Příprava byla náročná. Tréninky byly v dobrém tempu a jsem rád, že jsem před přípravou chodil běhat a připravoval se individuálně. Bez toho bych asi měl velké problémy, říká hráč roku Martin Hejduk

Sezóna 2021/2022 je za námi a je na čase, abychom vyzpovídali hráče roku. Tím se stal dnes již bývalý hráč Přeštic B, Martin Hejduk. Tento ofenzivní stoper, který v současné době působí ve Vejprnicích, nám v rozhovoru řekl, co si myslí o uplynulé sezóně, jaké jsou ambice Vejprnic v Krajském přeboru nebo kterým fotbalovým klubům fandí. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Martine, gratuluji k vítězství v hlasování o nejlepšího hráče sezóny a k postupu Přeštic do I.A třídy. Soutěži jste po celý rok naprosto dominovali, kdo si myslíš, že na tom má největší zásluhu?
Myslím si, že na tom má zásluhu celý tým včetně trenéra. Sezóna byla náročná. Očekávalo se od nás, že budeme vyhrávat rozdílem třídy, ale ne vždy to tak bylo. Jsem rád, že jsme postoupili. V neposlední řadě patří díky Lukášovi Mudrovi a Sebastienu Böhmovi, kteří nám z áčka byli párkrát vypomáhat a svými dobrými výkony nás strhávali k lepším výkonům.
Je pro tebe vítězství v anketě velkým překvapením?
Jednoznačně. Samotná nominace do jedenáctky sezóny mi překvapila. Abych řekl pravdu, hlasování jsem přes léto vůbec nesledoval. To, že jsem vyhrál, jsem se dozvěděl až po vašem kontaktování. Chtěl bych poděkovat všem, kteří mi poslali hlas a beru to jako závazek pracovat na sobě dál.
Považuješ se za více ofenzivního obránce? Mimo jiné jsi vstřelil 5 gólů, což je na stopera velmi dobrá vizitka.
Řekl bych, že ano. V posledním roce jsem se zaměřil více na ofenzivní část. Myslím si, že ofenzivní stoper je velký přínos pro tým. Sám jsem si stanovil cíl, že vstřelím minimálně 8 gólu. Šance jsem na to měl. Aspoň vidím, že je pořád co zlepšovat.
Je nějaký zápas z minulé sezóny, který ti utkvěl v paměti?
Nejvíc mi utkvěl v paměti jarní zápas s Kasejovicemi. V zápase jsem dal dva góly a v 77. minutě jsme měli penaltu, na kterou jsem si věřil. Ptal jsem se Honzy Pavlíka, jestli si ji můžu kopnout a odvětil mi, že ho zneklidňuje, když má stoper víc gólů v zápase než útočník. Dneska se tomu zasměju, ale v ten okamžik jsem byl pěkně naštvaný.
Všiml jsem si, že jsi změnil dres a tuto sezónu budeš nastupovat za tým SK Slavia Vejprnice, který působí v Krajském přeboru. Ovlivnilo tvé rozhodnutí i odvolání trenéra B týmu Přeštic, Pavla Dobrého?
O mém přesunu do Vejprnic se jednalo na konci loňské sezony, takže tohle mě neovlivnilo. Mrzí mi, co se stalo v Přeštickém béčku. Chtěl bych Pavlovi Dobrému a bývalým spoluhráčům popřát ať se jim daří dál v jejich kariérách.
Jak probíhala letní příprava v novém působišti?
Příprava byla náročná. Tréninky byly v dobrém tempu a jsem rád, že jsem před přípravou chodil běhat a připravoval se individuálně. Bez toho bych asi měl velké problémy.
Jaké jste si stanovili cíle na nadcházející sezónu?
Chtěli bychom obhájit 5. místo a hrát o co nejlepší umístění v tabulce.
Už za sebou máš i první soutěžní utkání. V úvodním kole jste podlehli Petřínu B výsledkem 0-3. Jak bys zápas zhodnotil?
Náročné utkání. Petřín byl nebezpečný po křídlech, kde za první poločas měl asi tak 25 náběhů. Je škoda, že jsme hned v úvodních minutách nedokázali vstřelit branku, i když šance na to byly. Potom, co vstřelil Petřín první branku a do poločasu přidal další, bylo těžké zvrátit zápas na naši stranu.
Teď trošku z jiného soudku. Jakému klubu fandíš? Popřípadě máš nějakého oblíbeného fotbalistu?
Fandím Spartě a Manchesteru United, což je v posledních letech dost náročný vzhledem k výsledkům. Nejvíc jsem si oblíbil Dávida Hancka. Líbí se mi jeho herní styl.
Sleduješ portál fotbalunas.cz?
Ano sleduji. Občas si přečtu pár článků a dozvím se něco nového.
Jaké jsou tvé další zájmy kromě fotbalu?
Rád sleduji hokej. Na ten se hodně dívám. Občas se kouknu i na basket. V posledním půlroce jsem obnovil sbírku fotbalových kartiček, takže když mám čas, tak vykupuji fotbalové kartičky.
Koho tipuješ jako vítěze Krajského přeboru, popřípadě kdo má podle tebe největší šanci?
Vítěze si netroufnu tipnout, ale myslím si, že o první místo bude bojovat Petřín B a Tachov.
Autor článku: Jan Keňo

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.