Jakub Bejvl: První dva jarní zápasy se mi nepovedly úplně dle představ, takže možná moje poslední výkony vypadají o to líp

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal střední záložník TJ Sokol Mochtín, Jakub Bejvl. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Kubo, předně gratuluji k vítězství! Po týdnu ovládl naši anketu opět hráč Mochtína. Fanoušci ocenili tvůj výkon proti Chanovicím. Jak se na utkání díváš zpětně?
Byl to hodně bojovný zápas, kde jsme si dokázali vytvořit spoustu dobrých příležitostí, abychom utkání rozhodli v náš prospěch, ale to se nám bohužel nepodařilo. Na druhou stranu jsme si konečně odvezli i nějaký ten bod z venku.
Zejména asistent trenéra J. Cihlář tě opakovaně na jaře chválil. Vypadá to, že ses o pauze poctivě připravoval, nebo se mýlím?
Měli jsme kvalitní zimní přípravu, která byla zaměřena ze začátku hlavně na kondici. To mi sice moc "nechutnalo", ale určitě mi to do utkání pomohlo. Navíc se mi první dva zápasy nepovedly úplně dle mých představ, takže možná moje poslední výkony vypadají o to líp. (směje se)
Minule jsem se ptal spoluhráče P. Blažka na jeho parťáky v obraně. Proto se musím zeptat i tebe. Kdybys měl v rychlosti popsat a vyzdvihnout kvality ostatních kluků v záloze. Co bys o nich řekl?
Tak nalevo hraje Zbyněk - kvalitní levačka vynahrazuje jeho menší vzrůst, vpravo Honza - rychlonožka, nezávidím soupeřům, co ho musí chytat. My tři spolu hrajeme prakticky už od minižáčků. Uprostřed se střídají především Mára a Gajdy - celkově máme ve středu dobrý mix mládí a zkušeností. Gajdy navíc do teď tvrdí, že mě naučil kopat levou nohou, což je samozřejmě sprostá lež. (směje se)
Po sedmnácti odehraných kolech se nacházíte na pátém místě. Vládne v kabině spokojenost?
Kdybych tuhle otázku dostal před sezónou, asi bych řekl, že to je spíše drobné zklamání. Ale vzhledem k průběhu podzimu je páté místo asi docela v pohodě. Nicméně tabulka je hodně vyrovnaná, my ale věříme, že skončíme v její přední části.
V druhé části sezony jste rovněž zlepšili defenzivu a ze čtyř utkání jste hned ve třech udrželi čisté konto. Čím si to vysvětluješ?
Po několika letech tvrdého odříkání jsme v Mochtíně začali hrát v určitém systému, který určitě pomáhá, samozřejmě je potřeba i trochu toho štěstíčka. Pro naše fanoušky to musí být docela šok, protože za posledních pár sezón jsme udrželi všeho všudy cca 2 čistá konta.
V minulém rozhovoru pro náš web jsi mimo jiné zmínil jistou podobnost s Harry Maguirem (přezdívka od spoluhráčů). Nabízí se otázka, fandíš Manchesteru United, nebo upřednostňuješ jiný velkoklub?
Nevím, jestli bych momentálně označil zrovna Manchester United za velkoklub. (směje se) Jinak fandím Arsenalu a Barceloně, takže jsem si v posledních letech taky vytrpěl své.
Na podzim jsi vstřelil 5 branek. Na jaře zatím na gól čekáš. Je to i tím, že si teď více plníš defenzivní povinnosti?
Nemyslím si, že by se moje role nějakým významným způsobem změnila. Nějakou tu šanci na gól už jsem měl, takže věřím, že to tam brzy padne. Ale na druhou stranu, když budeme vyhrávat, tak mi nebude vadit, že žádný gól nepřidám.
Pomalu se blíží víkendový souboj se Spáleným Poříčím. V prvním vzájemném zápase z toho byla bláznivá devítigólová přestřelka, kterou nakonec zvládl lépe soupeř (5:4), dvě penalty a červená karta. Očekáváš v neděli obdobný průběh?
Musím uznat, že Spálené Poříčí má kvalitní tým a jako nováčkovi se mu velmi daří. My ale doufáme, že navážeme na naši formu z domácích zápasů a vyhrajeme. Budeme se snažit, aby se nám to povedlo opět s nulou vzadu. Jen náš stoper Jumbo se bude muset trochu krotit, aby po někom zase neházel míčem. (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.