1:3
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.09.2023 16:30

8.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kdo zastaví Pardubičky?


Branky


18

V sobotním TOP zápase Okresního přeboru Pardubic se fotbalistům Sokola Újezd nepodařilo zastavit rozjetý stroj s názvem SK Pardubičky "B", když o celkovém výsledku 1:3 rozhodlo dvoubrankové manko z prvního poločasu. Zatímco akce domácích se rozbíjely o propracovanou defenzívu lídra tabulky, hosté ještě řadu šancí spálili. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě rány Svobodů na solar

Utkání druhého s prvním slibovalo dramatickou podívanou a 80 přítomných fanoušků vidělo od prvních minut zjevnou snahu Újezdu setřást mladíky z Pardubiček z prvního místa tabulky okresu. Zápas měl všechny atributy, které by TOP duel měl mít - náboj, emoce, nasazení a za to je potřeba pochválit obě mužstva.

Újezd vlétl na hosty pěkně zostra a agresivní napadání přinášelo ovoce. Hosté se zpočátku pouze bránili, ovšem jejich defenzíva je opravdovou výkladní skříní. Obranná čtveřice Matyáš Svoboda - Koleček - Menšl - Čunderle si svoje úkoly plnila naprosto precizně.

Postupem času se začali blueboys osmělovat i dopředu a každá jejich akce zaváněla průšvihem. V 8.minutě chyboval v rozehrávce Petříček, míč získal Vojtěch a poslal ho dlouhým centrem do vápna. Chlumecký jej pouze prodloužil za sebe, kde číhal Pečinka se svou střelou, kterou Norek jen vyrazil k dobíhajícímu Vojtěchovi. Ten však zívající bránu trestuhodně minul.

Varování domácím nestačilo, a tak v 17.minutě již udeřilo. Po závaru z rohového kopu dotlačil šťastně balón za brankovou čáru Matyáš Svoboda - 0:1.

O dvě minuty později se nenechal zahanbit jeho bratr Lukáš, když využil hrubky obránce Mindeka - 0:2.

To byly pro domácí takové dvě rány přímo na solar, ze kterých se celý první poločas nevzpamatovali.

Kromě celé obrany vládl ve svém teritoriu rychlík Dojčán nad domácím Dosedělem a kanonýr Homba narážel jako do zdi v osobních soubojích zejména s Kolečkem.

 

Naději vykřísl Zounar

Úvod druhého poločasu zastihl Pardubičky, které udělaly několik změn, tak trochu v nedbalkách a Újezdu se podařilo hned ve 49.minutě zdramatizovat utkání kontaktním gólem Zounara - 1:2. Ten skóroval hlavou po standardní situaci Gočaltovského a závaru ve vápně. Tato trefa vyburcovala a nabudila domácí ve snaze srovnat stav, brzy se ale hra vrátila k obrázkům první půle. 

Újezd se sice snažil, ovšem buď si s útočnými akcemi poradila defenzíva Pardubiček, nebo chyběla přesnost finálním přihrávkám. Za celý zápas si domácí vypracovali hlavně pološance, do vyložené příležitosti je soupeř nepouštěl. A v tom byl klíčový faktor celého zápasu, protože hosté si naopak vypracovali šancí na dva zápasy.

Ty ovšem velmi dlouho spalovali jako na běžícím páse a hazardovali tak s konečným úspěchem.

V 50.minutě podruhé přestřelili prázdnou bránu, tentokrát se červenal Čunderle, který se přesunul na hrot útoku ke Krejčímu. Čím dál nervóznější utkání přinášelo ostré souboje a fauly, přitvrdilo se, i proto, že domácí po snížení stavu vycítili šanci.

Nejblíže vyrovnání byl v 58.minutě Doseděl, který se dostal jako první k dorážce po střele Homby, branku však minul.

Pak už přicházely pouze ony zmiňované zahazované šance Pardubiček. Naděje domácích tak držel skvělými zákroky brankář Norek, když si na něm postupně vylámali zuby po samostatných únicích dvakrát Krejčí a jednou Dojčán. 

Jak se proměňují nájezdy na gólmana tak musel ukázat svým spoluhráčům až v 83.minutě Pečinka - 1:3. To byl hřebík do rakve domácích, ti se ještě snažili až do závěrečného hvizdu, k ničemu to ale nevedlo.

Pardubičky tak zvítězily i v sedmém utkání sezóny a bez ztráty kytičky vévodí tabulce okresu. Nic s tím neudělal ani ambiciózní Újezd, který musel v sobotu spolknout hořkou pilulku porážky.



Ohlasy k zápasu


Sokol Újezd
Martin Strnad, asistent trenéra: "Začátek zápasu nám vyšel, bohužel bez gólu. Úvodní branka Pardubiček nás bohužel opařila a další vzápětí byla po velké chybě obránce Mindeka, který špatně odhadl nakopnutý balón do vápna. Definitivní zlom byla třetí trefa hostů v závěru zápasu."

SK Pardubičky B
Ondřej Pečinka, autor třetího gólu: "Zápas dnes fakt šílený, vyhrocený, náročný psychicky. Nedivím se Filipu Krejčímu, jak se rozčílil. Vytočilo ho, že do něj začal strkat hráč, kterému jsme 7 minut nazpět pomáhali na nohy po úderu do hlavy. Takhle jsem ho ještě neviděl."



Sestavy


Sokol Újezd
M. Norek [-] - J. Homba [-] , G. Bendig [-] (61. J. Rozsévač [-] ) , L. Doseděl [-] , F. Gočaltovský [-] , T. Linha [-] , M. Vohralík [-] , J. Petříček [-] , M. Zounar [-] , V. Chlumecký [-] , Š. Mindek [-]

SK Pardubičky B
O. Scháněl [-] - M. Svoboda [-] , F. Krejčí [-] , O. Pečinka [-] , L. Svoboda [-] , T. Vojtěch [-] (46. J. Oberreiter [-] ) , B. Hlavinka [-] (90. V. Štolovský [-] ) , J. Dojčán [-] , J. Čunderle [-] (69. L. Šebek [-] ) , J. Koleček [-] , D. Menšl [-]

ŽK: 53. J. Homba , 60. M. Zounar , 65. Š. Mindek - 53. F. Krejčí , 62. J. Čunderle , 84. J. Koleček .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: HENDRYCH Ondřej - KLAMTA Petr, SYRŮČEK Oldřich.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Tomáš Biben
Tip experta: remíza

Újezd byl kvalitou hry dosud nejlepší tým, s kterým jsme hráli. Paradoxně právě s ním jsme dlouho drželi vyrovnaný duel a stav. Pokud by daly Pardubičky gól jako první, mohly by uspět. Myslím, že neprohrají.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích