Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.08.2023 10:15

1.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Holýšov dvakrát ztratil dvoubrankové vedení. Přestřelku v deseti lidech ovládla Horní Bříza


Branky


27

Navrátilec z divize chtěl na domácím hřišti prokázat své získané zkušenosti, ale na první poločas by nejraději zapomněl. Průběžný stav 0:2 a do kabin v deseti lidech. Vyhlídky na obrat mizivé, leč reálné. Jak reálné ukázali fotbalisté Horní Břízy ve velkém stylu právě po změně stran.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Běžela 2. minuta zápasu, první útok hostujícího Holýšova a Jiří Šmíd střílí branku na 0:1. Bývalý hráč Horní Břízy, který v létě přestoupil právě do Holýšova, se svému někdejšímu celku připomněl ještě jednou, a to v 19. minutě. Hosté se dostali k centru z levé strany, míč propadl až na zadní tyč a tam doklepával právě Šmíd. Horní Bříze se v útoku nedařilo a bylo ještě hůř, když se nechal ve 41. minutě zbytečně vyloučit útočník Matěj Trojanec, který po výměně názorů strčil do svého bývalého spoluhráče Jiřího Šmída. Okamžitě se pakoval ze hřiště.

 

V kabině domácích bylo živo, hodně věcí se vyříkalo a na hřiště nastoupilo úplně jiné mužstvo. To překypovalo i v deseti lidech aktivitou, nutilo soupeře chybovat a vůbec nebylo poznat, že chybí jeden zelený dres na hřišti. V jednapadesáté minutě pak domácí zahrávali dlouhou standardku z poloviny hřiště do vápna Holýšova. Vybíhající Zach dokázal ve vzdušném souboji uspět, ale míč vyrazil pouze k Jáchymu Trojancovi, který si zpracoval hrudí a technickým lobem přehodil všechny soupeře před sebou. Neuběhla ani jedna minuta a skóre se opět měnilo, tentokrát ve prospěch Holýšova. V podstatě nijak nebezpečná střela zpoza šestnáctky od Radka Krause se v deštivém počasí prodrala skrze Schimmerovy rukavice a zapadla za jeho záda. Domácí brankář sice následně ukrýval obličej do dresu, ale nemusel na dlouho. 53. minuta a skóre se opět měnilo. Na přihrávku v šestnáctce si počkal Marek Čeliš a míč prudkou střelou uklidil k přední tyči, kam Zach nedosáhl - 2:3.

 

A v 61. minutě byl částečně útok na body stvrzen, minutu poté, co hosté neproměnili svůj samostatný nájezd. Domácí Čeliš si v šestnáctce přebral míč od Thanha, našel zkušeného Martina Pauknera a ten nedal z penalty holýšovskému brankáři šanci. Jenže to nebylo vše! Holýšov přestal hrát, padla na něj deka a naopak domácí hráči byli na koni. V 82. minutě zahrávali standardku z pravé strany, na ostrý míč naletěl Stanislav Rous snad zády či bokem a míč skončil v síti. Obrat dokonán, ale opět to nebylo vše. Na sklonku 90. minuty Zach nejprve nadvakrát zachraňoval svůj tým v šanci na remízu, aby o tři minuty později byl po chybě svých spoluhráčů při zpracování na středu hřiště potrestán přelobováním ze 30 metrů od Jáchyma Trojance, jenž uzavřel skóre zápasu na 5:3.



Ohlasy k zápasu


SK Horní Bříza
Michal Kubice, trenér: Zápas se hodnotí dobře. Po prvním poločase by se mi to hodnotilo hůř, ale takto je výsledek 5:3 a k tomu není co říct. Kluci předvedli obrovský obrat a ohromnou morální sílu, protože jsme byli o jednoho hráče slabší a dali jsme za poločas 5 gólů. To je unikum a sám jsem to klukům pak říkal, že jsem ve fotbale zažil hodně a ledacos, ale takovou morální, vnitřní sílu, jsem ještě nezažil. Takže se to hodnotí suprově, první zápas, doma a výhra 5:3. Pro diváky to muselo být hezké. A co bylo tím zlomem? Začali jsme hodně vlažně, prohrávali jsme brzy 0:2 a vyvrcholilo to vyloučením. Tím se to asi zlomilo, pak nás nakopla pauza v šatně, něco jsme si řekli, hodně kluci si tam k sobě něco řekli a já si myslím, že právě to vyloučení nás nakoplo k lepším výkonům. Pak už to začalo šlapat, fungovat tak jak mělo a jedním ze strůjců té psychické podpory byl Jáchym Trojanec, který to vyburcoval zdravým povzbuzováním a navíc vsítil dvě branky.

FK Holýšov
Milan Dejmek, trenér: My jsme přijeli s nějakou taktikou, soupeř byl na balónu lepší, ale my jsme byli hodně efektivní. Naše dvě šance jsme proměnili, soupeř pak hrál o deseti, když se nechal vyloučit Matěj Trojanec, takže nám všechno hrálo do karet. O přestávce jsme hovořili o trvající aktivitě, abychom vydrželi 15-20 minut, ale ono se to úplně otočilo. Přestali jsme být aktivní, začali být pasivní a po nějakých pěti minutách jsme dostali na 1:2, což bylo špatně. Sice jsme za minutu opět odskočili, ale rázem to bylo 2:3... To už bylo úplně blbě, to bylo na infarkt. Domácí chytli obrovskou euforii, začali ještě více létat, nás to začalo mlýt a přesto jsme ještě měli jednu šanci. Tu jsme neproměnili, obratem soupeř srovnal, později otočil ze standardní situace, kdy jsme špatně pokryli náběh a pak už jsme hráli vabank. Na poslední standardku, která se nám nepovedla, jsem vyslal všechny, ale byli jsme za to ještě jednou brankou potrestáni. Tu už ale neberu jako důležitou. Je ale ohromná škoda, že s týmem, který zřejmě bude hrát v horních patrech tabulky, jsme si to takto pokazili, mohli jsme uhrát alespoň bod. Na domácích hráčích bylo vidět, jak se za jednu sezónu v divizi zlepšili, zejména v osobních soubojích, které jsou tam důraznější, což my jsme takto důrazní nebyli. Soupeř to uhrál srdíčkem a my to podělali.



Sestavy


SK Horní Bříza
J. Schimmer [-] - M. Paukner [-] , S. Rous [-] , A. Lavička [-] , Z. Netáhlo [-] (77. V. Šimice [-] ) , J. Kraček [-] - D. Šebek [-] , M. Čeliš [-] , T. Do [-] (71. S. Tkačik [-] ) , J. Trojanec [-] - M. Trojanec [-]

FK Holýšov
M. Zach [-] - J. Šmíd [-] , T. Syrovátka [-] (75. L. Hess [-] ) , R. Kokoška [-] , D. Zavadil [-] , R. Kraus [-] , M. Manowetz [-] , D. Hájek [-] (84. M. Multrus [-] ) , T. Michálek [-] , V. Křeš [-] , J. Kadar [-] (89. L. Bozděch [-] )

ŽK: 14. S. Rous , 27. A. Lavička , 82. T. Do - 59. R. Kokoška , 78. R. Kraus , 81. M. Zach . ČK: 41. M. Trojanec .
Hráči zápasu: J. Trojanec , A. Lavička - J. Šmíd .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Šlajs Jakub - SCHVEINERT Radek, MIČAN Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Trenér, Zpravodaj, Fanoušek, Administrátor klubu, Fotograf - TJ Košutka Plzeň | Plzeňský | Plzeň - Město

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích