Budeme dělat všechno pro to, abychom A třídu zachránili, říká hráč 15. kola Jan Fiala

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 15. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Nelahozevský brankář Jan Fiala se v rozhovoru rozpovídal o utkání s Kladnem, své minulosti v Bohemians 1905, zhodnotil podzimní část sezony nebo prozradil také to, jaké jsou ambice Dynama pro jarní část sezony!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v hlasování o hráče kola. Poslal jste si i Vy sám nějaký hlas?
Děkuju za gratulaci. Ani jsem nevěděl, že jsem se dostal do sestavy kola. Ve středu po ukončení hlasovaní to na mě vyskočilo v naší skupině na WhatsAppu. Byl jsem překvapený. Rozhodně si to u nás pár hráčů zasloužilo víc než já.
V utkání s Kladnem jste si připsal několik důležitých zákroků. Který byl vůbec ten nejtěžší?
Neumím vybrat ten nejtěžší. Pár střel tam Kladno mělo. Snažil jsem se pomoct při standardních situacích, což se mi celkem dařilo.
S čím jste do zápasu šli?
Jednoznačně s cílem vyhrát. Body jsme nutně potřebovali, abychom mohli na jaře ještě reálně o něco hrát. Věděli jsme, že Kladno přijede s mladými a běhavými kluky. Zkušenosti ale byly na naší straně a myslím, že jsme měli i větší touhu poslední zápas vyhrát.
Začátek podzimu byl pro Dynamo hrůzostrašný, vaše výkony se ale zvedly, začali jste střílet góly a sbírat body. Jak byste zhodnotil podzimní část sezony?
Začátek byl vážně šílený. Jak víte, skládal se v podstatě nový tým. Než jsme se nějak sehráli a našli tu správnou sestavu, tak byla půlka podzimu za námi a my jsme byli na posledním místě s katastrofálním skóre. Nakonec jsme se nějak sebrali a pár bodů uhráli. Pomáhali nám taky hráči z B-týmu. Hlavně Petr Dubský, jeho zkušenosti byly ve středu obrany znát.
Jaká byla rozlučka?
Na rozlučce jsme se sešli všichni. Já jsem bohužel kvůli práci musel odjet brzy, ale podle fotek a videí z naší skupiny si to kluci užili.
Jaké jsou nelahozevské ambice pro jaro?
Budeme dělat všechno pro to, abychom A třídu zachránili. Na lepší umístění už to rozhodně nebude.
Vy jste na Dynamo přišel v létě tohoto roku. Jak se Vám v klubu zatím líbí?
Vrátil jsem se po jednom roce v divizních týmech prakticky „domů“ do Klíčan, kde jsem předtím působil. Jen se jmenujeme Nelahozeves a mám zde jiné spoluhráče. Jinak se pro mě nic nezměnilo.
Máte za sebou minulost také v Bohemians 1905. Jak na toto období vzpomínáte?
V Bohemce jsem prošel skoro celou mládeží, kromě začátků v Odolena Vodě. Zpětně to hodnotím jen kladně. Mám odtamtud spoustu fotbalových zkušeností a kamarádů.
Je před vámi zimní přestávka. Jste Vy osobně rád, že si konečně odpočinete, nebo byste raději ještě hrál?
Týmu by asi prospělo, kdyby se hrálo dál. Začali jsme se zvedat a sbírat body. Osobně si od hraní fotbalu rád odpočinu a podívám se na něj raději v televizi. Hlavně na anglickou ligu a můj nejoblíbenější tým Chelsea.
Tradiční otázka na závěr - bude pro Vás triumf v naší anketě znamenat nějaký příspěvek do klubové kasy?
Podzimní sezona už skončila, takže doufám, že náš pokladník na to zapomene.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.