0:1p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.04.2016 17:00

36.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ze hry v utkání Vltavínu a Žižkova gól opět nepadl. Hosté pak poprvé v sezóně slavili úspěšné penalty!


Branky


0

Žižkov minulé kolo nezvládl, souboj o zvednutí sebevědomí musel svést se silným Vltavínem. Ten na domácím hřišti po Chrudimi přivítal dalšího soupeře v boji o postup.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Viktorka své šance zahazovala

Viktorka má věrné fanoušky a na Vltavíně nemohla přibližně třicítka z nich chybět. A po pár vteřinách hry se tito mohli radovat – Marek se dostal po rohu k hlavičce, ale Štorc, který se tentokrát postavil do domácí brány, ukázal, že je na zápas dobře připraven. Hrál se od počátku kvalitní zápas, kdy se do vápna tlačily oba celky. A byli to opět hosté, kdo měl další vážnější příležitost. Šandera našel v 10. minutě přesně hlavu Křečka, který ale mířil o pár čísel mimo. Soukup následně přečetl hru a byl u míče včas před rozbíhajícím se Hodasem. A tak mohlo opět udeřit na druhé straně. Míč doputoval šťastně až k Dočekalovi, jeho zakončení ale skvěle zastavil Štorc. Žižkov brankáře rozchytal, vyniknout ho nechal i po následném rohu, Žižkov byl v tu chvíli aktivnějším týmem. Ani  19. minuta branku nepřinesla, to hlavičkoval po Dočekalově centru Podrazký jen nad. Pak následovala na šance chudá část zápasu, kdy byl k vidění bojovný fotbal a přibylo i faulů, které hru rozkouskovaly. Tutovka přišla až pět minut před poločasem. Jenomže ze strany Žižkova zůstala trestuhodně nevyužita – Štorc špatně rozehrál, Markovi následné zakončení nevyšlo, ale dílo mohl dokonat Podrazký, kdy mezi ním a prázdnou bránou stál už jen jeden domácí hráč. A právě ten situaci ve prospěch Vltavínu zachránil. Neujala se ani rána Dočekala a Lokomotiva musela být ráda za bezbrankový poločasový stav.

Góly v zápasech Vltavínu a Žižkova? Zakázáno!

Vltavín věděl, že druhý takový poločas už by bez úhony nepřežil a musel být aktivnější. A to se mu v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky dařilo. Macháček nemířil přesně, Šípkova slabá střela skončila u Soukupa. Jinak ale herně neměl navrch ani jeden z týmů, akce končily většinou před vápnem. Z toho vystoupila na domácí straně až příležitost Hodase, který v 67. minutě zkoušel prostřelit Soukupa z úhlu na bližší tyč, žižkovský brankář zasáhl. Petrášek o deset minut později Štorcovu branku přestřelil a už začínalo být jasné, že vše směřuje k penaltovému rozuzlení. Odvrátit tento osud mohl zápasu Křeček, jenomže z přímého kopu v ideální pozici nastřelil jen zeď a z následného protiútoku pálil v 88. minutě Abena také do těla protihráče.

Láncz a Macháč neuspěli

Stejně jako v prvním vzájemném zápase (1:0p pro Vltavín) tak branka nepadla a rozhodovaly penalty. Ty tentokrát lépe zvládli Žižkovští. A to poprvé v sezóně – předchozích pět pokusů Haškovi svěřenci nezvládli! Proti Vltavínu sice nedokázal proměnit hned ve druhé sérii Marek, ale protože pak neuspěli domácí Láncz a Macháč, stačily úspěchy Volka, Petráška, Pavlaty a Šandery k zisku bonusové bodu, který putoval na Žižkov.



Ohlasy k zápasu


FK Loko Vltavín
Radek Kronďák (trenér): "Střetla se dvě kvalitní mužstva, bylo to takticky hodně svázané a zápas byl vyrovnaný. Viktorce jsme v prvním poločase svými chybami umožnili velké šance, které neproměnila. Druhý poločas pak měli až ke konci sérii čtyř standardních situací, jinak to bylo vyrovnané, chvíli jsme hráli my, chvíli oni. Došlo k penaltám a bohužel jsme je prohráli. Výkonem mě zaujal pravý bek Láncz, stoper Komárek a útočník Hodas."

FK Viktoria Žižkov
Zdeněk Hašek (trenér): "Typické derby. Hodně bojovné, takticky svázané, pohybově náročné. Měli jsme čtyři gólovky v první půli, kde jsme branku dát měli. Druhá půle už byla bez vyložené šance, domácí hrozili z brejkových situací. My teď nehrajeme dobře, nedaří se nám kombinace a musíme se uchylovat k nákopům nahoru. Nehraje nám střed, máme problém v pohybu a přidržování míče. S hrou jsem nespokojen, klukům nelze upřít snahu, ale je to málo. Tak aspoň že ty penalty jsme poprvé vyhráli. Jedeme dál, sezóna bude ještě dlouhá, máme čtrnáctý zápas bez prohry. "



Sestavy


FK Loko Vltavín
P. Štorc [-] - D. Podzimek [-] , D. Pozníček [-] (90. O. Janda [-] ) , L. Láncz [-] , O. Šípek [-] , M. Uvíra [-] , D. Mařík [-] (71. [-] ) , R. Macháč [-] , M. Macháček [-] , M. Komárek [-] , J. Hodas [-] (86. H. Prokeš [-] )

FK Viktoria Žižkov
L. Soukup [-] - V. Šandera [-] , M. Procházka [-] (74. J. Šimkovský [-] ) , T. Petrášek [-] , J. Svatonský [-] (46. Z. Volek [-] ) , J. Marek [-] , T. Dočekal [-] , M. Kodr [-] , M. Pavlata [-] , M. Podrazký [-] (68. V. Gebert [-] ) , L. Křeček [-] (89. V. Klán [-] )

ŽK: 87. L. Láncz - 45. M. Podrazký , 47. Z. Volek .
Hráči zápasu: L. Láncz , M. Komárek , J. Hodas .
Počet diváků: 675. Rozhodčí: Kalenda Jan - MUSIL Jiří, FLIMMEL Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.