0:3
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.04.2024 18:00

17.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Happy birthday, pane trenére!


Branky


59. L. Zbudil , 74. P. Ehl , 87. G. Borrelli
11

Ten nejlepší dárek dali svému trenérovi Václavu Velinskému k narozeninám fotbalisté TJ Sokol Chvojenec, když v úvodním zápase 17.kola okresního přeboru vyloupili Městský stadion v Holicích jasným výsledkem 0:3. K senzační výhře je nasměrovala nádherná trefa Lukáše Zbudila do šibenice v 59.minutě zápasu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brankáři se nudili

Z Chvojence je to do Holic pár kilometrů, a tak bylo přítomných 72 diváků zvědavo, zda netradiční čas a fenomén umělého osvětlení pomůže domácí rezervě ovládnout toto důležité derby. Hosté přijeli v dobré náladě po celkem jasném vítězství nad Dražkovicemi, domácí sice přivezli tři body z Újezdu, jejich herní projev je však na úvod jara velmi rozpačitý. 

Pro ofenzívu Holic byla od prvních minut podstatná citelná absence jejich nejlepšího střelce Krpaty. Dopředu to dřelo, chyběl nápad, překvapivé řešení, krom toho byla chvojenecká defenzíva velmi pozorná a zaslouží pochvalu. Ani hosté toho ovšem v prvních 45 minutách v útoku mnoho nepředvedli.

Větší šance, kde hrozil gól v síti, by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Za zmínku určitě stojí balón za obranu Chvojence v 31.minutě, který si ovšem ne úplně bezvadně zpracoval Kudrna, a tak ho v zakončení společnými silami eliminovali Centner s gólmanem Pavlíčkem.

Ve 36.minutě to zkusil z dálky Lukáš Zbudil a bránkář holické rezervy jeho tvrdou střelu pěkným zákrokem vytěsnil vedle.

V závěru poločasu zahrozil po rohovém kopu Skutil, mířil ale spíše do země, než do brány.

Bezbrankový stav tedy nikoho ani nepřekvapil.

Krásná trefa Zbudila otevřela stavidla fotbalu

Bylo jasné, že zápasu by pomohl gól, který by otevřel pomyslná stavidla svěžejší hry. Hosté cítili již po prvním poločase, že Holice nejsou v ideální formě a že šance na odvoz bodů by tady rozhodně byla. A tak sympaticky zkoušeli, zda se v obraně domácích nenajde nějaká skulinka.

A kdo hledá, najde! V 59.minutě hry skvěle zachytil rozehrávku Holic Daniel Nechvíle a posunul míč na ose hřiště na Lukáše Zbudila. Ten zřejmě před zápasem zaslechl, že tady před 14 dni vymetl šibenici Kuchta z Titanicu Srch, a tak ho zkusil ranou z 25 metrů napodobit. Výsledkem byla famózní střela, Kroutil byl bezmocný - 0:1.

Nepříznivě vyvíjející se utkání donutilo Holice otevřít hru, do útoku přišel Kopřiva, šance to ale příliš nepřineslo. Tu největší zlikvidoval pozorný Pavlíček v 62.minutě Tomáši Velinskému. Hosté byli v pátek zejména ve druhém poločase hladovější, bojovnější a důraznější. Navíc byl vývoj zápasu ideální pro jejich rychlé ofenzivní hráče, přibývalo brejků do otevřené obrany Holic a ta prostě nestíhala zachytávat smrtící brejky hostů.

Výkon nejvyšší známky předváděl v těchto momentech zejména krajní bek Nechvíle. Ten byl jako fantóm prostě všude, zachytával skvěle rozehru Holic a tím nejen že hatil snahu domácích o tlak, ale i zakládal průniky na Kroutilovu branku.

Právě rychlé brejky byly pomyslnými hřebíčky do holické rakve. V 73.minutě servíroval střídající Černý před prázdnou bránu lahůdku pro Ehla - 0:2.

V 87.minutě pak konečnou podobu výsledku vtiskl Borrelli, když zúročil výbornou individuální akci Skutila - 0:3.

Chvojenec si připsal zasloužené vítězství a utíká ze sestupových vod tabulky do jejího klidnějšího středu.

 

 



Ohlasy k zápasu



Sokol Chvojenec
Lukáš Zbudil, autor prvního gólu: U svého gólu jsem měl až příliš mnoho času, byl jsem na ose hřiště a tak jsem do toho praštil! Padlo to přímo do šibenice a dalo nám to vítr do plachet,"



Sestavy


SK Holice B
O. Kroutil [-] - D. Machatý [-] (55. P. Kopa [-] ) , J. Tláskal [-] , M. Roček [-] , A. Kovařík [-] , D. Kudrna [-] (62. T. Kopřiva [-] ) , R. Machatý [-] , J. Černý [-] , T. Velinský [-] (87. J. Dědič [-] ) , J. Velinský [-] , J. Matyáš [-] (84. M. Strnad [-] )

Sokol Chvojenec
M. Pavlíček [-] - P. Pinkas [-] (88. A. Joska [-] ) , F. Zbudil [-] (71. G. Borrelli [-] ) , M. Skutil [-] , Z. Mach [-] , L. Zbudil [-] (61. V. Černý [-] ) , P. Ehl [-] , D. Nechvíle [-] , J. Stárek [-] , M. Centner [-] , M. Vávra [-]

ŽK: 41. A. Kovařík , 63. P. Kopa , 79. J. Matyáš - 25. M. Centner , 32. P. Pinkas .
Počet diváků: 72. Rozhodčí: RÁZEK Stanislav - OLAJOS Viliam, PETR Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Adam Gering
Tip experta: výhra domácích

Umělé osvětlení nesvědčí žádnému týmu, který přijede do Holic. Byl jsem na tom podobně i já v posledním zápase podzimu. Holice bez problémů vyhrají.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích