Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.03.2024 16:15

17.kolo, Pražský | 1.A třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Souboj předposledního s posledním ovládla jednoznačným vítězstvím Libuš


Branky


4

Sobotní utkání pod umělým osvětlením na umělé trávě v pražském Braníku si nenachala ujít dobrá stovka diváků. Souboj posledního s předposledním, který byl ovlivněn řadou zranění na straně Bohnic ovládla Libuš jednoznačně 5:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Opatrná první půle

Do tohoto důležitého zápasu nastoupily oba týmy plni očekávání a nadějí, že by se mohly jeden od druhého odlepit na rozdíl tří bodů a odlepit se hlavně ze dna tabulky.

Zápas se pro Bohnice nevyvíjel dobře. Hned v první minutě stoper Jakub Kalvas musel střídat a být odvezen do nemocnice, protože si v souboji vykloubil rameno. Další rána pro hosty přišla ve dvacáté minutě, kdy sám na branku běžel Kryštof Klimeš a střelou k tyči překonal golmana.

Druhé střídání přišlo po zranění Tomáše Noska, který musel vystřídat ve 27. minutě. Jediná šance hostů přišla po rohovém kopu, kdy hlavičkoval James Cunningham, ale výtečným zákrokem jistému gólu zabránil Richard Kořínek.

První poločas již nenabídl žádnou střelu na branku. Nejvíce vzrušení přinesla poslední minuta poločasu, kdy se mohl do šance dostat Jakub Shejbal, ale šanci mu přerušil hvizd rozhodčího, který první půli ukončil. 

Druhý poločas znovu ve znamení zranění

Druhá půlka začla pro hosty znovu smolně, kdy téměř ihned po zahájení se zranil Lukáš Rutta a musel vystřídat. Bohnickým již na střídačce zbyl pouze náhradní brankář a do pole již nikoho neměli.

Bohnice se snažily dostat k zakončení, ale dobře organizovanou obranu Libuše ne a ne překonat.
Po chybě v rozehrávce hostů se ke střele zpoza vápna dostal Jakub Havlák a střelou k tyči zvýšil na 2:O a otevřel si dnešní účet.

Třetí branka domácích přišla poté, co si míč ve vápně zcela osamocen zpracoval na prsa míč Jakub Havlák a přidal svou druhou branku v zápase.

Hosté vrhly všechny síly do útoku a z rychlého protiútoku byly potrestáni. Davida Brožka předběhl rychlík Šimon Calta a zvýšil již na 4:0. 

Od 75. minuty hráli hosté v deseti, kdy zraněného Jakuba Shejbala neměl kdo vystřídat a domácí utkání kontrolovali. Další chybu v obraně domácích potrestal krásným obloučkem zpoza vápna Tomáš Čížek a uzavřel skore na konečných 5:0.

Domácí přeměnili každou svou střelu v gól, zatímco hosté na branku vystřelili pouze jednou a budou řešit početnou marodku.

 



Ohlasy k zápasu


SK Libuš
Miroslav Stuchlík: Do zápasu jsme doslova vlétli a hned v první minutě měli první šanci. Za minutku na to se zranil hostům v souboji o míč stoper, který dopadl asi špatně na rameno a musela přijet rychlá.(přejeme brzké uzdravení) Dál se hrálo spíše pod naší taktovkou a v 19 minutě po hezké nahrávce Nekoly proměnil svůj nájezd Klimeš a poslal nás do zaslouženého vedení. Stále však byla znát na obou týmech nervozita z prvního a důležitého utkání, tak se místy pohledná kopaná zrovna nehrála. Posledních deset minut prvního poločasu patřilo spíše hostům a také přišla jejich největší šance, když se po rohovém kopu prosadil krásnou střelou hlavou jejich útočník, ale Kořínek předvedl zákrok utkání a střelu vytěsnil opět na rohový kop. Pro nás dost důležitý moment zápasu. Druhý poločas jsme začali hned dvěma nebezpečnými útoky, ale bez brankového efektu. Hrálo se spíše od vápna k vápnu. Po hodině hry, Nekola vystihl rozehrávku soupeře, nahrál na Havláka a ten prudkou ranou zpoza vápna, nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci a poslal nás do dvoubrankového vedení. To hostující tým malinko srazilo v jejich houževnatosti a snaze uhrát dobrý výsledek. Naopak naše hra začala nabírat na obrátkách a nakonec jsme se prosadili i gólově. V 75 min. po Šenkovo dlouhém míči se nádherně trefil znova Havlák, poté v 82 min. přišla učebnicová kolmice Klimeše na Caltu, který po 60m sprintu zakončil s přehledem zkušeného matadora a zvýšil na rozdíl čtyř branek. Tečku za utkáním udělala velmi povedená střela Čížka z velkého vápna. Hosté krutou porážku unesli a zápas se dohrál v klidném duchu. Zasloužená a důležitá výhra, kterou přinesl zodpovědný a disciplinovaný výkon.

TJ Slovan Bohnice
Martin Molík: Zápas nám vůbec nevyšel. Máme velkou marodku, chyběl nám náš útočník Honza Zima, který si v přípravě poranil vazy v koleni. Další zranění přišla během zápasu, kdy je to jedno vykloubené rameno a u ostatních jsou to výrony kotníků. Vůbec nic jsme si nebyli schopni vytvořit a soupeř nás potrestal téměř z každé své šance.



Sestavy


SK Libuš
R. Kořínek [-] - V. Dorazil [-] , Š. Calta [-] (87. J. Sobotka [-] ) , D. Růžička [-] , K. Klimeš [-] (87. M. Stuchlík [-] ) , O. Nekola [-] (86. P. Kocourek [-] ) , J. Havlák [-] (76. B. Chum [-] ) , K. Davizi [-] , T. Čížek [-] , P. Šenk [-] , M. Šupina [-]

TJ Slovan Bohnice
O. David [-] - T. Zima [-] , M. Molík [-] , L. Rutta [-] (48. M. Šebesta [-] ) , K. Šlapák [-] , D. Maršík [-] , T. Nosek [-] (27. A. Šoustal [-] ) , J. Cunningham [-] , O. Kulovaný [-] , J. Kalvas [-] (2. J. Shejbal [-] ) , D. Brožek [-]

ŽK: 13. P. Šenk - 9. T. Nosek , 16. K. Šlapák , 40. L. Rutta , 56. J. Shejbal .
Hráči zápasu: J. Havlák , M. Šupina - D. Maršík , M. Molík .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: KŘÍŽ František - MIČKO Lubomír, KORTANOVÁ Marie.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Redakce Praha

Expert: Martin Haniak
Tip experta: remíza

Oba týmy určitě chtějí, tento pro ně velmi důležitý, zápas zvládnout. Zápas však skončí remízou 1:1.

Tip: výhra hostů