Jan Baláš (TJ Sokol Roveň): Srdcař, který jinde než v Rovni nechytal

Jan Baláš (TJ Sokol Roveň) se stal hráčem 4.kola Okresního přeboru Pardubice. Strážce brány, který je věrný Rovni. Honza obdivuje Real Madrid a vidět Bílý balet na vlastní oči byl pro něj nezapomenutelným zážitkem. Mimo hřiště flegmatik, ale když pískne rozhodčí špatně do píšťalky, emoce se náhle vzbouří.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Přibližte nám, Honzo, svou fotbalovou kariéru.
S fotbalem jsem začal jako malý kluk asi ve 3.třídě. Nejprve jsem to zkoušel v poli jako hráč, ale táhlo mě to spíše do brány, ve které jsem zůstal dodnes. Celou svoji kariéru jsem spojil s roveňským fotbalem, od malých elévů, přes dorost až po chlapy.
Do Sestavy kola Vás vynesl výkon z utkání v Újezdu. Docela jste si zachytal, který zákrok považujete za klíčový?
V tom počtu zákroků, které jsem v Újezdu měl, si ani ten nejdůležitější nevybavuji. Při střelách a šancích domácích jsem měl i štěstí, že mě některé trefovaly. Důležité bylo hlavně to, že jsme drželi asi do 70.minuty stav 0:1 a hráči domácích byli více a více nervóznější, což bylo znát i na jejich zakončení.
Jak hodnotíte start Rovně v novém ročníku okresu?
Start hodnotím kladně, máme za sebou nejtěžší soupeře (Pardubičky, Srch, Újezd) a získali jsme tři body, se kterými jsme úplně nepočítali. Doufám, že přidáme další, abychom se pohybovali v klidném středu tabulky.
Jaký je Váš tip na vítěze soutěže a naopak které týmy se poperou o záchranu?
Tip na vítěze jsou za mě Sezemice, které neztratily zatím ani bod. Dalšími v pořadí budou určitě Pardubičky i Újezd. O záchranu podle mého názoru bude hrát Starý Mateřov a nováček z Dražkovic. Byl bych rád, kdyby se Roveň záchranářským bojům pro letošní rok vyhnula.
Loni dostávala Roveň často gólové příděly, letos ve třech zápasech držíte průměr 2 góly na utkání. Kde nastala změna?
Těžko říct, kde nastala změna, hráčský kádr se tolik nezměnil, asi za to může změna trenéra a jeho taktika. Nikdo nechce dostávat hodně gólů, ani my, proto hrajeme spíše zezadu a kluci makají jeden za druhého.
Kam jste za fotbalem coby hráč nebo fanoušek vyrazil nejdál? Jaký to byl zážitek?
Jsem fanoušek Realu Madrid, takže jsem si v roce 2016 splnil sen a vyrazil jsem s bráchou a kamarády poprvé na Santiago Bernabéu. Letos jsme se tam vrátili znovu, když hrál semifinále ligy mistrů s Manchesterem City a byl to nezapomenutelný zážitek. Atmosféra na stadionu nejde ani popsat.
Okres je občas drsná liga, kde se pro ostřejší slovo nejde daleko. Jak to jde dohromady s Bc. Janem Balášem, absolventem stavební fakulty VUT Brno?
Já jsem flegmatik, takže mimo hřiště mě nikdo nenaštve. Na hřišti je to pak trochu jiné, emoce se tam už projeví, když rozhodčí pískne něco jinak, než by se nám zdálo, ale jsem rád, že ti rozhodčí jsou, já bych to dělat nemohl.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.