2:3
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2022 10:00

14.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žákava zvítězila nad Košutkou


Branky


21

Zápas Košutky se Žákavou se odehrál na umělé trávě na doubraveckém Sencu. Po zajímavém průběhu plném zvratů se nakonec radovali hosté, kteří tak připisují důležité 3 body do tabulky. Naopak Košutka v boji o čelo ztratila.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zápas se začal opatrně z obou stran. Košutka se snažila překonávat obranu soupeře dlouhými nakopávanými balóny, Žákava spíše pozemi. Dlouho se hrálo bez šancí. Až do 17. minuty, kdy také padl první gól zápasu. Na centr Karla Lišky ze strany si naběhl Tomáš Pekník, který balón trefil ze vzduchu přímo pod nohy gólmana Vykoupila a Košutka tak ve svém azylu na Sencu vedla 1:0. Domácí se ale neradovali příliš dlouho. Za 5 mimut bylo srovnáno zásluhou Tomáše Nekoly, který si naběhl na centr od rohové praporku. Asistenci si v tom případě připisuje Jan Smazal. Po půlhodině hry si svému spoluhráči o ponechání balónu křikl Jan Pekník. Jeho rána z prvni z hranice vápna skončila, zásluhou Vykoupila, rohem pro Košutku. Z něj pak znovu hrozil Jan Pekník. Odražený balón napálil z 20 metrů na branku. Stejně jako v minulém případě, i teď skončila celá situace zákrokem hostujícího gólmana. Po pár minutách hasil diskomunikaci stoperů Košutky skluzem Primas. U balónu byl pak dříve než žákavský Boukal gólman Šatra.

Na začatku poslední deseti minutovky prvního poločasu přestřelil zblízka Triner. A to hosty za pár minut mrzelo. O chvíli později totiž přiletěl před bránu přízemní centr Matěje Boukala, ten si našel Lukáš Drugda, který neměl problém dopravit míč do poloprazdné brány a Žákava v Plzni vedla. Ještě do poločasu mohla Košutka srovnat, aktivnímu Trinerovi ale Vykoupil zmenšil střelecký úhel, a košutecký útočník tak neměl kudy dopravit míč do sítě.

 

 

Do druhé půle vysvitlo i sluníčko, což hrálo do karet spíše "domácím", kteří se hnali za vyrovnáním. Nejdříve po sklepnutí pálil nepřesně Liška, po chvíli hlavou netrefil bránu Kučera.

Pak se ozvali i hosté. Po chybě stopera Holce vyslal Boukal Nekolu. Včasným skluzem ale gólové naděje zhatil Primas. Chvíli na to poslal před bránu střílený centr před košutecký Jan Pekník. Na přední tyči se objevil jeho bratr Tomáš, který prostřelil brankáře a dal zápasu remízový stav. V 64. minutě si ale vzali hosté znovu vedení na svou stranu. Matěj Boukal poslal nesmírně přesnou nahrávku mezi stopery, Tomáš Nekola se zachoval jako správný útočník, přihrávku si doběhl a podruhé v zápase překonal Šatru. Košutka samozřejmě z toho zápasu chtěla nějaké body vytěžit. Byli to ale spíše hosté, kdo se dostával do šancí. Po rohu na prodloužený míč těsně nedosáhl Soukup.

V 84. minutě zatáhl za rameno unikajícího Boukala Primas. Učebnicový zákrok na žlutou kartu potrestal rozhodčí tak, jak měl a jelikož už to byla pro košuteckéjo kapitána druhá žlutá karta, musel ze hřiště o několik minut dřív než ostatní. Nic dalšího se v zápase nestalo  a Žákava tak možná překvapivě obrala Košutku o všechny body.



Sestavy


TJ Košutka Plzeň
F. Šatra [-] - V. Kučera [-] (64. J. Kalaš [-] ) , J. Pekník [-] (72. D. Král [-] ) , F. Fikar [-] , M. Primas [-] , J. Holec [-] , P. Macht [-] (83. J. Chaloupka [-] ) , M. Kadlec [-] , K. Liška [-] , D. Triner [-] , T. Pekník [-]

FK Žákava
M. Vykoupil [-] - O. Šimek [-] , J. Smazal [-] , L. Drugda [-] , M. Skala [-] , T. Nekola [-] , S. Nekola [-] , M. Boukal [-] (87. M. Štětina [-] ) , O. Soukup [-] , V. Bouda [-] (72. L. Mourek [-] ) , J. Aubrecht [-]

ŽK: 55. M. Primas - 57. T. Nekola , 88. O. Šimek , 88. O. Soukup . ČK: 84. M. Primas .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Sirový Václav - ŠKARDA Jiří, SLADKÝ Stanislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Michal Kořenek

Expert: Luboš Pernglau
Tip experta: výhra domácích

Košutka vyhraje. Má mladý tým a prezentovala se dobrým fotbalem.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích

Zápas týmů z rozdílných stran tabulky. Žákavě se po výborné loňské sezóně zatím moc nedaří dostat do vítězného módu. Většinu svých zápasů prohráli těsně o 1 branku a myslím si, že jinak tomu nebude ani na Košutce, která se naopak bude těšit na závěrečný zápas podzimní části. Budou to mít těžké, aby v předposledním (pro Košutku posledním) kole udrželi 1. příčku tabulky, ale rozdílem 1-2 branek to zvládnou.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích