Krakovany pro mě znamenají domov, říká hráč kola Ondřej Černý

Od malička hraje ve dresu Krakovan. Kromě krátkého působení v Jestřábí Lhotě, strávil ve svém srdcovém klubu celou kariéru. Poctivost a pracovitost – to je krédo dvacetiletého beka. Ondřej Černý vypráví o dosavadní kariéře, nabídkách z vyšších soutěží či zájmech mimo zelený pažit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Ondro, gratuluji ke zvolení hráčem kola Okresního přeboru na Kolínsku, jaké jsou bezprostřední pocity?
Ahoj, jsem velmi rád, že se konečně povedlo v této anketě zvítězit hráči Krakovan. To, že to zrovna budu já, mě velmi překvapilo.
Celou svoji dosavadní kariéru jsi strávil v Krakovanech. Co pro tebe tenhle klub znamená? Měl jsi někdy nabídky z vyšší soutěže, pokud ano, můžeš prozradit jaké?
Krakovany pro mě znamenají domov, nedovedu si představit, že bych někdy měl bojovat za jiné barvy než za ty naše. Nabídky z vyšších soutěží jsem nějaké v žákovské kategorii měl, a to především z Jestřábí Lhoty, kde jsem dokonce byl na střídavém startu, moc jsem tam ale nechodil, často se zápasy kryly a já si většinou vybral zápas Krakovan. Další nabídku na zkoušku jsem měl z Kutné Hory, já ale chtěl zůstat v Krakovanech
Krakovany se momentálně nachází na čtvrtém místě tabulky, s pouhou tříbodovou ztrátou na první Velký Osek. Máte ambice na postup?
Před začátkem jarní části jsme si řekli, že máme jedinečnou šanci soutěž vyhrát, a že proto uděláme maximum. Příprava se však moc nepovedla a vstup do soutěže už vůbec, nyní to ale vypadá, že jsme se dali dohromady a začíná to zase šlapat, uvidíme, co z toho na konci soutěže bude.
Na jaký gól v kariéře nejraději vzpomínáš?
Paradoxně je to gól, který jsem dal za Jestřábí Lhotu v přátelském utkání proti Kolínu. Vzpomínám na něj, protože byl břichem, a protože za Kolín hrálo několik mých spolužáků, a tak to pro mě bylo velmi pikantní.
Od tvých bývalých spoluhráčů jsem se dozvěděl, že ti říkali Ballack či Sancho. Jaký je původ těchto přezdívek?
Ballack mi říkají mí momentální spoluhráči, protože jsem na tréninkách nosíval dres Michaela Ballacka. Sancho, tak mi říká můj šéf a spoluhráč Don Quijote Honza Špinka.
Jsi hodně poctivý hráč, do všeho jdeš hlavou napřed. Je to něco, co máš od malička, nebo jsi to postupně získával?
Rozhodně od malička, mám to ve své povaze a jsem za to velmi rád, jelikož rozhodně nejsem technik, a tak to alespoň doháním svojí bojovností.
Máš ještě nějaký fotbalový sen?
Chtěl bych v Krakovanech někdy okusit krajskou soutěž.
Jaké jsou tvoje záliby mimo fotbal? Chodíš již do zaměstnání nebo stále studuješ?
Kromě fotbalu se hodně věnuji i posilování, dokonce mám na svém kontě dva amatérské závody ve strongmanech, dále si občas zahraji šachy a florbal. Na brigádu chodím do Consultaria k Honzovi Špinkovi. Studuji na Univerzitě Pardubice obor finance.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co bys chtěl vzkázat našim čtenářům?
Já také děkuji. Čtenářům bych chtěl popřát, asi co nejvíce zajímavých článků ke čtení.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.