5:3
(2:1)
8. M. Horel
67. M. Horel
89. D. Hájek (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.08.2023 18:00

4.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VIDEO: V Olších odbila pátá, kralupské vítězství nad Berounem režíroval Mařík


Branky


2. J. Řezníček , 18. L. Krejza , 48. S. Mařík , 50. T. Petr , 85. I. Novosad (vl.) - 8. M. Horel , 67. M. Horel , 89. D. Hájek (p.)
6

Kralupští fotbalisté se v minulém kole představili na půdě Kosoře, kde padli výsledkem 4:2. Dnes je čekal nováček z Berouna, který se na utkání V Olších naladil výhrou proti Nelahozevsi. Po dnešním souboji, jenž dopadl takřka hokejovým výsledkem, byli šťastnější domácí, kteří zvítězili i díky skvělému výkonu Stanislava Maříka. Kralupský útočník se podílel na všech pěti brankách svého týmu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vedení domácích

První šance, a zároveň i úvodní gól utkání, na sebe nenechaly dlouho čekat. Po centru Maříka se hned ve 2. minutě prosadil hlavou Jakub Řezníček.

 

V 5. minutě zakončoval po centru Tomáše Petra z voleje Krejza, jenž tvrdou ranou těsně minul pravou tyč soupeřovy branky.

 

V 8. minutě zahrozili také berounští, a hned z toho bylo srovnání skóre. Průnikovou přihrávku obdržel Marek Horel, který se dostal až do vápna a po kličce jednomu z obránců zakončil přesně k tyči.

 

Poté se hrálo zejména ve středu hřiště a na další branku čekali diváci do 18. minuty. Maříkovu přízemní střelu vyrazil hostující brankář Matyáš Malec, na dorážku Luboše Krejzy z úhlu byl už ale mladý gólman krátký. Kralupy se tak podruhé v utkání dostaly do vedení.

 

V následujících minutách byla hra vyrovnaná. Rozruch vyvolala až přihrávka do vápna domácích, kterou odklízel Kabyl. Kralupský obránce si málem vstřelil vlastní gól, balón ale nakonec skončil těsně nad břevnem Víškovy svatyně.

 

Ve 38. minutě se domácí defenziva zapotila ještě víc. Po brejkové situaci unikal sám na brankáře Víška autor do té doby jediného gólu hostů Marek Horel, kralupský gólman mu ale jeho střelu vyrazil. Následnou dorážku samotného Horela, který balón namířil do odkryté branky, stihl odkopnout obránce Richard Culek.

 

Úvodní dějství tak skončilo výsledkem 2:1 pro domácí.

Penalta hostů jen upravila skóre

Kralupy vstoupily do druhé půle famózně, když se ve 48. minutě po přihrávce do vápna a odraženém balónu trefil do poloodkryté branky Stanislav Mařík.

 

Vzápětí to bylo už 4:1. Po průnikové přihrávce Maříka unikal od poloviny hřiště sám na hostujícího brankáře útočník Tomáš Petr, který akci zakončil přesným lobem k tyči, a postaral se tak o čtvrtou branku svého mužstva.

 

Poté se hra uklidnila a v následujících minutách se spíše bojovalo o balón ve středu hřiště.

 

Další velké šance byli diváci svědky v 61. minutě, a tentokrát na straně Berouna. Po Tarasovově přihrávce do vápna se sám před Víškem ocitl Horel, kralupský gólman ale jeho střelu vyrazil.

 

V 67. minutě už se Marek Horel mohl radovat. Hostující útočník snížil na 4:2 ve skluzu do odkryté branky po přesné přihrávce Hrypase.

 

Utkání, zejména ve druhé půli, nabídlo také mnoho tvrdých soubojů a faulů. Především pak zákrok střídajícího Knyazeva na obránce domácích Kabyla byl z řady těch ostřejších. Berounský fotbalista si za něj u rozhodčího vysloužil žluté napomenutí.

 

V 76. minutě se situace opakovala. Knyazev znovu nevybíravě poslal k zemi Kabyla a viděl opět žlutou kartu. Tentokrát ovšem s tím rozdílem, že následovala i karta červená. Hostujicí fotbalista musel tak po šestnácti minutách svého pobytu na hřišti odejít předčasně do sprch.

 

Vzápětí mohl vedení domácích navýšit Krejza, jeho razantní střela ale nezamířila mezi tři tyče hostující branky. Ani Petrovo zakončení z voleje, jež přišlo o několik minut později, brankou neskončilo.

 

V 85. minutě už domácí fanoušci propukli radostí z pátého vstřeleného gólu svých miláčků. Po odraženém balónu po rohovém kopu a následném Maříkově centru do vápna si vstřelil vlastní gól Ivan Novosad.

 

Beroun ale ještě stihl v posledních minutách upravit skóre. V 89. minutě zahrál rukou ve vápně Kabyl, a hosté tak měli k dispozici penaltu. K té se postavil Daniel Hájek, jenž přesnou ranou do horní poloviny branky nedal Víškovi šanci.

 

Utkání uzavřela Houškova pod břevno padající střela z úctyhodné vzdálenosti, kterou dokázal vytáhnout na rohový kop hostující brankář Malec.

 

Více již utkání nenabídlo, a Kralupy tak doma porazily Český Lev - Union Beroun 5:3.

 

Proměněná penalta hostujícího Daniela Hájka



Ohlasy k zápasu


FK Kralupy 1901
Luboš Černý: Hrálo se atraktivní utkání. První poločas byla hra celkem vyrovnaná s šancemi na obou stranách. Po brance ve 2. minutě jsme vedení udrželi pouze pět minut a soupeř vyrovnal. Pak se nám podařilo vstřelit gól na 2:1 a za takového stavu se šlo do kabin. Na začátku druhé půle jsme vstřelili dvě rychlé branky a dostali se do vedení 4:1. To byl zlomový moment utkání. I za tohoto stavu jsme se snažili útočit a ne pouze bránit. Z toho nakonec pramenil divoký výsledek 5:3. Utkání sledovalo 210 diváků, kteří si určitě odnesli skvělý fotbalový zážitek, už jen proto, že viděli celkem osm branek.

Český Lev - Union Beroun
Štěpán Beránek: Myslím si, že v první půli jsme po fotbalové stránce nehráli špatně. Opět nás srazily rychlé góly, které přišly na začátku obou poločasů. Po brankách na 3:1 a 4:1 pro domácí už se utkání pouze dohrávalo.



Sestavy


FK Kralupy 1901
P. Víšek [-] - J. Řezníček [-] (84. M. Glogas [-] ) , M. Houška [-] , T. Chlapec [-] , T. Petr [-] , R. Culek [-] , L. Krejza [-] (87. D. Neumann [-] ) , D. Hemr [-] (74. O. Čejka [-] ) , S. Mařík [-] , M. Řenč [-] , J. Kabyl [-]

Český Lev - Union Beroun
M. Malec [-] - K. Komenda [-] (85. M. Trnka [-] ) , P. Vopěnka [-] (60. T. Husák [-] ) , P. Tvrz [-] (60. O. Knyazev [-] ) , I. Tapasov [-] , F. Štefan [-] (84. O. Slabý [-] ) , D. Hájek [-] , I. Novosad [-] , M. Horel [-] , M. Novák [-] , M. Hrypas [-]

ŽK: 35. J. Kabyl , 37. S. Mařík , 55. D. Hemr , 56. L. Krejza , 74. R. Culek - 63. O. Knyazev . ČK: 76. O. Knyazev .
Počet diváků: 210. Rozhodčí: ŠPAČEK Jaroslav - DRÁBEK Tomáš, PETÝREK Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Matouš Vránek

Expert: Jiří Kabyl
Tip experta: výhra domácích

Věřím v naše vítězství, uděláme pro to maximum. Doufám, že dorazí hodně diváků jako na první domácí zápas a za podporu se jim odvděčíme opět kvalitním výkonem a výhrou.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích