Petr Blažek: Soupeře v B. třídě zatím moc neznám, výjimkou jsou Měcholupy, s těmi to je vždycky těžké

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal střední obránce TJ Sokol Mochtín, Petr Blažek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Předně gratuluji k vítězství! V posledním utkání jste rozdrtili Svéradice 6:0. Jak zápas vnímáte s odstupem času?
První poločas byl od nás velice dobrý, na soupeře jsme od úvodu nastoupili a zápas rychle rozhodli. Druhý poločas se z naší strany spíše jen „dohrával“ i vlivem střídání a zejména naší lehkovážností. Nebylo to už ke koukání.
V Mochtíně působíte cca 2,5 roku. To už je dlouhá doba na nějaké zhodnocení. Převládají u vás pozitivní dojmy?
Vzhledem k tomu, že jsme loni sestoupili a dostávali na jaře příděly zápas od zápasu, tak to moc pozitivní není. Podzim v B. třídě jsem vynechal kvůli zranění, tak uvidíme, co přinese jaro.
Nastupujete na pozici stopera. Proto se zeptám, je v soutěži nějaký konkrétní útočník či mužstvo, proti kterému se vám vždy obtížně hraje?
Soupeře zatím moc neznám. Výjimkou jsou Měcholupy, s těmi to je vždycky těžké.
V obraně samozřejmě hrajete s dalšími třemi parťáky. Kdybyste je měl v rychlosti popsat a vyzdvihnout jejich největší kvality. Co byste o nich řekl?
Tak nalevo Kuba – jistota do defenzivy, střed Jumbo – ten neprohraje souboj, vpravo David – musí se vyhrát, má to všechno před sebou.
Ještě jsem zapomněl na brankáře. Vaší nejnovější posilou se stal právě gólman Václav Opl, který přišel z TJ Sokol Plánice. Hned v prvním jarním zápase navíc vychytal nulu. Cítíte se klidněji, když víte, že vám kryje záda?
Stoprocentně se cítím klidněji. Je pro nás velkou posilou a jistotou. Určitě nám ještě hodně pomůže.
Mezi velké zbraně Mochtína patří produktivní ofenziva. Zejména dvojice J. Pretzelmayer a J. Žiak se zatím v této sezoně postarala dohromady o 31 branek. Jaké je to proti nim hrát na tréninku?
Oba jsou velká síla do ofenzivy. Hlavně Jarda z toho profituje a Honza to je kapitola sama pro sebe. Chytat ho jedině na motorce.
V minulém roce jste spadli z 1.A třídy. Nyní hrajete B. třídu. Spatřujete vy osobně mezi těmito dvěma soutěžemi nějaký zásadní rozdíl?
Tak rozdíl je určitě v kvalitě, rychlosti apod., ale není to nějak zásadní.
V neděli zavítáte na půdu sedmých Chanovic. Co od utkání očekáváte?
Moc nevím, co od nich čekat, jelikož je neznám. Remizovali teď na půdě prvních Horažďovic, takže nějakou kvalitu určitě mají. Bude to těžký zápas, ale snad něco uhrajeme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.