Příjezd sanitky na zápas do Čisté může mít ještě nepříjemnou dohru

0

Na zápas do Čisté byla přivolána záchranná služba, která ošetřovala hráče hostujícího Baníku Lubná Denise Vopata. Mladý hráč měl v napjatém zápase utrpět otřes mozku po údajném úderu loktem od protihráče z týmu Čisté. Celý incident vyvolal mezi týmy velké napětí a může mít další nepříjemnou dohru.

Přijezd záchranné služby, kterou pořadatelé přivolali po incidentu lubénského týmu Denise Vopata s Dušanem Stárkem, se zdá jen tak nevyšumí. Jak jste se mohli dočíst v reportu ze zápasu: I přes dramatický závěr odvezla Lužná všechny body z Čisté a v komentářích, mladý hráč měl v napjatém zápase utrpět otřes mozku po údajném úderu loktem od Dušana Stárka z týmu Čisté. Celý incident bohužel vyvolal mezi týmy velké napětí a může mít další nepříjemnou dohru. Podle informací z týmu Lubné je ve hře i podání trestního oznámení. V popisu události se obě strany značně rozcházejí a nevypadá to na snadné zakopání válečné sekery. Podobné události na fotbalové trávníky rozhodně nepatří. Protože chceme fotbalové prostředí amatérského fotbalu dostat na kulturnější úroveň, aktivně jsme se zhostili role mediátora a snažíme se apelovat na obě strany k nalezení smírného řešení. Emoce do fotbalu patří, náboj mu dodávají leckdy ostřejší souboje, ale nesmí se to vymknout kontrole. Pořád jde přeci jen o sport a měl by v první řadě přinášet radost a emoce pozitivní.

 

 

Předseda a vedoucí lubenského týmu Jiří Sklenička nás požádal o zveřejnění oficiálního stanoviska, kterým chce okomentovat některé z komentářů k utkání:

 

"Rád bych reagoval na příspěvěk hráče TJ Čistá k napadení hráče Denise Vopata. Není pravdou, že by se o otřeseného hráče nezajímal nikdo z vedení týmu. Jako vedoucí mužstva a předseda TJ jsem byl od chvíle, kdy byl hráč odnesen na nosítkách před kabiny, neustále v jeho blízkosti. Společně se starostou obce Pavlem Soukupem jsme mu zajistili kromě teplejšího oblečení i deku na přikrytí. Podotýkám a kvituji, že to bylo ve spolupráci s občany Čisté a zřejmě i členy TJ. Nicméně rád bych se ještě zastavil u toho, k čemu na hřišti vlastně došlo. Denis Vopat po kontaktu s hráčem TJ Čistá číslo 8 pronesl cosi na jeho adresu, což dotyčný opětoval. Pak došlo ke kontaktu, za který Denis Vopat obdržel žlutou kartu. Hra se poté přenesla na polovinu hostů. Po chvilce zůstal ležet Denis Vopat zhruba na polovině hřiště bezvládně ležet. Nejprve na dotaz, co se stalo, nedokázal odpovědět. Zřejmě chvilková ztráta vědomí. Až zhruba po deseti minutách vypověděl, že ho hráč č. 8 udeřil loktem nejprve do brady a poté do spánku. Po druhé ráně šel napadený hráč k zemi, na chvíli ztratil vědomí a pořadatelé se společně s vedením Baníku Lubná dohodli na přivolání rychlé záchranné služby. Hráč č. 8, i když viděl co způsobil, šel mezi domácí diváky a situaci komentoval slovy: "Tak jednoho už máme, tak ještě toho druhého." Jeho slova slyšeli i fanoušci a členové výboru Baníku Lubná. Věc si nehodláme mechat pro sebe a hodláme ji řešit prostřednictvím kompetentních orgánů a zřejmě i orgánů činných v trestním řízení. Podobní lidé, jako je hráč č. 8, nemají mezi sportovci co pohledávat."
Pavel Sklenička, vedoucí mužstva a předseda TJ Baník Lubná

 

Za Čistou se telefonicky k události vyjádřil Jiří Votroubek a potvrdil, že jeho názor a stanoviska z komentářů k zápasu zůstávají pořád stejné.  Pouze doplnil, že se unáhlil s hodnocením nečinnost hostujícího týmu, že se něvěnoval svému hráči po popsaném incidentu. Jinak je pro něj celá situace uzavřenou záležitostí a dále už to nechce řešit.

 

O inkriminované události jsme proto krátce pohovořili přímo s Dušanem Stárkem, který nám sdělil, že si žádného zákeřného a agresivního chování z jeho strany není vědom. Podle jeho slov ke kontaktu s protihráčem z Lubné došlo v utkání maximálně jen v rámci soubojů o míč. „Absolutně popírám, že bych ho udeřil do hlavy, jak tvrdí lidé z týmu Lubné. Mám z toho spíše pocit, že kluk to celé nasimuloval, ale netuším, co tím sledoval. Nejdříve si stěžoval, snad i polehával, ale když přijela sanitka, dělal jako že nic. Po odjezdu sanitky tam navíc v klidu seděl a nevypadal, že by měl nějaký zdravotní problém“, vysvětlit nám situaci ze svého pohledu čistecký zadák. „Když půjdeme do detailu, já od toho hráče dostal dokonce facku, za kterou od rozhodčího obdržel žlutou kartu. To opravdu není normální. Mladí dnes nemají vůbec žádnou úctu ke starším, tohle v 39 letech opravdu nemam zapotřebí“, doplnil Dušan i svůj pohled na současné chování mladých, které se podle něho přeneslo i do sportu. „Klukům z tymu se snažím vypomoct, často mě přemlouvají, abych vůbec nastoupil, ale po téhle události mam opravdu chuť se na fotbal už definitivně vykašlat“.

 Zároveň ale z úst Dušana zaznělo, že ač si není opravdu vědom, že by něco úmyslně protihráči způsobil, rád vyjde vstříc urovnání vyhrocené situace a s hráčem se osobně sejde, pokud o to bude vůle z druhé strany. Oba hráči navíc bydlí v Lubné, takže to k podání ruky na výraz smíru nemají vůbec daleko. Pevně věříme, že stejná vůle vzejde i od Denise Vopata, celá situace se urovná a příště budeme psát už jen o férovém sportovním klání. Odveta obou týmů bude mít každopádně pořádnou jiskru a my jí budene podrobně sledovat.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou