Petr Šafránek: Hráči mají na lepší umístění, ale musíme potrénovat.

0

Pečecké AFK ukončilo letošní ročník na šesté pozici. Tři kola před koncem se k týmu dostal nový lodivod Petr Šafránek, který hodnotí svůj tým.

Pečky měly po podzimní části na kontě 23 bodů a pěkné čtvrté místo. V jarní části přidaly ještě o dva body více, ale to stačilo jen na pátou pozici jarní tabulky. Toto všechno stačilo po sezóně na šestou příčku tabulky s velkou ztrátou na pátou Jestřábku. Ke konci soutěže, kdy Pečečtí procházeli menší krizí, nabídl trenér Hovorka svoji rezignaci a nakonec ho nahradil Petr Šafránek. Ten využil poslední kola k seznámení s hráči. Pečkám se příliš nedařilo na venkovních hřištích, kde uhrály deset bodů. Nedařilo se jim příliš ani v dovednostní soutěži pokutových kopů, kdy ze čtyř pokusů uspěly jen jednou a mají tak jen 25% úspěšnosti.

 

Sázet naopak mohli v Pečkách na útočné duo Růžička - Jedlička. Štěpán Růžička se stal králem kanonýrů, když hatrickem v posledním kole předstihl o jednu branku konkurenta Mašanského. Počet jeho branek se zastavil na čísle 41 a to znamená průměr 1,58 gólu na zápas. Tomáš Jedlička přidal dalších 18 gólů a oba tak dali téměř 73% branek svého týmu a oba jsou trenérem hodnoceni jako Top hráči. Hlavně díky těmto trefám jsou Pečky na druhém místě v počtu vstřelených branek. Tým ale také hodně inkasoval a v tomto pořadí jsou až na jedenácté pozici.

 

Přes dva tisíce odehraných minut se dostal pouze Martin Dolejš (2196), za ním následují Michal Modrovič (1921) a Jan Malý (1856). Tým inkasoval 49 žlutých karet a pětkrát se červenilo. Nejvíce žlutých karet viděl Jan Malý (7) a Michal Modrovič (5). Mezi největší opory mimo střeleckého dua řadí trenér Šafránek ještě obránce Tomáše Plačka.

 

A jak vidí po třech seznamovacích zápasech tým nový trenér Petr Šafránek: "K týmu jsem se připojil po vzájemné domluvě až na poslední 3 zápasy a jelikož mužstvo nebylo pod tlakem co se týká umístění, tak jsem čas strávený u mužstva využil na to, abych co nejlépe poznal jednak hráče ale i chod mužstva včetně spolupráce s výborem. To vše splinilo účel a já mám v přípravě na co navázat. Prvořadá je práce s odchovanci. Potřebujeme nutně stabilizovat rozšířený kádr tak, aby začala více než doposud fungovat konkurence v mužstvu. Předpokládám, že se zlepší treninková docházka a že se ještě utuží již tak dobrá parta. To vše dohromady by nás mělo posunout výkonostně o něco výš, určitě hráči tady na to jsou, ale musí proto něco udělat. Samozřejmě společně s námi, kteří se o mužstvo staráme. Vyzdvihl bych dlouholetou práci vedoucího mužstva Martina Šváry."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou