Lukáš Lanc: Máme kvalitu, ale bez tréninku se neprojeví naplno

0

Pro mužstvo Libodřic rozhodně nebude tato sezóna patřit mezi nejlepší, protože po solidním podzimu skončilo nakonec až na desáté pozici. Jak viděl svoje hráče trenér Lukáš Lanc, který u týmu v zimní pauze vystřídal Michala Škopka, si přečtěte dále.

Po první třináctidílné sérii si Libodřice lebedili na krásném šestém místě se ziskem dvaceti bodů. V jarní části ale Libodřičtí získali pouhých jedenáct bodů, to stačilo na jarní dvanácté místo a téměř až do konce neměli jistou záchranu. Nakonec celkový součet usadil Libodřice na desátou pozici. Úspěšní byli hráči Libodřic v penaltových rozstřelech, kde čtyři pokusy dotáhli ke třem bonusovým bodům a mohou se chlubit 75% úspěšností.

 

Jen čtyřicet osm vstřelených gólů není žádný velký počet a stačí na desátou pozici. Tým spoléhal v podstatě jen na jediného kanonýra, rychlíka Marka Hrstku, který nastřílel téměř polovinu všech gólů svého týmu (23) a je na dělené čtvrté pozici tabulky střelců. Další v řadě jsou s velkým odstupem čtyřbrankoví Pavel Sova, který měl týmu svými góly pomoci v jarní čáati, a dále obránce Filip Šafránek a záložník Josef Košík. V defenzívní činnosti je na tom tým ještě hůře, neboť obdržených sedmdesát sedm gólů je třetí nejvyšší počet v soutěži. A to mnohokrát týmu pomohl svými zákroky trenérem chválený gólman Miloš Kolář.

 

Od trenéra dostával největší důvěru Petr Heverle, který nechyběl ani minutu. Přes 2000 minut se dostal i brankář Miloš Kolář, dalšími nejvytíženějšími hráči jsou už s větší ztrátou Marek Hrstka, Filip Šafránek a Lukáš Pohanka. Tým se prezentoval hodně důraznou hrou a od rozhodčích viděli libodřičtí hráči celkem osm červených karet, z toho Pavel Škopek a Pavel Batelka ji viděli hned dvakrát. Vysoký je rovněž počet žlutých karet (62). Absolutně nejvíce v celé soutěži jich třináct viděl Filip Šafránek. Dalšími aktivními sběrateli byli Marek Hrstka a Lukáš Pohanka (oba 6).

 

A zde je hodnocení trenéra Lukáše Lance: "Sezonu nemohu hodnotit kladně, chtěli jsme hrát v klidném středu tabulky a to se nepovedlo, naopak jsme téměř do konce hráli o sestup. Do jarní části jsme šli v podstatě bez zimní přípravy a během jara to s tréninky nebylo o nic lepší. To se v mnoha zápasech ukázalo jako rozhodující. Mužstvo má svou kvalitu na to, aby hrálo alespoň střed tabulky, ale bez tréninku to prostě nejde. Hodně za očekáváním zůstalo útočné duo Hrstka - Sova, na které jsme spoléhali, a právě netrénovanost našich klíčových hráčů byla hodně znát. Jenže pracovní vytížení většiny našich hráčů nám více tréninku bohužel nedovolí. Do nadcházející sezóny se pokusíme doplnit mužstvo o 3-4 hráče a lépe se připravit na nadcházející ročník.
Na závěr bych chtěl poděkovat hráčům i přesto, že sezóna nebyla podle našich představ. Po několika jarních kolech byl náš cíl záchrana a to se
nakonec povedlo. Dík patří také klukům z béčka, kteří nám celé jaro pomáhali, všem funkcionářům a lidem, co se o fotbal v Libodřicích starají, fanouškům
za jejich velkou podporu nejen v domácích zápasech a v neposlední řadě mému asistentovi Láďovi Zelinkovi."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou