Jiří Stárek: "Vybírám si jen zápasy, kde vím, že dám gól!"

Jiří Stárek (TJ Sokol Chvojenec) se stal hráčem 16.kola Okresního přeboru Pardubic. 26-letý fotbalista odehrál za svůj tým v letošní sezóně pouhé dva zápasy, v obou ale dokázal vstřelit gól! Skvělá bilance a varování pro týmy, které ještě na jaře změří s Chvojencem síly. Důvod, proč nemá na svém kontě více minut, je prostý. Aktuálně plně preferuje dráhu rozhodčího. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jaké je pouto mezi Vámi a Chvojencem?
Ve Chvojenci jsem vyrůstal, pak jsem se odstěhoval do nedalekých Holic. Před 5 lety jsem si v Chvojenci našel přítelkyni, její táta je shodou okolností chvojenecká klubová legenda, aktuálně v pozici asistenta trenéra. Dá se říct, že Chvojenec je moje srdcovka, odmala až dodnes. K fotbalu mě tam oslovil tehdejší prezident klubu Luděk Kotfald, který dokázal ukecat každého na cokoli.
Na podzim jste odehrál za svůj tým jediné utkání se Sezemicemi (hned úvodní kolo) a pak až nyní na jaře s Dražkovicemi. Kam jste se ztratil?
Vsadil jsem na kariéru rozhodčího, která se bohužel dost často kryje s termíny zápasů okresu. Pískám i v krajských soutěžích jako hlavní i pomezní rozhodčí podle toho, kam mě delegují. Chtěl bych se posunout v této činnosti ještě výš. Zahrát fotbal si jdu, jen když mám od pískání volno, což se tedy moc nestává.
V letošní sezóně máte odehrané sice jen dva zápasy, ale v obou jste se zapsal do střelecké listiny. Jak je to možné?
To je jednoduché, vybírám si jen zápasy, kde vím, že dám gól!
Pro klub je to docela škoda. Nepřesvědčí Vás skutečnost, že po podzimu v Chvojenci bijí na poplach. Takto produktivní střelec by se dost hodil.
Kluci vědí, jak to mám, rád bych jim pomohl více. Věřím, že to zvládnou i beze mě, kvalitu na to mají. Chce to větší hlad po gólu a začít proměňovat šance, to je potíž celé sezóny. Věřím, že na jaře se to zlomí.
I když hrajete nyní jen svátečně, zajímáte se o dění v klubu?
Snažím se vždy doptat, jak vypadal zápas a když mám zrovna čas, zajdeme s klukama na pivo u nás v hospodě.
Máte nějaký vzor mezi rozhodčími? Sníte o nějakém zápase, kde jste hlavní arbitr?
Mými vzory, než skončili, byli Filip Křtěn a Jakub Dědič. Momentálně nemám žádný vzor, z každého rozhodčího si snažím vzít to, v čem je dobrý. Vysněný zápas? Určitě Liga mistrů!
Je nějaký rozdíl mezi Stárkem rozhodčím a Stárkem hráčem?
To je těžká otázka. Měli by to asi posoudit jiní. Napadá mě snad to, že jako rozhodčí se snažím, aby na konci zápasu byla s mým výkonem spokojena obě mužstva. Jako hráči mi stačí, když bude spokojené jen to moje.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.