Dokopná je plánovaná v Parkhotelu a hrát nám budou Kabáti, pochlubil se Jiří Šmíd

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jiří Šmíd, střelecká posila Holýšova. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Byl to úspěšný týden pro individuální výkony hráčů z Holýšova. Radek Kraus ovládl anketu v Deníku o týden dříve, poté spoluhráč Krystl, ty u nás na webu v sestavě kola. To se asi pokladnička pěkně zaplní. Už víš, kolik tam přiteče?
Ano, vím moc dobře, kolik poteče do kasičky ode mě, ale jsem rád, že mi v tom kluci nenechávají samotného. Jak už bylo zmíněno, tak se ke mně přidá v naplnění kasičky Radek Kraus, který vyhrál před týdnem a následující týden se přidal ještě Jakub Krystl, který vyhrál anketu v Deníku. Takže kasička už musí praskat ve švech a bůh ví, co všechno už má náš držitel kasy Tomáš Michálek doma nakoupeno.
Do Holýšova jsi přišel v létě. Proč jsi se rozhodl zrovna pro tento klub a nechtěl jsi zůstat v Horní Bříze?
Abych pravdu řekl, tak ze začátku jsem neměl v plánu nikam odcházet a chtěl jsem zůstat v Bříze, ale pak přišly dvě nabídky, tak jsem o tom samozřejmě začal přemýšlet a nakonec jsem se rozhodl pro Holýšov. Na jednu stranu jsem si řekl, že by to chtělo nějaký restart po minulé sezóně v divizi, která nebyla vůbec jednoduchá a ještě se mnou přišlo spousta kluků, se kterými už jsem hrál, nebo jsem se s nimi nějak už znal.
Když jsem zmínil Horní Břízu... Jel jsi tam hned v prvním kole a když jsem viděl tvé góly, radosti tam bylo hodně, což je pochopitelné. Ale neuvažoval jsi třeba nad nějakým gestem vůči svému bývalému klubu?
Nejradši bych byl, kdyby se tenhle zápas vůbec nestal, zpětně toho lituji, ale bohužel už se stalo. A radost z gólů sem určitě měl a byl jsem rád, že jsem se takhle zapsal a dostal nějaké to sebevědomí po minulé sezóně.
Vraťme se zpět do Holýšova. Kde trénujete, když se vám rekonstruuje zázemí? A jaké to je, pendlovat po "domácích" hřištích?
Rekonstrukce šaten nás nijak neomezuje, abychom nemohli trénovat u nás v Holýšově, takže většinu tréninků absolvujeme na domácím hřišti a jen pár tréninků bylo na hřišti, kde jsme poté hráli jako domácí. Myslím si, že je úplně jedno, kde se hraje. O hřišti to přeci není, za to o týmového výkonu ano a ten se stále snažíme vylepšovat a myslím si, že v zápasech je to vidět. A dvanáctým hráčem jsou i naši fanoušci, kteří dorazí i na dočasné stadiony.
Jistě jsi se už v kolektivu zabydlel. Našel jsi si zde nějaký svůj vzor?
Ano, do tohoto kolektivu se zabydlovalo moc dobře a snad už moc lepší kolektiv asi ani nemůže být. Vzor jsem si zde tedy úplně nenašel, ale máme dost zkušených hráčů, od kterých se dá určitě něco pochytit.
Dozvěděl jsem se, že jsi ve sváteční čtvrtek vynechal trénink, který jsi si sám naordinoval. To je nějaká tvá praktika?
To zase utrousil nějaký ze spoluhráčů nějakou fámu a myslím si, že vím, odkud vítr vane (směje se). Je pravda, že se plánoval čas na trénink a já kvůli práci nemohl dopoledne, tak trenér kvůli mě dal trénink na odpoledne, ale ve středu jsem měl menší zdravotní problémy na tréninku, tak jsem na čtvrteční trénink nešel, abych byl v pořádku na zápas se Lhotou.
Prý jsi do kabiny přinesl mikrofon s reprákem. Co klukům zazpíváš za vítězství v anketě?
Za vítězství v anketě jim určitě nic zpívat nebudu. Zcela mi bude stačit, když si po zápase zakřičíme týmový pokřik a vzápětí zazpíváme Stafin on fire všichni společně.
Pokud vím, tak pod trenérem Dejmkem se v Rokycanech zpívalo, když přišel nový hráč do týmu. Oba dva jste v Holýšově noví, to byste mohli zpívat duet, ne? Třeba na podzimní dokopné, která se blíží. Kde jí vůbec navrhuješ uspořádat?
O tomhle zvyku jsem tedy nevěděl a pokud na to dojde, bude nás zpívat rovnou polovina týmu, tak by jsme mohli dat rovnou chorál. Otázka je, kolik se ještě vybere na pokutách za sestavu kola a spousta dalšího. Pokud se bude dařit jako do teď, tak je to plánované v Parkhotelu a hrát tam budou Kabáti.
Dozvěděl jsem se, že se rád otáčíš za sukněmi. A nejen otáčíš... Máš to jako nějaký další sport, nebo si jen prostě ještě užíváš mládí?
To má zase někdo z týmu zkreslené představy. Neříkám, že se neotočím nebo nepronesu nějakou poznámku, ale jako sport to určitě neberu. V dnešní době je to tedy ale s holkama běh na dlouhou trať a nebo rychlý sprint (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.