Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.04.2024 17:30

19.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Machatý to vzal do svých rukou


Branky


9

V páteční předehrávce 19.kola Okresního přeboru Pardubic zvítězili fotbalisté TJ Sokol Roveň nad Sokolem Rohoznice 4:2 a na jaře si tak připsali první body. Hlavní hvězdou zápasu se stal útočník Milan Machatý, který vstřelil hattrick. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Roveň si šla za vítězstvím

Ani citelné ochlazení neodradilo od návštěvy utkání velmi slušný počet diváků, na zápas jich dorazilo takřka 150. Oba týmy nastoupily v neobvyklých barvách dresů, zejména typická domácí zelená zůstala ve skříni a na odiv šly dresy barvy noci. Hostům žlutá barvy nejen slušela, ale v minulém kole s Holicemi jim přinesla i tři body. 

Neobvyklý čas měření sil zřejmě Rohoznici asi neseděl, do Rovně totiž přijela pouze s 12 hráči a navíc musel na plac i zřejmě ještě neúplně doléčený Antonín Spěvák. Na druhou stranu přítomnost playmakera jejich hry byla určitě pozitivním impulzem pro její tvořivé nápady.

První poločas ovládli domácí hráči, byli více na míči a vytvářeli si brankové příležitosti. A co bylo nejdůležitější některé dokázali i proměnit. 

Ve 20.minutě vyslal krásnou dlouhou kolmici Šándor na Machatého a ten poprvé rozvlnil síť hostující branky - 1:0.

Ve 34.minutě se pak do listiny střelců zapsal kapitán Krpata, když využil skvělé a překvapivé patičky Johanidese - 2:0.

Poločasový stav tak napovídal, že by si Roveň konečně mohla připsat na jaře první body.

Hosté začali kousat

Zatímco první poločas si Rohoznice určitě za rámeček dát nemůže, v tom druhém to byli právě hosté, kteří přidali na tempu hry a začali domácí přehrávat. Zejména v záloze byla převaha očividná. 

A komplikace na sebe nedaly dlouho čekat. V 63.minutě snížil Ryšavý a o deset minut později srovnal skóre Mlynka. To bylo pro hostující Sokol povzbuzující, bohužel je však srážela vlastní nedisciplína. V době, kdy srovnávali stav, už hráli oslabeni o vyloučeného Viktora Fidlera. Ten se "dokázal" vyžlutit behem 4 minut.

Takovým dárkem domácí nepohrdli a v 79.minutě převážil misky vah na jejich stranu Machatý - 3:2.

Když pak v 84.minutě musel do sprch i kapitán hostů Malinský, bylo o zápase prakticky rozhodnuto. Pečeť na první jarní vítězství pak vystavil opět střelecky produktivní Milan Machatý v 89.minutě, který se tak blýskl hattrickem - 4:2.

 

Komplexní zhodnocení celého zápasu ze strany domácích poskytl trenér Ladislav Skalický:

"Pavel Herbst, náš sekretář, řekl pro expert tip, že musíme proměnit naši dobrou jarní formu ve vítězství a konečně se tak stalo a 3 body zůstaly zaslouženě doma. V prvním poločase jsme byli lepší. Naši dobrou hru jsme podpořili 2 góly. Po krásné dlouhé přihrávce Marka Šándora se trefil Milan Machatý a po patičce Lukáše Johanidese kapitán Tomáš Krpata. Škoda, že jsme nezvýšili vedení, šance na to byly, ale 2x nedotáhl do konce slibné akce mladý Radim Novák. Nevím, co se stalo, ale do druhého poločasu jsme vstoupili špatně. Soupeř nás hlavně ve středu pole začal přehrávat. K tomu se přidaly dva slabší okamžiky brankáře Honzy Baláše a náskok byl pryč. Času bylo ještě dost, navíc soupeř hrál v oslabení a naše šance přicházely. Naštěstí dvě proměnil kanonýr Machatý a rozhodl o našem důležitém vítězství. Pochvala pro celý tým. Zejména pro střelce hattricku Machatého a oba krajní beky Šándora s Johanidesem."

Enter   Pave


Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Roveň
Mirek Pýcha, fotograf a fanoušek: "Pozdrav od všech příznivců TJ Sokol Roveň letí do pardubické nemocnice pro Milana Cimfla. Buď brzy fit, kamaráde!"




Sestavy


TJ Sokol Roveň
J. Baláš [-] - M. Šándor [-] (79. M. Šándor [-] ) , . Novák [-] , L. Johanides [-] , L. Mládek [-] , M. Pekárek [-] (86. J. Roček [-] ) , M. Machatý [-] (90. P. Michalco [-] ) , A. Mikuláš [-] , L. Petružálek [-] , J. Kučera [-] (63. V. Valenta [-] ) , T. Krpata [-]

Sokol Rohoznice
P. Magušin [-] - P. Ryšavý [-] , V. Fidler [-] , O. Metelka [-] (79. J. Buchta [-] ) , A. Spěvák [-] , M. Mlynka [-] , R. Fidler [-] , P. Zezulák [-] , V. Malinský [-] , F. Petránek [-] , M. Křenek [-]

ŽK: 42. M. Šándor , 44. L. Mládek , 77. M. Machatý , 87. J. Roček - 30. M. Mlynka , 61. V. Fidler , 83. P. Zezulák , 84. V. Malinský . ČK: 65. V. Fidler , 84. V. Malinský .
Počet diváků: 148. Rozhodčí: RÁZEK Stanislav - RÁZEK Šimon, KLAMTA Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Pavel Herbst
Tip experta: výhra domácích

Musíme už potvrdit dobré jarní výkony, které nám ovšem zatím body nepřinesly. Rohoznice pro tento cíl není špatný soupeř, venku není tak zdatná jako v domácím prostředí. Situace v okresu se už pomalu láme, v každém zápase se už hraje o hodně.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích