2:1
(2:0)
80. T. Kroc
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2023 17:00

6.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Festival promarněných šancí. Radnice udělaly z Kotlana boha


Branky


20. R. Dvořák , 43. I. Varga - 80. T. Kroc
29

Dosud neporažené Radnice zajížděly na nejlepší trávník v krajském přeboru, do Nýrska. Domácí fotbalisté jednou ztratili s Nepomukem, jinak by tom byli výsledkově podobně a očekával se vyrovnaný fotbal.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nedáš, dostaneš...

A ten se mezi šestnáctkami nakonec po celou první půli nakonec odehrával, jen v brankovištích to mohlo a pro hosty mělo být zajímavější. Během dvaceti minut si totiž radničtí vytvořili snad pět velmi nadějných gólovek, od samostatných úniků jen proti brankáři, nebo za využití chyb v rozehrávce střel do odkryté brány. Ale buď selhala přesnost, nebo střelci vyšroubovali do vzduchu mladého strážce domácí svatyně. A právě ve 20. minutě přišel pro hosty trest. Nýrsko, které do té doby poslalo do vápna jen několik vyšších centrů, se kterými si ale obrana poradila, tentokrát volilo přízemnější cestu. Centr zprava tentokrát letěl v úrovni pasu a rybičkou se do ní položil Robin Dvořák, který mířil přesně k přední tyči a s tečí hostujícího kapitána nedal brankářovi při první střele na bránu šanci.

 

Hosty to nepoložilo a i když Nýrsko začalo trápit soupeře ještě více kombinací, mělo i více ze hry, ke kloudnému zakončeno se prakticky nedostalo. Radničtí naopak opět prováhali některé své příležitosti ke skórování a už to vypadalo, že poločas skončí jednobrankovým rozdílem. Jenže domácí se vydařenou kombinací a za nedůsledného obsazování hostů dostali k druhé střele na bránu za poločas, když se s míčem před Volákem objevil Imrich Varga a bodlem se trefil k zadní tyči. Hořká sprcha pro hosty.

 

Okula oslabení zvládla

Po výměně stran se hrál opět atraktivní fotbal na obě strany a tentokrát domácí dovolili hostujícímu brankáři i něco chytit. Jenže Kotlan na druhé straně byl stále v pozoru a vykouzlil další dva parádní zákroky, když hráči Sokola opět nemířili dle ideálních představ. Po hodině hry přišla pro hosty navíc výhoda početní převahy. Volák vyslal dlouhý nákop do protiútoku, míč se po hlavičkovém souboji dostal mezi stopery ke Spěváčkovi, ten se vydal mezi ně a po střetu zejména s Antonovicsem se pískal volný přímý kop. Sudí Mičan navíc zmiňovanému ukázal červenou kartu, jelikož byl posledním obráncem před domácí brankou. Delší dobu se ošetřovalo a z následného přímého kopu nic nebylo. A stejně tak vypadalo následných 10 minut. Vyloučení jako kdyby proběhlo naopak a hosté neměli vůbec nic, ani na míči se větší aktivita neprojevila.

 

Trenér tak sáhl ke střídání, hra se oživila a hosté začínali nabírat druhý dech. V 80. minutě navíc zmar v koncovce prolomil střídající Tomáš Kroc, který zavíral skluzem zadní tyč, když se před ním Spěváček udělal poslal k zemi Pavlíka a Huttr se do míče pořádně netrefil. Na to už byl Kotlan krátký. Tlak narůstal, Huttr trefil kroucenou šajtlí tyč, hlavičkami po centrech se mířilo vedle, nebo do náručí brankáře. Na poslední standardku hostů šli všichni hráči, ale nakonec ani z ní nic nebylo, a tak mohli "Okuláci" slavit tři body.



Ohlasy k zápasu


FK Okula Nýrsko
Petr Výtisk, trenér: Po 2 zápasech bez výhry jsme do utkání vstoupili nervózně, z čehož pramenily chyby ve výstavbě hry. Naštěstí se hostujícím útočníkům nepovedlo žádnou z našich chyb potrestat. Po brance na 1:0 jsme se uklidnili a řekl bych, že jsme měli více ze hry. Radnice hrozily především skvělými náběhy útočníků Kroce se Spěváčkem, které se nám na můj vkus až příliš často nedařilo zachytit včas a musíme poděkovat Kotlanovi v bráně, že nás asi třikrát výrazně podržel. Na konci poločasu se nám povedlo soupeře donutit kombinací ke špatnému vystoupení na hranici pokutového území a zvýšili jsme vedení na 2:0. Do druhé půle jsme chtěli trpělivou a zodpovědnou hrou nepustit hosty do tlaku, což jsme plnili poměrně dobře. Bohužel po nákopu gólmana došlo ke špatnému zajištění, faulu a vyloučení. Paradoxně v oslabení se naše přechodová fáze ještě zlepšila a dlouho jsme nepouštěli soupeře do tlaku. Bohužel naše akce z většiny končily na hranici pokutového území. Po nedorazu na hranici vápna se soupeři podařilo snížit na 2:1 a vynutit si závěrečný tlak, který jsme i s přispěním tyče uskákali. Na gólové šance byl soupeř z Radnic lepší, optikou herního projevu byla kvalita na naší straně a jsme rádi, že jsme zápas dovedli ke 3 bodům.

TJ Sokol Radnice
Pavel Aubrecht, trenér: První prohra musela už asi přijít, jednu, dvě, tři absence asi dovedeme nahradit, ale více hráčů už ne. Do Nýrska jsme odjeli s menším počtem hráčů a zásadní reakce na vývoj utkání nebyla možná. V prvním poločase jsme udělali dvě systémové chyby a domácí toho plně využili. My jsme naopak neproměnili čtyři více než dobré příležitosti, které musí alespoň z poloviny skončit brankou. Druhý poločas mohlo ovlivnit v 60. minutě vyloučení domácího hráče, ale my toto hrát neumíme. Nějaké příležitosti jsme si vytvořili, snížili na 2:1 a během další minuty nastřelili Huttrem tyčku, ale to bylo vše. Domácí celý zápas věděli, co hrají a byli za to odměněni 3 body. Škoda soupeř byl hratelný.



Sestavy


FK Okula Nýrsko
M. Kotlan [-] - M. Bastl [-] (86. T. Rubáš [-] ) , R. Dvořák [-] , J. Taušek [-] (69. M. Trumpeš [-] ) , A. Antonovics [-] , Z. Mašek [-] (80. T. Vágner [-] ) , K. Kalivoda ml. [-] , D. Vávra [-] , I. Varga [-] , J. Pavlík [-] , M. Bastl [-]

TJ Sokol Radnice
J. Volák [-] - P. Spěváček [-] , D. Krč [-] (72. T. Kroc [-] ) , D. Rýdl [-] , P. Valenta [-] , Š. Huttr [-] , L. Aubrecht [-] , J. Vaščák [-] , D. Kroc [-] - M. Krč [-] , J. Esterka [-] (72. M. Svoboda [-] )

ŽK: 25. M. Bastl , 93. M. Trumpeš , 94. M. Kotlan . ČK: 61. A. Antonovics .
Hráči zápasu: M. Kotlan .
Počet diváků: 132. Rozhodčí: MIČAN Jan - SCHVEINERT Radek, PŘIBYL Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích