Vlastimil Chlád: Šňůra devíti utkání bez porážky nás zachránila

0

Krakovany, po podzimu odsouzené k sestupu, angažovaly nové trenéra pro jaro a záchrana byla jistá tři kola před koncem. Hodnocení týmu včetně názoru trenéra Vlastimila Chláda si přečtěte dále.

Krakovany si bídným podzimem hodně zavařily. Za jedinou výhru a několik remíz získaly pouhých devět bodů a byly na dně tabulky. Záchrana nebyla beznadějná, protože týmy nad nimi byly ny dohled. Přes zimní přesávku došlo ke změnám ve vedení, týmu se ujal zkušený kouč Vlastimil Chlád, k návratu do krakovanského dresu přesvědčili bratry Tlučhoře. První jarní porážka doma s Jestřábkou nic moc neslibovala, ale přišla šňůra devíti utkání bez porážky a to už znamenalo záchranu. Ziskem 24 bodů si Krakovany zajistily šestou pozici v jarní části a celkové deváté. Z šesti remízových zápasů vydoloval tři plusové body a má 50% úspěšnosti.

 

Ofenzívní činnost není nejsilnější stránkou krakovanského týmu. Pouhých 39 vstřelených gólů je nejhorší v celé tabulce. Však také nejlepším střelcem je pětigólový Roman Tlučhoř, který odehrál jen jarní část. Za ním následuji se čtyřmi trefami Jan Špinka, Luděk Tlučhoř, Tomáš Sixta a Lukáš Jelínek. Osmé místo v počtu obdržených je solidním výsledkem a je podpořeno i vychytanými nulami. Jan Špinka měl třikrát čisté konto, Zdeněk Douděra přidal jedno. Mimochodem - Jan Špinka dokáže být oporou jak v bráně tak v útoku.

 

Jen jeden jediný hráč se dostal přes dva tisíce odehraných minut. Petr Kozel jich odehrál 2066. Následují další stálice v sestavě Jan Špinka, Lukáš Jelínek, Stanislav Šindelář a další... V jarní části nelze opomenout Luďka a Romana Tlučhoře. Celkový počet padesáti žlutých karet a tří červených není nejhorší a největšími sběrateli byli Petr Kozel (8 žk + 1 čk) a Lukáš Jelínek (7+1).

 

A samotné hodnocení jarního trenéra Vlastimila Chláda: "Vzhledem k bodovému zisku po podzimní sezoně, kdy jsme měli pouze devět bodů, byl pro nás jediný cíl pokusit se zachránit soutěž. Díky šňůře deviti zápasů bez porážky a ziskem 24 bodů v jarní sezoně bylo jasné tři kola před koncem, že se nám cíl podařilo splnit. Určitě úspěch je vítězství nad suverénem soutěže Č.Brodem a to, že jsme dokázali hrát vyrovnané partie s mužstvy z horních pater tabulky. Potěšující je umístění v tabulce jara - páté místo. Dobrý byl přístup našich hráčů v mistrovských zápasech, kdy jsme obrovskou bojovností a chutí dokázali porážet někdy fotbalově lepší mužstva. V jedenácti zápasech poměrně spravedlivé rozhodování sudích, ve dvou na půdě Třebovle a na domácí půdě s Jevany bylo utkání rozhodováno jednoznačně ve prospěch soupeře. Myslím, že musíme zapracovat zejména na ofenzivní činnosti, kdy patříme k mužstvům, které daly nejméně golů."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou