Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2024 13:00

17.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zlatá Koruna se s Vimperkem nemazala


Branky


33

Pět gólů, ale tentokrát v soupeřově síti přichystali fotbalisté Zlaté Koruny pro své fanoušky jako odpuštění za nepovedený zápas v Dolním Dvořišti v dalším utkání I.A třídy. Obětním beránkem se stalo mužstvo Vimperka.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Přitom začátek zápasu patřil spíše dobře se pohybujícím se hostům, kteří si tak vypracovali již v 11. minutě asi jejich největší šanci zápasu. Z pravé strany centroval do vápna kapitán Vondrášek P. na nabíhajícího Schwarze, jeho hlavička z malého vápna však naštěstí pro domácí skončila vedle Trnkovi brány. Poté měli Vimperští ještě několik střeleckých pokusů, které končily většinou vedle Trnkovi brány. Domácí sice v poli dobře kombinovali, ale v zakončení se jim prozatím moc nedařilo.

 

Ve 20. minutě sice po dobré kombinační akci dopravil míč do sítě Konečný, ale stál v postavení mimo hru a branka neplatila. Ve 28. minutě zahrávali hosté v krátkém sledu za sebou dva velice nebezpečné rohové kopy, ale nakonec z toho pro hosty nic nebylo. Změnu skóre přinesla 30. minuta. To domácí kapitán Šebelka jako by se už nemohl doposud dívat na nepřesvědčivou koncovku svého mužstva, prošel po samostatné akci až před gólmana Osvalda a střelou po zemi poslal domácí do vedení 1:0. Navýšit vedení Zlatokorunských mohl ještě před poločasem ve 42. minutě po rohu Voráčka na zadní tyči zakončující Kroneisl, ale střela mu nesedla a skončila v zámezí.

 

Druhý poločas

Lepší vstup do druhého poločasu si nemohli domácí snad ani přát! Ihned po rozehrání dlouhý balón na Šebelku odvrátila hostující obrana na roh. Po jeho rozehrání poslal Konečný hlavou míč na ještě lépe postaveného Kroneisla a ten z blízka prosřelil hostujícího gólmana Osvalda podruhé 2:0.

 

Z domácích spadla nervozita a i nadále se tlačili do zakončení. Ve 48. minutě brejk domácích čtyři na jednoho zhatila nepřesná přihrávka. Hosté jako by se od začátku druhé půle vůbec nechytali a v 55. minutě už prohrávali o tři branky. Konečný našel přesnou přihrávkou na velkém vápně Krále, který se skvěle uvolnil a tvrdou střelou po zemi se míč odrazil od gólmanovi pravé tyče do brány 3:0.

 

A hosté byli nadále pod tlakem. Domácí si vytvořili několik dalších dobrých příležitostí, ale skóre se opět měnilo až v 68. minutě. Šebelka vysunul přesnou nahrávkou po levé straně Kroneisla, jeho centr odvrátila obrana pouze na velké vápno na nohu Wagnera, který přímo z voleje střelou k levé tyči nedal gólmanovi Osvaldovi šanci 4:0.

 

Skvělý výkon hlavně ve druhém poločase korunovali Zlatokorunští ještě jednou brankou v 84. minutě. Svoboda vysunul po levé straně Matúše, jeho milimetrová nahrávka podél celé brány našla volného Konečného, pro kterého už nebyl problém zakončit do prázdné brány 5:0.

 

Domácí fanoušci si poté zazpívali "Pátá, právě teď odbila, pátá..." podle známé písničky. Hosté si tak odvezli ze Zlaté Koruny tolik nepopulárního "bůra".

 

 

AUTOR: PAVEL ĎURIŠ



Ohlasy k zápasu


SK Zlatá Koruna
Václav Beránek (hráč): Začátek utkaní byl vyrovnaný a proběhl bez jakýchkoliv větších šancí. První šance se naskytla ve 30 minutě Šébovi, který prošel přes dva hráče a jistě vstřelil vedoucí gól. Druhou půli jsme odehráli výborně. Soupeře jsme nepustili do žádného zakončení. Hráli jsme s chutí, k tomu jsme přidali další 4 branky a zaslouženě jsme vyhráli vysokým rozdílem. Jsem rád, jakým výkonem jsme se prezentovali a dali zapomenout na poslední zápas v Dolňáku.

TJ Šumavan Vimperk
Lukáš Sýs (trenér, pro FB Šumavanu): “K dalšímu utkání jsme zajížděli na hřiště Zlaté Koruny a věděli jsme, že nás čeká velmi těžké utkání proti velmi kvalitnímu celku. K utkání jsme přijeli ve slepené sestavě a byli jsme nuceni použít věkem dva mladší dorostence, za což jim patří velké dík, že obětovali svoje utkání se Čtyřmi Dvory. První poločas utkání byl vyrovnaný, soupeř měl sice po většinu času míč na svých kopačkách, ale do nějakých větších gólových příležitostí se nedostával. Jednou se nám nepodařil uhlídat kapitán domácího celku, který ukázal nadstandardní kvality na I. A třídu a vstřelil úvodní gól utkání. Do kabin se šlo za stavu 1:0. Do druhého poločasu jsme šli s úkolem nedostat druhý gól a pokusit se vyrovnat. Bohužel hned v první minutě druhého poločasu jsme inkasovali z rohového kopu a bylo prakticky po utkání. Ke konci nám začaly docházet síly a soupeř přidal ještě 3 góly. Více než konečný výsledek mě mrzí zranění Jardy Uhlíka, který musel v 9. minutě opustit hřiště pro zranění kolene a byl odvezen sanitkou do nemocnice. Doufám, že to nebude nic vážného a brzy bude zpět na hřišti. V následujícím kole nás čeká doma v Šumava aréně celek Vodňan. My se musíme přes týden na tento zápas připravit a již bodovat”.



Sestavy


SK Zlatá Koruna
M. Trnka [-] - B. Miletić [-] , M. Svoboda [-] , M. Kroneisl [-] , J. Wagner [-] , M. Kroupa [-] - M. Kollár [-] , L. Voráček [-] (73. L. Matúš [-] ) , J. Šebelka [-] - M. Král [-] (64. M. Rytíř [-] ) , L. Konečný [-] (86. M. Kalista [-] )

TJ Šumavan Vimperk
M. Osvald [-] - T. Vondrášek [-] , O. Rod [-] , T. Žofka [-] , J. Čech [-] , L. Vintr [-] , J. Uhlík [-] (9. S. Schvarz [-] ) , P. Vondrášek [-] (56. M. Císař [-] ) , M. Pasecký [-] , M. Sova [-] , J. Formánek [-]

ŽK: 90. B. Miletić - 37. L. Vintr , 80. O. Rod .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: ROTHSCHEDL David - JELÍNEK Ladislav, HANDŠUH Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

redakce fotbalunas.cz

Expert: Šimon Stifter
Tip experta: výhra domácích

Zlatka bude chtít odčinit prohru proti nám z minulého kola. Je to jeden z nejfotbalovějších týmů v soutěži, což ukázali i u nás. Nechci kluky z Vimperku podceňovat a vzhledem k našemu postavení v tabulce bych si i přál, aby Zlatku o body obrali. Myslím si ale, že na to tempo mladý vimperský tým nebude stačit a tak tipuji vyšší výhru Zlatky 5:0.

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Domácí budou silný oříšek pro mladý Vimperský tým. Body zůstanou u kláštera Zlaté Koruny.

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích