Hráč 18. kola OP, Matěj Chromý: "Největší fanynkou je moje babička"

Hráčem 19. kola okresního přeboru jste zvolili Matěje Chromého. Matěj patří dlouhodobě k nučickým oporám, však hráčem utkání se stal již počtvrté. Tentokrát svoji nominaci proměnil v zisk titulu Hráč kola. Matěj o víkendu přispěl dvěma góly k celkové výhře 3:1 nad mužstvem Zásmuk. Matěj mi ochotně odpověděl na pár otázek a vy si rozhovor můžete přečíst. Do komentářů pak můžete například vložit, na co byste se hráče kola chtěli zeptat vy...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Matěji, nejprve Vám gratuluji k zisku ocenění a nejdříve se prosím představte fanouškům...
Zhruba v sedmi letech jsem začal v Nučicích, kde jsem byl asi do svých devíti let. Poté jsem odešel na hostování do klubu Umbro Říčany, kde jsem strávil dva roky. Po dvou letech jsem se vrátil zpět do Nučic, kde jsem působil až do konce žákovské soutěže a zároveň jsem hrál na střídavý start v Kouřimi. Dorosteneckou soutěž jsem opět začal v Nučicích, kde jsem odehrál první sezonu. Další sezonu jsem pokračoval nadále v Nučicích a při tom jsem byl na střídavém startu v klubu ABC Braník. A pak půl sezony na střídavém startu v Meteoru Praha. Nyní působím v nučickém A mužstvu.
Byl u vás fotbal vždy na prvním místě? Byly chvíle, kdy byste s fotbalem nejraději seknul?
Ano, fotbal pro mě byl vždy na prvním místě. Jiné sporty jsem závodně nezkoušel. Myslím si, že každého občas napadne, jestli by nebylo lepší se na to vykašlat, že to za ty nervy nestojí. Ale to jsou jen chvilkové stavy. Nikdy jsem s fotbalem skončit nechtěl a v plánu to také nemám.
Jaký post v sestavě je pro vás optimální a proč?
Řekl bych, že pro mě je nejlepší post záložník. Protože jako záložník jsem takřka všude, útočím i bráním. S tím je sice spojené i běhání, ale s tím moc problém nemám.
Jak znáte web Fotbal u nás? Co se vám na něm líbí a co byste ještě rád našel?
Web Fotbal u nás docela znám a líbí se mi. Je zde plno zajímavých informací o utkáních, sestavách, hráčích a tak dále. S webem jsem naprosto spokojený.
Co pro vás toto ocenění znamená? Víte, kdo hlasoval?
Toto ocenění mě velmi potěšilo. Spoustu hlasů mi poslala přítelkyně, rodina, kamarádi a hlavně spoluhráči, kteří už říkali, že to rozhodně nebudu mít zadarmo. Tímto bych jim všem chtěl poděkovat.
Jste na jaře již druhý oceněný z nučického klubu. Čeho je to známka?
Ano, to je pravda. Podle mě je to známka toho, že se nám na jaře docela daří a hlavně dobrého kolektivu. Protože si navzájem posíláme hlasy a podílíme se tak na vítězství nominovaného spoluhráče.
Jaké máte osobní cíle ve fotbale?
Byl bych rád, kdybychom se udrželi v okresním přeboru a v budoucnu postoupili do vyšší soutěže, protože tým na to rozhodně máme.
Rodina vás podporuje?
Ano, rodina mě velmi podporuje, hlavně babička, která nesmí chybět na žádném zápase za jakéhokoli počasí.
Jaké jsou vaše koníčky mimo fotbal?
Ještě studuji a mezi mé koníčky patří například procházky se psem, kino a v zimě jízda na snowboardu.
Které dva týmy postoupí do finále Ligy mistrů?
Podle mého názoru do finále i přes prohru 0:1 postoupí Bayern Mnichov a Real Madrid, který to bude mít ještě těžké.
Váš nejhezčí zážitek s fotbalem?
Můj nejhezčí fotbalový zážitek je první gól, na který nikdy nezapomenu. Bylo to ještě v žácích, kde jsem se dostal na hřiště až na posledních pár minut, protože hráli kluci o dost starší než já a tudíž jsem toho proti nim moc nezmohl. Dostal jsem přihrávku na hranici velkého vápna, kde jsem si ho převzal a vystřelil, jenže jsem trefil obránce do ruky a rozhodčí nařídil penaltu. Trenér mě nechal, abych ji zahrál sám. S velkými obavami jsem si postavil míč, rozběhl se a kopl. Míč letěl k pravé tyči a gólman na něj naštěstí nedosáhl, takže jsem dal svůj první gól.
Matěji, díky za rozhovor a přeji ještě mnoho takových krásných zážitků u kulatého nesmyslu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.