Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2023 15:00

1.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lásenice vstoupila do nové sezóny vítězně, doma přehrála Novosedly


Branky


21

Před zápasem domácí řešili trochu komplikace se sestavou, když na soupisku může být zapsáno pouze 18 hráčů, ale domácí jich měli připraveno 22 a to ještě chyběli táboroví vedoucí Petr Janeček s Pavlem Biernatem a David Vacek, pro kterého podzimní sezóna skončila ještě před prvním výkopem kvůli zdravotním komplikacím. Takže někteří kluci využili situace pro léčbu menších šrámů (Adam Doležal tříslo z tréninku) nebo na rodinné výlety. S Novosedly na konci jarní části ročníku odehráli zápas, který diváky bavil a domácí věřili, že tomu bude stejně i tentokrát...a také se stalo. Restart kariéry Romana Poborského, který bez fotbalu vydržel měsíc a půl, sedm vstřelených branek, další minimálně tři neproměněné gólovky, zahozená penalta novosedelskou velkou posilou Ondřejem Cahynou, gól lobem skoro z půlky, sanitka na hřišti...prostě vesnický fotbal se vším všudy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jedinou branku poločasu vstřelil Demeter

Zápas se vyvíjel podle mustru, který domácí očekávali. Jako vždy hráli na začátku hlavně oni, hlavně Demeter se Šperlem ve velkém vedru dávali zabrat hostující obraně, ale nedokázali zakončit dvě slibné akce nebo byl Matěj zastaven dvěma taktickými fauly zkušeným bekem Tomášem Pražákem, nebo akci přerušil praporek asistenta Radka Šťastného, který správnými verdikty namohl svoji pravici, když signalizoval ofsajdové postavení útočících hráčů. Uklidnění ale přišlo již v 19. minutě, kdy Honza Demeter po své oblíbené pravé straně prosvištěl kolem obránce a prostřelil Malého v bráně - 1:0. Do přibližně 25. minuty hrál Rapid více na hostující polovině, ale pak tradičně ubral a přenechal iniciativu soupeři. Naštěstí, jak poznamenali v poločasové přestávce i někteří novosedeláci, hráli pouze po velké vápno Lásenice bez zakončení, nebo když už k němu došlo, tak jen vyprášili Kodymovy rukavice. Na konci poločasu se do výborných situací dostal domácí Gusta Fiala, ale během dvou minut trestuhodně zahodil dvě tutovky. V nastavené minutě prvního poločasu došlo k nepříjemnosti, kdy Cahyna žlutě fauloval Heřmánka, ten v pádu nešťastně zasáhl do hlavy s ním padajícího Lukáše Voldřicha a volala se sanitka. Lukáš ale komunikoval, měl roztrženou kůži na hlavě, věřme, že bude v pořádku a za celý Rapid mu přejeme co nejrychlejší uzdravení.

 

Domácí si připisují tři body

Druhá půle začala svižně z domácí strany, kdy opět Jan Demeter již v 51. minutě zvýšil na 2:0 po parádní přihrávce novice v lásenickém dresu Dana Hodúla (pro fotbalové fanoušky jistě známé jméno - ano je to syn ligisty Slávy Hodúla). Tím ale došlo k mírnému ukolébání zelenobílých a v 59. minutě výstavní hrubicí poslal stoper Sláva Bednář napadajícího Jakuba Marsu do samostatného úniku, který šancí nepohrdl a s bravurou zakončil - 2:1. To hosty nakoplo a Novosedly ukazovaly, že dokáží soupeře hodně přitlačit. Hrály opravdu velmi dobře a domácí nevěděli, kam dřív skočit. Až skočil Jirka Heřmánek na svého protivníka v šestnáctce a přesný sudí Kollmannn neváhal, penalta. Tu ale Cahyna poslal vedle pravé tyče. Otázkou je, zda by Kodym pently i tak nezlikvidoval, protože u té tyčky tygřím skokem byl. Hrálo se dál podle not hostí. Vysvobození pro domácí přišlo v 76. minutě, kdy mladíci v domácí sestavě napadali rozehrávajícího Malého, kterému vzali míč a vykombinovali do prázdné, když svůj první gól vstřelil výborně hrající Jakub Pavlovský - 3:1. Na 4:1 zvýšil v 83. minutě také premiérovou trefou ve svém prvním zápase za muže nejmladší hráč na hřišti Ríša Jon (pro fotbalové fajnšmekry - ano je to syn Rudy Jona, ale naštěstí se nepotatil, který minutu před tím vystřídal oporu Tomáše Blažka a zakončil rozborku hostující obrany skoro prázdné. Prakticky hned z výkopu ale snížil parádně Jakub Marsa, který z dobrých čtyřiceti metrů využil vyššího postavení Kuby Tomaschka, který se v bráně protočil s Lukášem Kodymem a bylo to 4:2. Ale na unavené hosty se v závěrečných minutách hrnuly protiútoky domácích nabitých mladíků a v 88. minutě krásně zakončil z levé strany neúnavný bek Matyáš Pospíšil, když poslal z úhlu nechytatelně míč na zadní tyč - 5:2. Pro něho to také bylo to krásné poprvé.

Autor: Petr Boček



Ohlasy k zápasu


TJ Rapid Lásenice
Petr Boček (vedoucí mužstva): Pro Novosedly možná krutý výsledek, ale tři body zůstaly u Nežárky v Lásenici zaslouženě, protože v posledních dvaceti minutách druhého dějství, když soupeři docházel dech, domácí široký kádr rozhodl i díky fyzické výhodě.




Sestavy


TJ Rapid Lásenice
L. Kodym [-] - M. Pospíšil [-] , T. Blažek [-] , V. Mlejnek [-] , J. Demeter [-] , J. Novák [-] , P. Medek [-] , B. Bednář [-] , J. Kandl [-] , J. Heřmánek [-] , M. Šperl [-]

SK Novosedly n. Než
M. Malý [-] - O. Cahyna [-] , R. Poborský [-] , T. Pražák [-] , P. Kreim [-] - J. Mazanec [-] , L. Trachta [-] , M. Svoboda [-] , J. Marsa [-] , L. Voldřich [-] - O. Šrom [-]

ŽK: 69. V. Mlejnek - 46. O. Cahyna , 71. P. Kreim , 75. O. Šrom .
Hráči zápasu: M. Pospíšil , J. Demeter .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: KOLLMANN Jaroslav - ŠŤASTNÝ Radek, KŘÍŽ Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip experta: remíza

Lásenice o vlásek utekla sestupu, Novosedly mají zkušené mužstvo, zkusím plichtu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Lásenice přichází do sezóny s našlapanou sestavou, proto sázím na výhru domácích.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích