. Hůla , 49. J. Vávra , 61. J. Vávra , 84. J. Vávra (p.)
14

Jediným zápasem, který se v rámci posledního kola neodehrál z důvodu špatného stavu hrací plochy vlivem silného deště, byl duel Olešné se Senomaty. Pásovka toto utkání musela zvládnout, aby se zachránila v soutěži. Domácí celek ale toto důležité utkání nezvládl a příští rok se bude rvát o patro níž.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gólová přestřelka začala

Minulý týden se zápas ukončil po brance Sailera za stavu 0:1 pro Senomaty, nyní se ale hrálo od nuly. Do utkání vstoupila obě mužstva s velkou vervou a chutí zvítězit. Do první velké šance se dostal domácí Jiránek po čtvrt hodně hry. To když dostal přihrávku za obranu a po jeho střele zazvonila pouze tyč. Trvalo jen desítky vteřin a zrodila se další obrovská šance na straně zachraňujícího se celku. Po rozehraném rohu Beranů se dostali do úniku Černý s J. Procházkou. Prvně jmenovaný vybídl svého spoluhráče míčem za obranu, ten však šanci nevyužil a trefil pouze Ráce.

 

Zanedlouho si větší šanci vybojovaly i Senomaty. Po chybě obrany se před branku dostal kapitán Vávra, jeho střelu dokázal Fiedler vyrazit pouze před sebe, kde se nacházel mladík Šnídl. Ten však svoji příležitost k zakončení nevyužil. Ve 26. minutě začala gólová přestřelka. Vávra si náběhem řekl o přihrávku, následně svoji situaci před brankářem skvěle vyřešil a rozvlnil síť - 0:1. Olešná brzy zareagovala a po přesně zahraném rohu J. Procházky na hlavu Kapouna srovnala - 1:1.

 

Mužstvo domácích to ale moc nenakoplo a tempo zápasu začalo pomalu upadat. R. Hůla se díky své rychlosti dostal za obranné řady a přesným zakončením dostal Berany zpět do vedení - 1:2. Od této chvíle patřilo utkání dvojici Vávra - R. Hůla, jelikož svou rychlostí dělali problémy domácí defenzivě. Vedení hostí se ještě navýšilo. Po chybě obrany se do přečíslení dostal Vávra, jehož přízemní centr našel před brankou osamoceného R. Hůlu, který svou šanci nekompromisně proměnil - 1:3. Těsně před koncem poločasu vykřesal pro Olešnou naději Vodrážka, jenž z hranice vápna propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:3.

Berani srazili Pásovku do kolen

Domácím se vstup do druhé půle nevydařil podle jejich představ. Po pár minutách od úvodního hvizdu opět zafungovalo duo Vávra s R. Hůlou, tentokrát za brankovou čáru dopravil míč Vávra - 2:4. Vypadalo to znovu na snížení, ale střelu Vodrážky dokázal Rác vytěsnit mimo tři tyče. Vávra měl na kopačkách hattrick, ale mířil pouze do spojnice.

 

Třetí gól si nakonec dokázal připsat a zkompletovat tak svůj hattrick, když se při centru dostal nejvýše a hlavou poslal míč za Fiedlerova záda - 2:5. Zápas už vypadal rozhodnutě, přesto se domácí celek ještě nevzdával. Šanci si vybojoval Jiránek, tomu však štěstí nepřálo a byla tak znovu slyšet jen ozvěna tyče. Necelých deset minut před koncem se blýskl J. Procházka, když vypálil z rohu vápna a vymetl šibenici - 3:5. Radost domácích bohužel netrvala dlouho. Rozběhnutého Vávru zastavil Fiedler pouze za cenu pokutového kopu, k němuž se sebevědomě postavil sám faulovaný kapitán a s jistotou proměnil - 3:6.

 

Hostující kapitán pouze podtrhl výsledek utkání, ze kterého mohli mít svěřenci Jiřího Kučery radost. Olešná už jen odevzdaně a se smutkem na tvářích z následného sestupu dohrála utkání. Chvíli před koncem navíc uviděl druhou žlutou kartu a následně červenou J. Procházka, jehož vyloučení podtrhlo výkon Pásovky v tomto zápase.

 

Galerie od Jakuba Fejfara, jehož povedené kousky si můžete prohlédnout také ZDE.



Ohlasy k zápasu


FC Olešná
František Itner, vedoucí týmu: Utkání jsme si prohráli sami. Čtyři tyče, jedno břevno a na tři góly jsme soupeři namazali. Ale to je fotbal. Sestupujeme se ctí, s čistým svědomím a těšíme se na novou sezonu. Chtěl bych ještě vyzdvihnout skvělý výkon rozhodčích.

SK Senomaty
Jiří Kučera, trenér: Vzhledem k tomu, že náš profesionální OFS řídí profesionální Okresní přebor, musel jsem já jako amatér dnes do zaměstnání a jelikož jsem neměl možnost sledovat přenos na O2TV, tak hodnocení z klubového zpravodajství. V prvním poločase domácí hrozili ze standardních situací, my zase z nebezpečných brejků a do kabin jsme odcházeli s jednogólovým náskokem. Po změně stran Olešná nezachytila náš nástup a odskočili jsme na rozdíl tří gólů. I když se domácím podařilo snížit, na víc v tomto utkání jak fotbalově, tak fyzicky, neměli. Jsem rád, že jsme dnes potvrdili produktivitu v útoku (máme tři střelce 21, 19, a 17 branek) a zvládli jsme utkání i takticky, za co patří klukům dík.



Počet diváků: 213. Rozhodčí: BENEŠ Jan - HUSÁK Jan, TÝČE Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Robert Grill
Tip experta: výhra domácích

Senomaty jsou v poklidném středu tabulky. Jelikož Olešná stále nemá jistou záchranu, tak tipuji její výhru.

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích