Jakub Kříž (SK - 1.FC Mikulovice): "Můj respekt mají všichni, kdo tuto soutěž hrají."

Jakub Kříž (SK - 1.FC Mikulovice) se stal hráčem úvodního kola Okresního přeboru Pardubice. Na první pohled kliďas, jehož myšlenky mají hlavu a patu. Na hřišti i v životě. V rozhovoru Kuba přiznává, že občas to v podání Mikulovic není úplně pěkná podívaná. Těší se na prestižní duel s Ostřešany, do rivalského trojúhelníku navíc letos přibyly Dražkovice.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Přibližte nám, Jakube, svoji dosavadní fotbalovou kariéru.
S fotbalem jsem začínal v AFK Chrudim od svých 4 let, odkud jsem v dorosteneckém věku odešel do Mikulovic. Tady působím až na půlroční hostování v Lázních Bohdaneč dodnes.
Proč hrajete právě za Mikulovice?
V Mikulovicích jsem hlavně z důvodu skvělé party lidí, to je pro mě nejdůležitější. Svoji roli hraje samozřejmě i velmi dobré zázemí a pěkné hřiště.
Se kterým týmem mají Mikulovice největší rivalitu? Co říkáte na aktuální trojúhelník Mikulovice - Ostřešany - Dražkovice, který se sešel v soutěži?
Největší rivalita je s AFK Ostřešany, což je znát i v hledišti, kdy se na tyto zápasy sejde velký počet diváků. Očekávám, že jak Ostřešany (slaví 100 let od založení klubu), tak i Dražkovice jako nováček přeboru se budou chtít ve vzájemných zápasech s námi vytáhnout. A pro nás je samozřejmě příjemné, že nemusíme k těmto zápasům nijak daleko cestovat.
Loni jste dal 22 branek, na nejlepšího střelce Vám chybělo 8 zásahů. Máte ambice letos o korunku krále střelců zabojovat? Začal jste dobře - dvěma góly v Rohoznici...
Ambice o nejlepšího střelce úplně nemám, raději bych dosáhl lepšího výsledku s týmem než minulý rok. Očekávám, že mezi nejlepší střelce budou patřit ti samí jako v minulé sezóně - Homba a Bukač.
Vidíte v Okresním přeboru Pardubice někoho, komu by jste předpověděl, že by to mohl dotáhnout ve fotbale vysoko?
V našem okresu běhá po hřištích spousta šikovných fotbalistů, mladí kluci z Holic, Pardubiček - určitě mají šanci dotáhnout to do vyšších soutěží. To samé platí o mikulovických hráčích Nováčkovi a Červenkovi.
Kdo z hráčů ostatních klubů má Váš respekt a proč?
Nerad bych vyzdvihával jednotlivce, protože můj respekt mají všichni hráči, kteří hrají tuto soutěž. Není totiž vůbec jednoduché skloubit rodinu, práci, fotbal a různé jiné aktivity a zájmy. Největší obdiv ale mají moji prarodiče a přítelkyně, kteří jezdí na každý zápas Mikulovic, což jak víme nemusí být vždy ta nejlepší podívaná.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.