Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.03.2024 10:15

20.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Velikonoční nadílka od Rakovníka! Ten venku rozdrtil Vestec


10

V pátek se proti sobě postavily kluby Vestce a Rakovníka. Hosté si svá kouzla nechali až na druhý poločas, ve kterém se ve sledu necelé půlhodiny trefili hned čtyřikrát a deklasovali aktuálně čtvrtý tým tabulky rozdílem třídy. Rozhodl Žďánský, který v závěru přidal i potvrzující branku, kterou navýšil vedení hostů na čtyřbrankové. Rakovník díky výhře bodově dotáhl vedoucí Tuchoměřice, které se aktuálně potýkají s velkou herní krizí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ticho před bouří

První poločas opravdu žádným způsobem, minimálně ze začátku, nenapovídal tak jednoznačnému průběhu utkání. Hřiště domácího celku je známo svou měnší velikostí, což vyústilo ve vzájemné oťukávání obou celků. Od zápasu měli fanoušci velká očekávání, protože se proti sobě postavily kluby, které zaujímaly druhou a čtvrtou příčku tabulky.

 

Na první velkou šanci nebo nebezpečnější akci se ale čekalo opravdu dlouho, dynamická hra se tedy v úvodních minutách nekonala. Domácí měli mírnou převahu z hlediska držení míče, což je ale, jak je známo, statistika poměrně často zanedbatelná. Rakovník naopak dokázal vyprodukovat první šance zápasu a konkrétně byl u toho budoucí dvoubrankový střelec Žďánský.

 

Ten si po jeho uvolnění přejal míč a jeho velmi povedenou střelu musel zneškodňovat až gólman Bašta. Poté se do šance dostal velmi aktivní Bohatý, který ale z lehkého úhlu zamířil jen vedle zadní tyčky. Poté si zvládl vypracovat ještě jednu příležitost, kdy se po přehození obránce odhodlal ke střele. Ta ale rozvlnila pouze boční síť.

 

Do kabin se tak šlo za smírného stavu 0:0, fanoušci se tedy gólu nedočkali ani na jedné straně. Co ale mělo přijít v poločase druhém, to nikdo pravděpodobně nemohl předpovídat...

Velký pátek - velký výkon Rakovníka

Druhý poločas se od toho prvního lišil hned v několika aspektech. Zaprvé, domácí selhali v obranné činnosti a to téměř kompletně. Zadruhé, možná za to mohl velmi kvalitní herní projev hostů. Zatřetí, Rakovník naplno projevil svůj zájem o první místo v tabulce. Hned v 50. minutě se míče chopil Červený, dostal se s ním až k lajnové čáře a odcentroval do vápna, kde si míč hlavou našel Žďánský a poslal hosty do vedení - 0:1.

 

Hostující SK se brzy prosadil podruhé. Děvět minut po úvodním zásahu Rakovník využil otevřené obrany Vestce a Pucholt, předvádějící daší významný výkon pro svůj klub, centrem našel Sklenku a ten balón sklepl na Bohatého. Mladý útočník následně bez větších problémů uklidil míč do sítě a bylo to už 0:2.

 

A to stále nebylo vše. Duo Kýzl-Sklenka nabídlo parádní podívanou, když si oba hostující hráči vyměnili hned tři narážečky ve vápně a Sklenka dokonalým obstřelem levačkou překonal brankáře domácích, čímž potvrdil svůj bravurní výkon v utkání - 0:3. Vestec už se v tuto chvíli modlil, aby rozhodčí odpískal konec, protože jestli se domácím něco dařilo, tak to bylo maximálně rozehrávání se středového kruhu. 

 

Brankář Zach, obrana Rakovníka a ostatní hráči hostů zvládli pokrývat sto procent všech vypadlých míčů, což signalizovalo velké problému domácích. Problémy stvrdil i pokus domácího J. Bodláka, který branku minul a potvrdil tak další nedobrou statistiku Vestce v tomto zápase - stále ani jedna střela na branku! Rakovník si naopak brousil zuby už na čtvrtý zásah. Bohatý si to nasměroval až k brance domácích, kde našel pod sebou připraveného Žďánského a ten upravil skóre na konečných 0:4.

 

Červený, Bohatý i Žďánský poté vyprodukovali i další pokusy, žádný se už ale neujal. To Rakovník samozřejmě nemuselo mrzet, protože i díky ztrátě Tuchoměřic se návazně na páteční výhru dostal na sdílené první místo tabulky! V šatně pochopitelně zaznělo i skandování, které si můžete transkripcí poslechnout níže. Zápas tak vyhrál Rakovník, první tým aktuální tabulky.

 

,,TAK JSME PRVNÍ NO A COO, NO A COO, NO A COOO, TAK JSME PRVNÍ NO A COO, NO A COO, NO A COOO!"


Ohlasy k zápasu



SK Rakovník
Jaroslav Hamouz - trenér: Povedl se nám výborný výsledek po výborném výkonu. Většinu utkání jsme byli lepším mužstvem a zaslouženě vyhráli. Na kluky jsem hrdej za to, jak zodpovědně k utkání přistoupili.



Sestavy


TJ Viktoria Vestec
M. Bašta [-] - D. Minha [-] , D. Silovský [-] , J. Bodlák [-] , J. Kolda [-] (72. M. Hlubuček [-] ) , J. Michálek [-] , R. Matysík [-] , T. Jarábek [-] , M. Hendrych [-] , P. Pecinovský [-] (63. O. Vlasák [-] ) , A. Bodlák [-] (74. E. Héč [-] )

SK Rakovník
R. Zach [-] - J. Sabo [-] , P. Kýzl [-] (73. T. Kotaska [-] ) , D. Žďánský [-] (81. J. Holý [-] ) , J. Šindler [-] , V. Čadek [-] , P. Bohatý [-] , J. Severin [-] , J. Červený [-] , T. Pucholt [-] , J. Sklenka [-]

ŽK: 38. J. Michálek - 54. J. Sabo .
Počet diváků: 74. Rozhodčí: Laštovička Stanislav - PONCAR Tomáš, SANDEV Viktor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Adam Byrtus

Expert: Tomáš Šorna
Tip experta: výhra domácích

Domácí na svém hřišti těsně přehrají, pro mě překvapivě vysoko postavený tým Rakovníka.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů