Rituály? Redbull a gólová gumička, říká Jakub Javorský

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem je Jakub Javorský z Chlumčan. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Pokud jste ještě nečetli první část rozhovoru, můžete to napravit zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proč jsi vlastně skončil v Klatovech?
Skončil jsem tam ve výsledku z osobních důvodu a jednoduše mi tam hrát fotbal přestával bavit. Nevím jestli za to můžou Klatovy nebo to bylo nějaký moje blbý období, ale teď v Chlumčanech ten fotbal zase miluju.
Kdo je největší bavič v chlumčanské kabině?
Všichni umí pobavit celou kabinu, ale určitě musím zmínit Domču Štolleho.
Na začátku ses gólově spíše hledal, nyní jsi vstřelil v posledních třech zápasech sedm branek. Padají už nějaké sázky nebo si ty sám dáváš cíle na to, kolik dáš do konce sezóny gólů?
Tak samozřejmě chci dát co nejvíc gólů co to půjde, ale myslím si, že jsem se do gólových situacích dostával i na podzim, ale chybělo to fotbalové štěstíčko.
V kabině prý jede věta, která víceméně říká “Ten balon tam klidně pošli, tenhle dement tam vždycky bude!”… Jak si to máme vyložit?
Jednoduše moji předností je rychlost, kterou se snažím využívat.
V Chlumčanech nosíš na dresu devítku. Máš k číslům na dresu nějaký vztah, nebo si vezmeš, co je volné?
Na výběr byly nějaký čísla a byla tam zrovna devítka a Ronaldo když začínal v Realu, tak ji taky měl (směje se)
Máš nějaký předzápasový rituál, bez kterého bys nevyšel ze šatny?
Dám si redbull a od jara si dávám na pravou nohu mojí gólovou gumičku (směje se)
Dělal jsi i rozhodčího. Co tě k tomu vedlo a proč už nepískáš?
Tak hlavní důvod byl si něco přivydělat a týkalo se to fotbalu. Ze začátku mi to bavilo, když jsem chodil jako pomezní a myslím si, že i šlo. Potom jsem začal chodit jako hlavní a zjistil jsem, že to není nic pro mě a chyběl mi asi ten cit pro hru. Mám rád když se hraje trošku tvrději a víc se toho pouští, aby ta hra byla plynulejší, což na mém posledním zápase co jsem pískal vyústilo v to, že se mi tam hráči poprali a řekl jsem si, že toho radši nechám. Navíc o víkendu poslouchat od fanoušků většinou jen sprosté výrazy nepotřebuju, takže v tomhle ohledu rozhodčí i obdivuju, že to dokážou snášet.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.