Konečně jsme hráli zase jako tým, říká Ondřej Augustin z Losenice

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz Ondřej Augustin! S Velkou Losenicí obrali favority z Křoví o všechny body výhrou 2:1. Jakému anglickému klubu fandí, co se pro Losenici zlomilo, jaký je celosezónní cíl Losenice a více se dozvíte v tomto rozhovoru!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v hráči kola i v zápase proti Křoví, jak bys popsal zápas a svůj výkon?
Díky za gratulace. Ohledně zápasu, nato jaká panovala slušná ,,kosa", tak zápas probíhal v dost rychlém tempu. Jsme rádi, že i přes špatné počasí dorazilo dost fanoušků. První poločas jsme začali aktivně. Herně to vypadalo v náš prospěch, jenomže jsme opět nedokázali proměňovat šance, v řadě případů jich bylo dost gólových. A pak taky chyby v rozehrávce z obrany, z nichž jedna nás pak mrzela. Soupeře ale podle mě dost mrzel nevyužitý brejk. I přes bouřlivý začátek 2. poločasu se potom ukázalo, že klukům z Křoví už docházely síly. Důraznou hrou v obraně a ve vápně soupeře, toho pak nakonec využil náš Mára dvěma pěknými góly. Do zbytku poločasu pak pomohlo i naše střídání. Borci ze střídačky si zaslouží pochvalu. A můj výkon? Trochu nechápu jestli byl vhodný hráče kola. První poločas jsem se několik minut nedostal k balónu, šlo spíš o to, jak se ,,adaptovat na tu zimu." Potom tam bylo několik důležitých obraných zákroků, škoda jen, že jsem nezabránil jejich gólu, balón proletěl těsně vedle mě. No a proč jsem zmiňoval ten bouřlivý začátek 2. poločasu...? Již ,,tradičně" poněkolikáté jsem zařídil penaltu nedovoleným zákrokem ve vápně. Bouchly mi i nervy. Za ty komentáře jsem mohl dostat od rozhodčího i červenou. Naštěstí toho soupeř nevyužil, což mi pomohlo se z toho prvotního ,,šoku" vzpamatovat. Pak to bylo herně podobné jako v prvním poločase. Co šlo, tak neprošlo (smích). Některé kluky z Křoví moje důrazná hra dost bolela, za což se jím tímto příspěvkem chci omluvit. Výkon tedy za mě lehce nadprůměr.
Co přesně se zlomilo, porazili jste tým z vyšších pater tabulky, od kterého jste na podzim dostali debakl?
Některé důvody jsem už zmiňoval, ale určitě tím nejdůležitějším faktorem bylo, že jsme konečně hráli zase jako tým a zbytečně se nehádali. To kolikrát stačí k tomu, aby se vyhrávalo i s papírově silnějšími soupeři. Chci všem chlapům poděkovat za skvělý výkon.
Co děláš mimo fotbal?
Studuji na MENDELU v Brně, nově jsem i OSVČ. Pracuji jako arborista (péče o mimolesní dřeviny, rizikové kácení) a dělám i výškové práce (mytí a nátěry střech, montáže apod.).
Jaké máš koníčky?
Svým způsobem mám svoji práci jako koníček. Dále mám jako koníček fotbal, běhání, péče o sad, jít z chlapama na pivo, sledování filmů, když je čas, tak rád čtu i knížky (sci-fi a fantasy).
Jakému klubu fandíš? Případně jsi slávista nebo sparťan?
Samozřejmě ,,The Gunners" (Arsenal FC). Na druhou otázku bych Vám nejraději neodpověděl. Problém je, že já totiž nefandím žádnému z českých klubů a pražská ,,S" jsou na prvním místě, za což mě teď řada kluků v týmu moc nepochválí (smích).
Nějaký hráčský idol, nebo oblíbený hráč?
V minulosti to byl Tomáš Rosický, teď mám v oblibě Portugalce Cédrica.
Čeká vás zápas proti Ujčovu, na webu je zatím natipováno 77% na výhru domácích, uvedete tipéry v omyl a uloupíte tři body?
Borci z Ujčova hrát umí, osobní souboje v nichž jsme teď dominovali, nemusejí stačit. I chyby v rozehrávce by nás mrzely. Věřím, že pokud nasadíme opět týmového ducha jako v prvním zápase, tak bychom mohli urvat alespoň remízu.
Jaký je váš nynější cíl v druhé části sezóny?
Chtěli bychom se jednoznačně udržet v soutěži. A určitě mít z našeho fotbalu dobrý pocit.
Jak často s týmem trénujete?
Bohužel jen jednou týdně. Ale měli jsme teď před sezónou 2 přípravné zápasy, což byl velký přínos. Přesto si myslím, že bychom pro to, abychom se udrželi v soutěži, měli udělat víc.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.