Miloš Černík: Byla to naše nejhorší sezóna

0

Po sedmém kole beznadějně poslední s jediným bodem. Ale trvalý boj nakonec znamenal záchranu, přestože pocit nespravedlnosti z čtyřiadvacátého kola v hráčích i funkcionářích možná přetrvává dodnes. Sezónu hodnotil kapitán Miloš Černík.

Katastrofální vstup do soutěže znamenal po pěti kolech poslední místo, na kterém tým vydržel až do kola desátého. Závěr podzimu naštěstí přinesl zlepšení formy a celkový zisk čtrnácti bodů znamenal podzimní dvanácté místo. Na jaře tým získal o bod méně, což stačilo na jedenácté místo a celkově v předposledním kole záchranu a konečné dvanácté místo. Jedenácté (resp. dvanácté) místo patří mužstvu i tabulce doma (venku). Konárky nasbíraly největší počet remíz a z nich dokázaly vytěžit pět plusových bodů, tj. 71% úspěšnosti.

 

Konárovice nastřílely jen 42 branek, což je třetí nejnižší počet. Nejlepším střelcem ja kapitán Miloš Černík (11), následují se sedmi zásahy Martin Havlíček, Radek Pokorný a Jaroslav Pokorný. Celkově do černého mířilo jen deset hráčů Konárovic. Šedesát šest obdržených branek není mnoho a stačí na osmé místo.

 

Všechny minuty odchytal gólman Jaroslav Svoboda. Přes dva tisíce odehraných minut se dále dostali Petr Kopecký, Lukáš Kahoun a Matěj Brunclík. Další hráči jsou těsně pod hranicí dvou tisíc a to ukazuje na úzký kádr. Hráči Konárovic se třikrát dívali na červenou kartu v ruce rozhodčího a obdrželi i 55 žlutých. Nejčastěji ji viděli Lukáš Kahoun a Matěj Brunclík (oba 9).

 

Hodnocení kapitána Miloše Černíka: "Nejhorší sezóna, kterou jsme v OP zažili. Hned na podzim se ze začátku zranilo pár hráčů a vůbec jsme nechytili začátek. Po sedmi kolech jsme měli na kontě jeden bod a to je dost málo. Věděli jsme, že do zimní přípravy musíme dát víc a na jaře zabojovat, což se nám podařilo a o fous jsme se zachránili. Za to jsem moc rád. Do příští sezóny máme co napravovat. Hlavně fanouškům vrátit chuť se na nás zase dívat."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou