3:2
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.11.2023 10:00

13.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zase jsme všem tipérům vypálili rybník, usmívají se v Kamenném Újezdě po skalpu Zlaté Koruny


Branky


9. A. Černý , 42. J. Greguš , 67. J. Greguš (p.) - 20. M. Kroupa , 90. M. Král
33

Kameňák na závěr podzimu chytil formu a v posledním zápase se dočkal i prvního domácího vítězství. A to nad druhým týmem tabulky. Naprosto všichni tipéři fotbalunas.cz přitom tipovali výhru hostů...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

S cílem úspěšně zakončit podzimní část sezóny přijeli Zlatokorunští na hřiště sice předposledního, ale v posledních kolech dobře hrajícího Kamenného Újezdu. Jejich plány se mohli začít bortit už v první minutě, když po pravé straně unikl Greguš, jeho přetažený centr našel na zadní tyči dokonce dva neobsazené spoluhráče, kterým se však nepodařilo dopravit balón za záda už bezmocného Trnky. Hosté odpověděli vyloženou šancí v 5. minutě. Po individuální akci Šebelky už zvedali hostující fanoušci ruce nahoru. Šebelka sice obešel i gólmana Bílého ale jeho slabou střelu stačil vykopnout z čáry vracející se obránce. Hosté jakoby varování po šanci domácích z první minuty nebrali vážně a to se jim nevyplatilo v 9. minutě, kdy domácí zahrávali rohový kop, po kterém poslal míč hlavou do sítě Černý na 1:0.

 

Hosté odpověděli brankou ve 20. minutě. Po pravé straně zatáhl balón Šebelka, přihrál Slámovi, který ještě prodloužil balón na Kroupu a ten se nemýlil - 1:1. Po vyrovnání si Zlatá Koruna svou kombinační hrou, které sice nepřál hrbolatý terén, vypracovala několik náznaků šancí (Šebelka, Persán, Konečný), ale bez přesného zakončení. To domácí se spíš spoléhali na rychlé protiútoky, které většinou táhl skvěle hrající Greguš. A jeden takový se jim povedl ve 42. minutě. Dlouhý výkop brankáře Bílého propadl na pravé straně na Greguše a jeho nepříliš prudká, ale spíš umístěná střela skončila za zády překvapeného Trnky - 2:1.

 

Druhý poločas

 

Hosté považovaní před zápasem za favorita utkání nastoupili do druhého poločasu s odhodláním otočit skóre na svou stranu, což se jim však moc nedařilo. Jejich tlak byl platonický v poli měli sice převahu, ale do žádných vyložených šancí se nedostávali. Spíš opak byl pravdou. Jak už bylo zmíněno, domácí se dál spoléhali na rychlé protiútoky, po kterých přišly i jejich šance. Po jednom takovém v 54. minutě zakončoval Červonyj, gólman Trnka byl již překonán, ale z brankové čáry na poslední chvíli vykopával míč obránce Kroupa. Další tutovka domácích přišla v 61. minutě, Greguš přešel přes několik hráčů hostů, nahrál do vyložené šance Rezkovi, ale ten naštěstí pro hosty bránu netrefil. Ale i přes tyto neproměněné šance se domácí branky přece jen dočkali. V 65. minutě byl ve vápně sražen pronikající Červonyj, rozhodčí nařídil proti hostům penaltu, kterou vzal na sebe Greguš a nedal Trnkovi v brance šanci - 3:1.

 

Hosté ve snaze zvrátit výsledek na svou stranu v posledních dvaceti minutách vystřídali několik hráčů a vyvinuli tlak na domácí branku, ale ještě předtím přežili v 71. minutě nebezpečnou střelu Greguše z levé strany, kterou Trnka s vypětím všech sil vyrazil na roh. Hned v následují minutě vytěsnil domácí gólman Bílý střelu Šebelky ze střední vzdálenosti na tyč, po které domácí obrana odvrátila míč do bezpečí. V 77. minutě nebyl hostům uznán gól pro postavení mimo hru. Snaha hostů přece jenom vedla ke snížení průběžného stavu na rozdíl jediného gólu. Po pěkné kombinační akci zakončoval s přehledem k levé tyči Král. To už však běžela poslení minuta zápasu a v několika minutovém nastavení přes velký tlak už Zlatokorunští vyrovnat nedokázali a domácí tak urvali pro ně velmi cenné vítězství nad průběžně druhým mužstvem tabulky.

 

 

AUTOR: PAVEL ĎURIŠ

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Kamenný Újezd
Martin Špát (hráč): Tak jsme zase všem tipérům vypálili rybník a v závěru podzimu ukázali, že se s námi musí počítat. Za vítězstvím jsme si šli od úvodních minut a výhra se nezrodila žádnou náhodou. Hrál se pěkný fotbal z obou stran, Zlatka měla míč na kopačkách o něco častěji, ale výrazný tlak nebo brankové příležitosti si nevytvářela. Naopak nám se dařilo hrozit z rychlých protiútoků a v součtu celého zápasu jsme měli daleko více šancí. Zejména druhý poločas jsme odehráli skvěle, kdy jsme soupeře v podstatě k ničemu nepustili. Jednou při nás stálo štěstí při střele ze střední vzdálenosti, kterou brankář vytáhl na tyč a ustáli jsme i závěrečný tlak, kdy hosté vrhli všechny síly do útoku a dlouhými nákopy se snažili stav ještě srovnat. Na druhou stranu už dávno před tím jsme měli vést víc než o dvě branky, kdy soupeř přežil několik našich tutovek. První domácí vítězství v sezoně a ještě proti tak silnému soupeři jsme řádně oslavili. Do jara půjdeme s pokorou, víme, že nás nečeká v boji o záchranu nic jednoduchého a že je stále na čem pracovat. Třemi body a výkonem se Zlatou Korunou jsme si ale dokázali, že vyrovnanou partii můžeme odehrát s každým soupeřem v soutěži.

SK Zlatá Koruna
Václav Beránek (hráč): Do posledního zápasu jsme jeli do Kameňáku s respektem k soupeři, který se v posledních zápasech výsledkově zvednul a chtěli jsme zakončit výtečný podzim výhrou. Od začátku se nám nedařila naše hra. Soupeř hrál z bloku a čekal na rychlé kontry, které nám dělaly problémy. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale bylo to celý zápas takové těžkopádné,nebyla tam lehkost, že to na body tentokrát nevyšlo. Gratuluji soupeři k vítěztví, které si vybojoval. Musím pochválit utočníka soupeře Greguše, který nám dělal problémy. Jako nováčci v soutěži jsme získali 26 bodů. S tím jsme všichni včetně výboru velmi spokojení. Děkuji všem našim fans, kteří nás jezdili celý podzim podporovat.



Sestavy


TJ Sokol Kamenný Újezd
F. Bílý [-] - M. Štemberk [-] , D. Augusta [-] (90. M. Barnyk [-] ) , J. Červonyj [-] (86. P. Kuryliuk [-] ) , J. Rožboud [-] , M. Rezek [-] (94. M. Sládek [-] ) , M. Špát [-] , J. Greguš [-] , A. Černý [-] , F. Zimek [-] , J. Komberec [-]

SK Zlatá Koruna
M. Trnka [-] - M. Kroupa [-] , J. Wagner [-] (66. M. Král [-] ) , M. Kroneisl [-] , J. Zajíc [-] (46. B. Miletić [-] ) - F. Persán [-] , J. Sláma [-] , J. Šebelka [-] (83. T. Weinhard [-] ) , L. Voráček [-] (75. M. Rytíř [-] ) , M. Kollár [-] - L. Konečný [-]

ŽK: 33. A. Černý , 38. J. Greguš , 75. J. Rožboud - 66. M. Kroupa , 77. F. Persán , 79. L. Konečný , 81. M. Král , 95. M. Rytíř .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: PEČENKA Miroslav - DIMITROV Nikolaj, NOVOTNÝ Ctibor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     11. 11. 2023 06:43

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2023 16:46

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2023 10:32

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

redakce fotbalunas.cz

Expert: Matyáš Babka
Tip experta: výhra hostů

Myslím, že si Zlatka dojede pro klidný vítězství a Beroš (Václav Beránek) tam loupne dva fíky.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hosté v závěru podzimu jedou na vítězné vlně, která ta neskončí ani v Kamenném Újezdě.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů