2:2
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.03.2024 16:30

18.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Jesenice ukradla vítězství Tatranu v poslední minutě!


Branky


16

Tatran šel do zápasu s Jesenicí v roli favorita a své postavení alespoň výsledkově potvrzoval. Domácí získali dvougólové vedení a vypadalo to, že se páteční den ponese v zelenobílých barvách. Hosté ale hráli do konce a to jim přineslo zasloužené ovoce v podobě jednoho bodu! Kontaktní branky Jesenici nakopla a po neproměněné tutovce Tatranu se potvrdilo fotbalové nepsané pravidlo nedáš - dostaneš.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Potrestaná chyba

Páteční odpoledne nabídlo rakovnickému fotbalovému příznivci jasný program. Po Zeleném čtvrtku směr Hospůdka na Tatranu, dát si jedno, dvě nebo kolik vlastně chcete a od půl páté si vychutnat duel Tatranu s Jesenicí.

 

Zejména domácí příznivci byli po úvodní dvacetiminutovce spokojenější. Po dvou velkých šancí na obou stranách se měnilo skóre v 18. minutě. Flajšingr při rozehrávce hledal spoluhráče, který měl dva zelenobílé na zádech a a přihrávku vůbec nečekal. Z toho těžil J. Beneš, který ukradl míč, šel sám na jesenického brankáře a nedal mu vůbec žádnou šanci - 1:0.

 

Jesenice byla blízko vyrovnání, ale nádhernou střelu Emelianova zastavilo břevno. Od brankové konstrukce se odrazil míč k Vávrovi, ale ten byl zezadu atakován a k zakončení se nedostal. K údivu všech přítomných však zůstala píšťalka hlavního sudí němá. Bývalý hráč Tatranu Emelianov měl další velkou šanci, když se postavil k přímému kopu. Svůj pokus poslal pod břevno, ale pouze do míst, kde byl připravený A. Beneš. Do kabin tak šli domácí s těsným náskokem.

 

Skvělý závěr Jesenice

Druhý poločas tak byl otevřený pro oba týmy. První vlaštovkou volající po další brance byl centr domácích z pravé strany, který se snesl na břevno jesenické svatyně. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. V 55. minutě Jesenice znovu chybovala, tentokrát při autovém vhazování. Míče se zmocnil soupeř, Rous přenesl hru na druhou stranu do míst, kde se v náběhu nacházel Roušavý. Posila z Lišan si prvním dotykem ideálně připravila míč a podél Flajšingra navýšila vedení - 2:0.

 

Hotovo mohlo být po situaci, která znovu dost možná volala po penaltě. J. Beneš se ale nedovoleného zákroku na svou osobu nedočkal a ani tentokrát se pokutový kop nepískal. Jesenice postupně prostřídávala a domácím zdálo se docházela šťáva. V poslední desetiminutovce hosté stále nic nevzdávali a byli po zásluze odměněni. V 85. minutě přišla ztráta domácích ve středu hřiště, V. Fiala si narazil s Emelianovem a podél A. Beneše zadělal na drama - 2:1.

 

V posledních minutách se bylo na co dívat! Nejprve nepříjemná standardka a následné zakončení hostí těsně vedle. Na druhé straně pak měl Tatran stoprocentní šanci, ale Flajšingr byl včas u domácího hráče, před kterým z hranice malého vápna zívala celá branka, ale míč poslal i díky včasnému výběhu brankáře mimo tři tyče. A pak to přišlo! Flajšingrův nákop prodloužil jeden z hostujících hráčů za obranu na Emelianova, který nahrával pod sebe Kotkovi a i když jeho zakončení postrádalo razanci, za brankovou čáru se dostalo a jesenická euforie mohla vypuknout - 2:2.

 

Galerie od věrného fotografa Davida Svobody, jehož povedené kousky si můžete prohlédnout také ZDE. Fotografie z utkání nám zaslala také Julča Ketmanová, jejíž snímky také stojí za to!

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Rakovník
Jan Beneš, útočník: Utkání nám zase hrubě nevyšlo, krásně se do našich zápasů promítá tréninková docházka, kdy je vidět, že nás soupeř přehrává fyzicky. Jesenice podle mého názoru předvedla velmi solidní výkon a bod si určitě zasloužila. My si musíme uvědomit, že takhle to dál nejde a musíme se vrátit nohama na zem.

FC Jesenice
Petr John, kapitán: Jeli jsme na hřiště soupeře ze špičky tabulky a věděli jsme, že to bude těžký zápas. Přistoupili jsme k němu s pokorou, navíc jsme se sešli v silné sestavě. Jezdili jsme až do konce, prostřídali jsme pět lidí a čerstvá energie se ukázala jako klíčová k tomu, že jsme urvali bod. Pro domácí to bylo kruté, ale nám se tohle stávalo velmi často a konečně se nám to povedlo překlopit na naši stranu. Bod z Tatranu určitě bereme.



Sestavy


TJ Tatran Rakovník
A. Beneš [-] - D. Roušavý [-] (82. K. Bucek [-] ) , F. Laki [-] , J. Husák [-] , M. Kokšál [-] , S. Rous [-] (77. M. Klymov [-] ) , J. Beneš [-] (69. T. Nguyen [-] ) , M. Kučera [-] , O. Jelínek [-] , J. Kučera [-] , L. Vondruška [-]

FC Jesenice
P. Flajšingr [-] - J. Vávra [-] (67. J. Pfejfer [-] ) , V. Fiala [-] , A. Emelianov [-] , P. Pošta [-] (54. M. Pacourek [-] ) , K. Pros [-] , P. John [-] (67. P. Kotek [-] ) , D. Halámek [-] , R. Shuba [-] (84. J. John [-] ) , J. Mutínský [-] , M. Kovář [-] (54. V. Bouda [-] )

ŽK: 36. D. Roušavý , 92. K. Bucek - 59. J. Vávra .
Hráči zápasu: A. Beneš - D. Halámek , V. Fiala .
Počet diváků: 89. Rozhodčí: SABO Jiří - ČERVENÝ Jan, BENEŠ Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Jan Beneš
Tip experta: výhra domácích

Náš výkon v prvním utkání nebyl ideální. Jesenice před začátkem jara posílila, ale i tak si myslím, že tři body zůstanou na Šamotce.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích