Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.04.2024 15:30

21.kolo, Divize E, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V utkání Baťova s HFK Olomouc padlo devět branek


11

Divokou přestřelku viděli fanoušci, kteří zavítali na zápas Baťova s HFK Olomouc. Domácí tým přestřílel hosty z Olomouce výsledkem 6:3.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý start Baťova předznamenal gólovou přestřelku

Začátek zápasu vyšel Baťovu skvěle, už v 5.minutě po faulu na Bínu zahrával z úctyhodné vzdálenosti přímý kop Jiří Sotolář, Šarmana v brance hostí střelou na bližší tyč překvapil natolik, že i když skákavou střelu chytil, vzápětí se i s míčem skulil do branky a domácí se tak poměrně lacině ujali vedení - 1:0. Za dalších 5 minut bylo na domácích tribunách ještě veseleji, po dlouhém nákopu po pravém křídle využil Šiška do posledního centimetru délky hřiště, když po sprintu dostihl míč až u brankové čáry, jeho nahrávku do vápna beze zbytku využil dobíhající Michal Kopecký, jenž v souboji předskočil bránícího stopera a z první uklidil míč za záda bezmocného Šarmana - 2:0.

 

Hosté se z nečekaného úvodu záhy oklepali a do své první šance se ve 12.minutě dostal Machala, který využil prostrkávačku mezi stopery, Vitásek předvedl skvělý zákrok, když Machalovu střelu nohou vykopl. V 15.minutě na půli přelstil ofsajdovou past hostí rychlonohý Votava a ze strany se vřítil do vápna, jeho střela i díky tísnícímu obránci však jen z vnější strany orazítkovala spojnici tyče s břevnem.

 

Hra se poté přelévala ze strany na stranu, opravdu velká šance pak přišla ve 26.minutě a připravili si ji holičtí, Píchu však tváří v tvář opět nohou vychytal skvělý Vitásek.  Ve 29.minutě to byli znovu hosté, kdo se dostali do zajímavé pozice, po rohu zahraném po zemi střílel z poza šestnáctky Purzitidis, Vitásek však s touto střelou mířící do středu branky neměl sebemenší problém. S přibývajícím časem se Holice stále více tlačila k naší brance a domácí se v této fázi jen bránili, ve 33.minutě se do obrovské šance dostal Tylich, Vitásek do třetice čaroval a na přední tyči byl včas.

 

Ránu do vazu útočícím hostím mohl dát ve 37.minutě Kašík, kterého do brejkového nájezdu vyslal precizní kolmicí Šiška, Kašík však místo obstřelu volil lob, s tím si však vysoký Šarman s přehledem poradil. A jelikož ve sportu není otřepanějšího klišé než ‚nedáš – dostaneš‘, prakticky z protiútoku přišel centr ze strany, na který si na malém vápně naskočil nehlídaný Radim Machala a hlavičkou na zadní tyč konečně dokázal strážce domácí svatyně pokořit. Hosté byli v tu chvíli všude a vyrovnávací branka doslova visela ve vzduchu, Machalova střela z 18 metrů však mířila jen do Vitáskovy náruče a velká šance Svrčiny v samém závěru poločasu skončila jen na tyči branky.

Ve druhé půli se s góly roztrhl pytel

Ve druhé půli sice neprve zahrozili hosté, když se po hezké kombinaci dostal k nebezpečné střele Machala, Vitásek však byl na místě a ránu vyboxoval. V 53.minutě přišla zřejmě rozhodující akce zápasu, Šiška vyvezl míč po pravé straně, přetaženým centrem našel na levé straně ve vápně nekrytého Jakuba Nováka, ten si těžký míč bravurně zpracoval a levačkou na bližší tyč nedal Šarmanovi šanci - 3:1.

 

Hostům po této brance trochu spadl řetěz a hra se zklidnila, po pasáži bez větších šancí přišla 68.minuta, kdy se po kostrbaté kombinaci dostal míč po ose Votava – Kopecký do vápna, tam ho špičkou kopačky dokázal Jakub Novák posunout tak, že mezi nohami Šarmana doputoval až do sítě holické branky - 4:1. V 70.minutě si pak pro přítomné diváky připravil lahůdku Jiří Sotolář, přímý kop z 22.metrů dokázal zatočit přesně do šibenice a poslal domácí do čtyřbrankového náskoku - 5:1.

 

Hosté však nic nezabalili a hned v 74.minutě přišli s rychlou akcí po pravém křídle, kdy měl Pícha až příliš volného prostoru, ten měl pak dostatek času na přesnou nahrávku, kterou před dobíhajícím Buchtou dokázal do Vitáskovy sítě zamést Tomáš Svrčina - 5:2. V 81.minutě si ale Baťov vzal svůj velký náskok zpět, po autu u střídaček se až k brankové čáře dostal s míčem Šiška, trpělivě si počkal na náběh druhé vlny a nabídl míč přímo proti noze čerstvě příchozímu Davidu Hinkovi, ten nezaváhal a přesnou ranou vstřelil svůj první divizní gól - 6:2.

 

Poslední slovo však měli nakonec přece jen hosté, kteří v 89.minutě dokázali po rohovém kopu Parisem Purzitidisem korigovat- 6:3. V gólovém utkání tak padlo devět branek, tři body zůstaly na hřišti Baťova.



Ohlasy k zápasu


SK BAŤOV 1930
Pavel Gerych (asistent trenéra): Do zápasu jsme vstoupili výborně a brzy vedli 2:0. Pak jsme se nechali zatlačit a několikrát nás podržel Vitas, přesto soupeř na konci první půlky snížil. Myslím, že klíčový byl gól Kuby Nováka na začátku 2. poločasu na 3:1. Přidali jsme další góly. V závěru už polevila koncentrace a zbytečně jsme inkasovali. Přesto bereme další důležité vítězství v boji o záchranu.




Sestavy


SK BAŤOV 1930
R. Vitásek [-] - P. Šiška [-] (84. D. Marčík [-] ) , J. Kašík [-] , J. Kadlec [-] , J. Sotolář [-] , J. Novák [-] (69. R. Chytil [-] ) , P. Votava [-] (84. T. Pšenčík [-] ) , M. Kopecký [-] , V. Zapletal [-] , M. Bína [-] (79. D. Hink [-] ) , A. Buchta [-]

1. HFK Olomouc
D. Šarman [-] - O. Zeman [-] (65. V. Novotný [-] ) , R. Machala [-] , M. Skočovský [-] (65. M. Kachlík [-] ) , K. Pícha [-] , D. Pavelka [-] , T. Svrčina [-] , J. Tylich [-] (77. J. Nemeth [-] ) , R. Vejvoda [-] , J. Kadlec [-] , P. Purzitidis [-]

ŽK: 46. D. Pavelka , 90. M. Kachlík .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: BODEČEK Adam - BREZÁNI Dárius, DANIEL Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích