Tomáš Kučera: Snad jsme se v soutěži neztratili

0

Sokol Plaňany jako nováček okresního přeboru od začátku soutěže více-méně nemělo sestupové starosti. Jak viděl průběh sezóny trenér Tomáš Kučera si přečtěte dále.

Plaňany se usadily na konečné osmé pozici. Po podzimním sedmém místě a zisku devatenácti bodů bylo jaro o chloupek horší, což znamenalo devátou pozici a šestnáct bodů v jarní části. Jako den a noc byly však zápasy doma a venku. Zatímco v tabulce domácích utkání jsou Plaňany čtvrté a ztratily jen osm bodů, venku jsou na poslední příčce, když uhrály pouhé čtyři body. Nejhorší jsou Plaňanští i v penaltových rozstřelech, kdy ze dvou pokusů je na jejich kontě nula.

 

Střelecky jsou Plaňany na šesté pozici s celkovým počtem jedenašedesáti branek. Více než třetinu jich nasázel šutér Tomáš Proskočil (23). Dalšími střelci jsou Marek Švehla (9) a Pavol Brecík (8). Plaňanští mají záporné skóre a šedesát osm obdržených branek je řadí až na desáté místo. Pouze jediný zápas ukončili Plaňany s nulou.

 

Tým sázel na relativně stabilní sestavu, kdy hned pětice hráčů se dostala nad 2000 odehraných minut. Gólman Michal Hradecký (2306), Tomáš Proskočil (2215), Marek Švehla (2122), Pavol Brecík (2033) a Michal Vinš (2009). Dvě červené karty a čtyřicet osm žlutých není nijak hrozné číslo. Nejčastější karetní hráči jsou Marek Švehla (8), Tomáš Proskočil (6) a Benjamin Mbemba (6), který je ovšem dokázal nasbírat jen ve dvanácti utkáních.

 

Sezónu hodnotí trenér Tomáš Kučera: "Právě skončená sezóna byla pro Plaňany po více než 5 letech opět v OP. Jako nováček byly naše cíle následující : a) záchrana v soutěži, pokud možno ne v posledním kole, b) předvádět fotbal a ne nakopávanou, c) snažit se přitáhnout vyšší návštěvy na vlastním hřišti. A jak se nám povedlo splnit? Záchrana byla jistá již 5 kol před koncem a tak jsme ročník dohrávali v klidu. Výkony byly velmi dobré na domácím hřišti, naopak na soupeřových byla naše bilance tristní. Co se týká fotbalovosti a předvedené hry, tak jsme celkem spokojeni. Na druhou stranu jsme se občas těžko vyrovnávali s tvrdou až .... hrou některých soupeřů. Návštěvy se nám i přes kvalitní domácí zápasy zvýšit příliš nepodařilo... Ještěže hrajeme dostatek "derby" zápasů a přijíždějí i fanoušci soupeře. Celkově tedy hodnotím uplynulý ročník z naší strany jako mírně nadprůměrný a snad jsme svou přítomností v soutěži alespoň trochu ke kvalitě předvedené hry přispěli. K úplné spokojenosti mi chybí cca 3-4 body. Nyní nás čeká dovolená, společný tradiční výlet při splutí Vltavy a zhruba od 30.7. start letní přípravy. Počítám (ať již já nebo nový trenér) s 1-2 změnami v kádru, ale vše bude potvrzeno později. Určitě bude třeba zabudovat někoho z mladé generace."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou