M. Hrypas 34.
D. Hájek 52. (p.)
2:4
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.09.2023 16:00

9.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rakovník prodloužil sérii neporazitelnosti, žlutomodří loupili v Berouně


Branky


34. M. Hrypas , 52. D. Hájek (p.) - 20. P. Kýzl , 65. T. Pucholt (p.) , 67. P. Bohatý , 69. M. Valcha
4

Rakovník našel přemožitele naposledy 3. září, když na domácí půdě nestačil na Viktorku Vestec. Poté přišly výhry s rezervami Kladna a Slaného a remíza se silnou Kosoří. Prodloužit dobrou bilanci a dotáhnout se v tabulce na třetí Kosoř chtěli svěřenci Jaroslava Hamouze na půdě Berouna, který rovněž neprohrál už tři zápasy v řadě. Po utkání, ve kterém byli diváci svědky tří penalt, se sérii neporazitelnosti nakonec podařilo prodloužit Rakovníku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Neproměněná penalta

Od začátku zápasu drželi domácí hráči míč na svých kopačkách a hosté se spíše seznamovali s těžkým terénem.

 

Hned po pěti minutách získal Beroun pokutový kop, když rozhodčí posoudil zákrok Šindlera jako penaltový. Tíhu okamžiku na sebe vzal Daniel Hájek a k překvapení všech pálil hodně nad.

 

Beroun si poté vypracoval další velkou šanci, ale hlavička po rohovém kopu skončila těsně vedle.

 

Na druhé straně mohl srovnat Červený, ale jeho zakončení do odkryté branky trefilo posledního bránícího hráče.

 

Blízko k pokutovému kopu bylo i před Novákem, brankářem domácích. Sabo si pokryl míč po menším závaru, připravoval si střeleckou pozici a byl zastaven. Rozhodčí ale i přes protesty hostujícího celku do píšťalky nefoukl.

 

Beroun byl za neproměněnou penaltu potrestán ve 20. minutě. Hostující Červený zatáhl míč po pravé straně, našel pod sebou ve vápně ideálně postaveného Petra Kýzla a ten přesnou střelou otevřel skóre utkání.

 

Rakovník držel vedení zhruba čtvrt hodiny. Hodně prostoru v hostující šestnáctce dostal Mykola Hrypas, který otřel o Šindlera svou střelu a ta skončila přesně za tyčí. Skóre tak bylo srovnáno.

 

Rakovník se snažil vzít si vedení zpátky, žádnou další větší příležitost si ale hosté stejně, jako domácí, nevypracovali, a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Dva góly z penalty

Stejně jako v prvním, tak i ve druhém poločase se pískala rychlá penalta pro Beroun. Jeden z domácích fotbalistů šel po souboji s bránícím hráčem k zemi, sudí Suchý neváhal ani chvilku a nařídil pokutový kop. Daniel Hájek se postavil znovu k penaltě a přízemní střelou k tyči napravil svou zahozenou pětku z první půle. Domácí tak vedli 2:1.

 

Rakovník ale inkasovaný gól nepoložil a hnal se za vyrovnáním.

 

Po hodině hry se to hostujícímu celku podařilo. Bohatého zakončení zastavil jeden z domácích hráčů ve vápně rukou a penalty se dočkali i hosté. Ostřílený Tomáš Pucholt nezaváhal a bylo srovnáno.

 

Pro Beroun pak nastala smrtící pětiminutovka. Po dvou minutách se po krásné a jednoduché akci prosadil po přízemním centru do vápna na první tyči Petr Bohatý a Rakovník podruhé v zápase vedl. Čtvrtou brankou v 69. minutě si své vedení ještě pojistil. Matěj Valcha si kousek za hranicí vápna všiml špatného postavení Nováka a střelou pod břevno do středu branky si připsal čtvrtý gól hostů v utkání.

 

Beroun se snažil o kontaktní branku, ale střelecké pokusy domácího celku dokázala obrana v čele s dobře hrajícím Severinem blokovat, a když už se Berounu přeci jen podařilo rakovnickou defenzivu překonat, v cestě za gólem stála branková konstrukce.

 

Beroun tak doma podlehl Rakovníku 2:4.



Ohlasy k zápasu


Český Lev - Union Beroun
Štěpán Beránek: Myslím si, že jsme prohráli nezaslouženě, kdy rozhodly čtyři minuty ve druhém poločase, když jsme inkasovali tři branky. Soupeř využil našich chyb v obraně, jinak prakticky nic jiného neměl.

SK Rakovník
Jaroslav Hamouz: Kromě jednoho dvacetiminutového výpadku jsem byl spokojený. Na tom ale musíme zapracovat, jelikož to je vyloženě o nějakém soustředění. Myslím si však, že vzhledem ke druhému poločasu to bylo zasloužené vítězství.



Sestavy


Český Lev - Union Beroun
L. Novák [-] - Č. Černík [-] , J. Šmíd [-] , O. Knyazev [-] , I. Tapasov [-] , F. Štefan [-] , P. Vopěnka [-] (73. O. Slabý [-] ) , I. Novosad [-] , D. Hájek [-] , M. Novák [-] (85. D. Bessonov [-] ) , M. Hrypas [-]

SK Rakovník
T. Pešek [-] - J. Sabo [-] (90. D. Žďánský [-] ) , T. Kotaska [-] , J. Šindler [-] , V. Čadek [-] , P. Wajshajtl [-] , J. Severin [-] , P. Kýzl [-] (60. P. Bohatý [-] ) , T. Pucholt [-] , M. Valcha [-] (74. P. Mezei [-] ) , J. Červený [-] (92. J. Vydra [-] )

ŽK: 90. I. Novosad - 41. P. Wajshajtl , 52. V. Čadek .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: Suchý Aleš - JENÍK David, JEŘÁBEK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Matouš Vránek

Expert: Jiří Vydra
Tip experta: výhra hostů

Zde se nedá tipovat jinak než naše výhra.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích