Mám takové drobné podezření, že jde trochu o peníze do kasy, o ty stačilo napsat, než na to jít takhle oklikou, peníze nejsou problém, říká s úsměvem Dan Macoun z Horažďovic

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal obránce FK Horažďovice, Dan Macoun. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Dane, nejdříve ti musím pogratulovat k vítězství v naší anketě. Za výkon proti Svéradicím sis to jistě zasloužil. Jak se zpětně díváš na poslední zápas?
Ahoj, děkuju. Myslím, že to byl super celotýmový výkon, než že bych si já něco zasloužil. Mám takové drobné podezření, že jde trochu o peníze do kasy. O ty stačilo napsat, než na to jít takhle oklikou, peníze nejsou problém. (směje se) Mám radost, že jsme tam potvrdili svou roli a postavení v tabulce.
Horažďovice vstoupily do jarní části sezony suverénně. Dva duely - dvě výhry a skóre 11:1. Myslíš si, že za tím stojí mimo jiné poctivá zimní příprava?
Přišel jsem do rozběhlé mašiny po zimní přípravě. Myslím si, že za to může dlouhodobé směrování celého týmu již od léta. Zimní příprava je jen další puzzlík celé skládačky.
Pokud vím, tak ty jsi podzim úplně vynechal. Co bylo důvodem tvé absence?
Vynechal jsem o dost déle. Primárně to bylo ze zdravotních důvodů a mezitím jsem se začal více věnovat futsalu. Abych řekl pravdu, fotbal mi nechyběl a ani jsem neplánoval kopačky oprášit, ale letos už mi trochu svrběly nohy a po telefonátu s trenérem jsem rád, že mohu pomoci Horažďovicím k postupu. Tak snad to tak dopadne.
Nyní jsi zpět a v plné formě. Jak se cítíš po prvním zápase, ve kterém jsi odehrál celých 90 minut?
Rozhodně se necítím v plné formě, ale cítím se fajn. Až na drobnosti jsem sám sebe úplně nezklamal.
Svou výšku jsi dříve uplatnil v brance. Nechybí ti brankářský post?
Už je to nějaký pátek. Rád si tam např. při futsale občas stoupnu, ale stejně mi to rovnou táhne jít hrát “do pěti”, takže mi to vlastně nechybí. (směje se)
V týmu Horažďovic patříš už mezi ty služebně starší. Říká se, že člověk v mladším kolektivu taky mládne. Máš to stejně?
Rozhodně! Podnikám s mladými lidmi, sám se cítím stále mladý. Škoda jen, že při zápasech je ta 30tka na tom dechu znát.
Jsi velkým fanouškem Liverpoolu. Nezbývá mi, než se zeptat. Myslíš si, že Jürgen Klopp ve své poslední sezoně u Reds zvedne nad hlavu ligový titul? Jak si vůbec reagoval na slova o jeho odchodu, pro který se rozhodl z vlastní vůle?
Klopp je narozený ve stejný den jako já. Neskutečně ho obdivuju a respektuju. Chápu ten úbytek energie po těch letech. Je to neskutečnej borec. Kdo by mu na konci angažmá nepřál zvednout titul nad hlavu, to snad můžou jen fanoušci Arsenalu. (City žádný nemá) Reagoval jsem samozřejmě smutně, ale dělá správný krok, někdy se fakt má odcházet na vrcholu.
V sobotu hostíte Chanovice. Jedná se vůbec o jediný mančaft, který vás dokázal v právě probíhající sezoně porazit. Očekáváš náročný souboj? (pozn. redaktora, rozhovor vznikl ještě před 19. kolem)
I dříve, když jsme hráli derby s Chanovicemi, tak to bylo velmi náročné. Fyzicky a někdy i psychicky. Ale věřím, že jsme připraveni velmi dobře. Za krásného počasí je doma složíme, a pak si za odměnu složíme klasické smažáky na večeři. A že bych si k tomu s nimi dal už i to pivo taky?
Závěrem čtenářům pověz něco o sobě. Co rád děláš ve volném čase, pokud se zrovna nevěnuješ fotbalu?
Neumím se nudit. Partnerka, podnikání, bicí, futsal, cestování, přátelé a anglická liga. Potřeboval bych trochu nafouknout diář. Proč jsem vlastně teda znovu začal hrát ten fotbal?

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.