Na hřišti jsme si spolu s tátou stihli párkrát zahrát, takže se mi splnil fotbalový sen, říká s úsměvem Marek Havel

Na hřiště přišel Marek Havel ve 27. minutě a životním gólem zařídil vyrovnání s Pavlíkovem. Podíl měl i na další brance zavidovské rezervy, zápas se mu povedl a i když nedopadl vítězně, přeci jen nějakou radost může zavidovský B-tým mít. Podařilo se mu totiž ukončit vítěznou šňůru soupeře, která trvala osm zápasů. S hráčem kola přinášíme tradični rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dost možná životní gól, asistence a brzké střídání za zraněného brankáře, které tě poslalo na hřiště ještě během prvního poločasu. Jak bys utkání s Pavlíkovem zhodnotil?
Náš výkon jsme si představovali trochu jinak. Před zápasem jsme si řekli, jak chceme hrát a nedařilo se nám to. Pavlíkov chtěl hrát fotbal a to nám nevyhovovalo. První půlka z naší strany nebyla vůbec dobrá. O poločas si ale vzal slovo táta a kdo ho zná, tak ví, že to žádnej kliďas není (smích). Ve druhé půli se nám podařilo vyrovnat na 1:1, ale následně jsme dostali dva góly a výsledek 1:3 v 80. minutě už byl nepříjemný. O dvě minuty později jsme dokázali snížit a já věřil, že ještě dokážeme dat gól, který přišel v 86. minutě a nakonec jsme byli s remízou spokojení i přes to, že jsme chtěli doma před našimi fanoušky vyhrát.
Pojďme se vrátit ještě k tvému gólu. Popiš nám, jak přesně padl a jedná se opravdu o životní gól nebo uvidíme z kopačky Marka Havla další takové branky?
Probíhala 58. minuta zápasu, kdy Tuči (Daniel Štiller, pozn. red.) z pozice stopera poslal dlouhý balon na Horviho (Martin Horvát, pozn. red.), který vyhrál důležitý hlavičkový souboj a prodloužil míč za sebe. Šel jsem za něj do náběhu a na rohu velkého vápna jsem si balon nechal dvakrát skočit a prásknul jsem do něj nártem. No a zapadlo to tam nechytatelně (smích). Životní gól to pro mě určitě byl, ale doufám, že jich ještě dokážu pár přidat.
Co tě bude stát ocenění hráče kola do kabiny?
Myslím si, že ocenění hráče kola mě v kabině nic stát nebude, ale určitě bych chtěl poděkovat jak klukům z kabiny, tak i mimo kabinu, za veškeré hlasy, které jsem obdržel.
Zavidovské béčko trénuje tvůj táta Martin. Jak se ti pod ním hraje a jaký má vliv na tým?
Ve třech letech jsem začínal s fotbalem na SK, kam mě přivedl táta a pak později nás začal trénovat. Už od malička to byl můj jak fotbalový, tak životní vzor a vzhlížím k němu. Hraje se mi pod ním skvěle, je na něm znát jeho vítězná mentalita a velké fotbalové zkušenosti. A jaký má vliv na tým? Na lavici je ve dvojici s Ríšou Štillerem a na každý zápas nás dokáží připravit na 100%, ať už po psychické nebo taktické stránce.
Bavíte se spolu o zápasech Zavidova? Máte doma nějaký hlubší rozbor tvého výkonu, který se táhne přes celý týden nebo si to po zápase řeknete a jdete dál?
Po zápase si k tomu v kabine řekneme všichni něco a popřípadě to ještě probereme v týdnu na tréninku. Můj výkon si hodnotíme celý týden. Vždy mi řekne, co bylo špatně a co dobře, abych věděl, na čem dále pracovat, i když mám občas jiný názor než on (smích).
Potkali jste se s tátou na hřišti bok po boku spolu nebo jste to nestihli? Přeci jen ještě nedavno hrál a rozdával radost...
Párkrát jsme si na hřišti spolu stihli zahrát, takže se mi můj fotbalový sen splnil (smích). Zdraví má člověk jen jedno, ale věřím, že kdyby mohl nastoupit, byl by nejlepší na place.
Minulou sezónu se B-tým Zavidova nacházel ve spodní části tabulky, nyní je to přesný opak. Co stojí za lepšími výsledky a lepším herním projevem týmu?
Minulou sezónu jsme to všechno zachraňovali na poslední chvíli. Přišli k nám mlaďáci, kteří se potřebovali otrkat a vyhrát se. Letos je to jiná báseň. Mně osobně přijde, že je teď v B-týmu větší herní pohoda tim, že se nám daří. Určitě na to má velký vliv i táta, který tomu dává všechno a na každý zápas nás dokáže připravit.
Naopak áčku se v I.B třídě skup. A příliš nedaří... Čím to, že se hlavní tým tak zhoršil?
Přišlo pár nových jmen a zároveň nás postihla i nepříjemná zranění. Z mého pohledu A-týmu značně chybí Dan Devera mladší, na kterém stála hra ve středu hřiště. Kory (Tomáš Korčák, pozn. red.) začal chodit spíše za B-tým a všichni ví, jak kvalitní hráč to je. Když se na hřišti objeví, hned je to znát. Teď se nám navíc zranili oba dva brankáři a pomoci nám tedy musí chodit Jarda Kukla. Ale tohle je spíš otázka na někoho jiného. Každopádně do konce sezóny ještě zbývá šest zápasů, ve kterých věřím, že dokážeme bodovat a zajistit si lepší příčky.
Pojďme se podívat do zavidovské kabiny. Kdo dělá v kabině srandu, kdo tým táhne na hřišti a kdo v hospodě?
Největší srandu v kabině dělá rozhodně Patrik Vitner. Největší tahoun je za mě Radek Vanický společně s Danem Štillerem. V hospodě nám to jde častěji více než na hřišti (smích). Ale jestli bych měl říct jedno jméno, tak nemůžu jinak než Pavel Šíma (smích).
Dokážou Mšecké Žehrovice udržet první místo nebo dojde na špici tabulky okresního přeboru ještě k překvapení?
Rád bych, aby to překvapení přišlo z naší strany, ale dvanáct bodů už je velká ztráta a myslím si, že si to Žehrovice už pohlídají.
Ve Fortuna lize bude zajímavé sledovat boj jak o titul, tak o záchranu soutěže. Kdo dle tebe získá titul a kdo nejvyšší soutěž opustí?
Vím, že ty jsi Slávista Tome, ale nemůžu jinak než říct, že titul vyhraje jedině Sparta (smích). A na sestup letos vidím Zlín.
Za rohem je i mistrovství světa v hokeji. Jaké šance má naše reprezentace na úspěch?
Věřím, že dokážeme zopakovat minimálně takový úspěch jako minulý rok.
Na sociálních sítí jsi samá zábava, párty, mejdánky a fotbal. Co ženy, jsi svobodný nebo máš partnerku, která ti tvůj, dá se říci bohémský život, toleruje?
Nejradši bych odpověděl jako Lavi. „Já nikde nebyl a ta částka taky nesouhlasí (smích).“ Ale život je jedna velká párty a dokud jsem mladej, tak si chci užívat. Mám kolem sebe skvělé kamarády, kteří tenhle život prožívají se mnou a na partnerský život mám ještě chvíli čas.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Svůj volný čas trávím se svými přáteli, s rodinou a nejvíce se sestřenkami, které mi dodávají veškerou energii a každý den mi dokáží zlepšit náladu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.