Vydražil Mercedes z devětašedesátého na nizozemské burze a má vlastní CNC frézku. Věčný student Jakub Šroubek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal milovník veteránů, Jakub Šroubek ze Lhoty. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k výhře v anketě 9.kola. Rozhovor je trošku opožděný, ale k některým věcem v klubu aktuální... Pověz mi, jaké to je přijít po letech o trenéra?
Díky moc, už dlouho jsme si nepopovídali, co? (usmívá se) Také se omlouvám za pozdní odpověď. Rozhodně to není nic příjemného, kór když za to i my všichni hráči neseme zodpovědnost. Trenér Nykles mě do Lhoty před 9 lety přivedl a mám s nim velmi dobrý vztah, stejně jako zbytek kabiny. Bohužel je ale nemožné odvolat všechny hráče, a tak to odnesl trenér Nykles, což mě moc mrzí, ale takový je holt fotbalový život. Věřím ale, že to není naposledy, co jsme spolu sdíleli kabinu.
Dokážeš popsat, proč si to herně nesedlo, aby byly výsledky lepší, než do té doby byly? Udělal Petr Nykles něco špatně?
Kdybych to věděl, rád bych se o to podělil. Takový silný tým ve Lhotě snad ještě nebyl, ale myslím si, že tohle někdy potkalo další týmy, nejen na této úrovni, kterou hrajeme my - hlavně pro radost a pro partu - ale i týmy světové extratřídy. Jediná věc, co si myslím, že nebyla úplně šťastná, byla nestabilita rozestavení. Respektive to, že někteří hráči hráli každý druhý zápas na jiném postu, čemuž ale napomohly časté absence.
Dostal po složení takřka nového týmu dostatek prostoru? Myslíš, že by se případná změna mohla odehrát později, třeba přes zimu?
Prostoru si myslím bylo dost, nicméně si myslím, že jsme to mohli dohrát alespoň do zimy, určitě by se k nám i nějaké štěstíčko přiklonilo a nějaké body bychom nahráli. Nicméně není v mojí kompetenci tohle řešit.
Místo něj nastoupila dvojice Martin Varga a Václav Bezdička. Martina v klubu znáte, ten tam působí už dlouho, ale co Václav. Ten ve Lhotě v minulosti také chvíli působil. Jak na tebe působí?
Oba trenéry znám velmi dobře, s oběma jsem ve Lhotě odehrál hodně zápasů, zejména s Martinem ve stoperské dvojici, na ty časy vzpomínám rád. A Vaška taky znám, je to pan střelec, takže nebyla potřeba se představovat. Doufám, že jim budu moct i nadále tykat, hlavně po tom, co jsem jim každému napsal litr za zápisný. (prohodil s úsměvem)
Věříš v brzký návrat Lhoty na přední příčky, nebo to s ohledem na soupeře v přeboru bude trvat déle?
Tak určitě. Každopádně letošní sezóna je velmi vyrovnaná, plno týmů velmi omladilo kádry a sehrály se, například Rapid a Vejprnice, kterým se letos velmi daří. Nebo Petřín, který má tým plný mladých šikovných kluků. Nicméně si nemyslím, že je nutné hrát hned na špici tabulky, ale spíše ten tým stabilizovat a sehrát se, jako to měli právě vejprničtí, a pak až myslet na vyšší příčky.
Teď už zabrouzdáme více k tobě... Je ti 27 let a dozvěděl jsem se, že máš stále rád domácí kuchyni od maminky? Ještě se nechceš naučit vařit sám pro sebe a přítelkyni ve svém?
To je pravda, maminčinu kuchyni miluji, zejména gulášek, od čehož se těžko utíká. Věřím, že až bude správný čas, tak se to budu moct učit ve svém a zvládnu pro ni udělat víc, než jen pizzu z mrazáku.
Konečně jsi dokončil vysokou školu s titulem Inženýr. Co jsi studoval za obor a kam tě získané zkušenosti zavedou?
Ano, máš pravdu, po osmi dlouhých letech jsem konečně dotáhl studium dynamiky a mechatroniky na FAVce. Stihl jsem dva Erasmy ve Španělsku a Norsku a zdokonalil angličtinu a španělštinu. Ale to mi nestačí a studuji tam ještě jeden inženýrský obor, a to stavitelství. Pracuji na svoji CNC frézce a vyrábím díly pro firmy z automotive a letectví, takže se snažím neupínat na jediný obor, ale spíše si otevřít různé dveře do světa.
Jsi milovníkem starších vozidel. Prý máš žigulíka a nově starého Mercedesa. Jak jsi k tomu přišel? Kdo to platil? A pochlubíš se nějakými fotkami svých skvostů?
To máš pravdu, udělají mi mnohem větší radost než nová navoněná auta, promiň Švehlís. (směje se) Mám žigulíka, kterého jsem tři roky zpátky dovezl z Krnova, Formana po dědovi a jak říkáš, v dubnu jsem v nizozemské aukci vydražil Mercedes třídy S z roku 1969. Neberu to ale tak, že je to jen moje auto, je to rodinný skvost a dražil jsem to na půl s taťkou, sám bych si to určitě dovolit nemohl.
Zároveň jsi prý i milovníkem psů, zejména toho vašeho, který je tvůj největší fotbalový fanoušek. Má u postranní čáry nějaké pokyny, kdy fandit, štěkat, skákat?
To je pravda, celkově mám psy moc rád, ne nadarmo se říká, že je to nejlepší přítel člověka. Jojo, Harry chodí skoro na každý zápas, ale řekl bych, že ho zajímají spíš fenečky za klandrem, než já rozdávající radost na hřišti. (usmívá se)
A pak mám takovou klasickou kabinovku... Doslechl jsem se, že do sprch s tebou moc chlapi chodit nechtějí, necítí se vedle tebe jako muži. Máš potřebu to nějak komentovat a třeba jim zvednout sebevědomí?
K tomu asi nemám, co bych dodal. Máme tam mnohem nebezpečnější typy, jako například Ondra Kotrnoch nebo Martin Švehla. Ale jsem asi jeden z mála, kdo má koule na to s nimi jít do sprchy. (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.