Jan Lahoda: Tato sezóna je pro Jevany zatím nejúspěšnější.

0

Přinášíme vám hodnocení druhého týmu tabulky, FC Jevany, včetně názoru trenéra.

Mužstvo FC Jevany skončilo na krásném druhém místě tabulky OP. Po podzimní části soutěže páté místo se ziskem dvaceti bodů vylepšili ziskem dalších třiceti čtyř bodíků na jaře (nejúspěšnější celek jara). Tým uhrál v sezóně dvě remízy a měl padesátiprocentní úspěšnost v penaltových rozstřelech.

 

Střelci nasázeli do soupeřových sítí jedenaosmdesát branek, což je třetí nejlepší výkon. Nejlepším střelcem týmu je Jiří Koula (24), následují Jan Popelka (14) a Pavel Krákora (10). Ofenzívní síla byla navíc podpořena kvalitní defenzívou v čele s devětadvacetiletým gólmanem Oleksandrem Tolstikovem, který desetkrát udržel čisté konto. Tým inkasoval pouze čtyřicet gólů, což je druhý nejlepší počet. 

 

Mezi nejvytíženější hráče se řadí právě Tolstikov (2150 minut), stálá opora zadních řad Radek Krejčík (1932) a Pavel Krákora (1874). Mužstvo inkasovalao 52 žlutých karet a žádnou červenou. Největšími karetními sběrateli jsou Jan Popelka (9) a David Končický (8). Trenér Jan Lahoda si nejvíce cení týmové spolupráce, ale když by měl vybrat největší opory, tak jmenoval: Tolstikov - nejlepší brankář soutěže, Krejčík R. st. - výborný fotbalista s obrovskými zkušenostmi, Čechák - výborná defenzivní práce, Bečvařík - neúnavný bojovník a Koula - střelecká pohotovost.

 

A samotné hodnocení trenéra Jana Lahody: "Fotbalová sezóna 2015 - 2016 byla pro FC Jevany nejúspěšnější v celé historii našeho fotbalu. Po podzimní části jsme přezimovali na 5. místě. Jarní část jsme vyhráli se ziskem 34 bodů před lídrem tabulky Českým Brodem B.  Náš tým už na podzim odehrál pěkné zápasy, ale příliš mnoho inkasoval. V jarní části jsme zlepšili obrannou hru a začali vozit body i z venkovních zápasů. Výborné výkony podával náš brankář Tolstikov, který vyhrál anketu neprůstřelnosti a inkasovaných branek. V tabulce střelců se Jirka Koula propracoval na pěkné 3. místo s 24 brankami. Nutno říci, že okresní přebor měl letos vyšší úroveň než v loňském roce. Postupujícímu Českému Brodu přejeme hodně štěstí v krajské soutěži a sestupujícím týmům brzký návrat do přeboru. Jediné, co mě na našem týmu trápí, je tréninková morálka, na té je třeba zapracovat."

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou