Kamil Palkovič - Hlasy jsem dostal dokonce až ze Srbska!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k druhé výhře v sezóně. Co na to říkáte?
Ze začátku bych chtěl pogratulovat našemu spoluhráči Honzovi Tkadlečkovi, kterému se v týdnu narodila holčička. (úsměv) Jinak, děkuji za gratulaci. Jsem rád, že to zase po čase vyšlo. Největší zásluhu má opět Honza Morisch, ale jsem rád, že hlasy pro mě chodily i z dalekého Srbska. Takže děkuji všem za hlasy. Hvala vam bračo Grobari za vase glasove. (smích)
To asi budete mít v kabině pěkné drahé. Už víte, co klukům přinesete?
U nás v kabině se platí úplně za všechno. Náš pokladník vypsal za hráče kola snad litr zelené a nějaké peníze. Takže kasa se urcitě zaplní před ukončenou. Což je dobře.
V sobotním zápase ve Vřesině jste získali bod. Zkuste se ještě k němu krátce vrátit?
Po celé utkání jsme byli lepší, drželi jsme míč na kopačkách, měli několik tutových šancí. Vřesina do toho kopla pořádně až v 80. minutě a vyplatilo se jí to.
Vy sám jste byl u zrodu gólové akce. Popište ji pro naše čtenáře.
Dostal jsem přihrávku cca 20 metrů od brány a patičkou jsem poslal míč do šestnáctky Honzovi Tkadlečkovi, který nahrál před prázdnou branku Radkovi Urbanovi a ten po Lafatovsku zakončil.
Zazdil jste několik šancí. Která podle vás nejvíce zaváněla gólem
Hned z kraje druhého poločasu jsem dostal míč před šestnáctkou a navedl si ho až na penaltu, a opět se ukázalo, že moje levačka není zrovna obávaná zbraň.
O výhru jste přišli dvě minuty před koncem. Co se stalo, že jste si nepohlídali standardní situaci?
Posledních 10 minut jsme si o ten gól koledovali a standardky byla jediná šance Vřesiny, jak nás překonat, protože měli velkou výškovou převahu. A tak se stalo. Dobře kopnutá standardka, náš brankář míč vyrazil před jejich hráče a ten už v klidu zakončil. Škoda.
Nakonec jste mohli i prohrát, protože Vřesina orazítkovala břevno. Takže bod berete jako ztrátu, nebo naopak zisk?
Tenhle zápas jsme měli určitě vyhrát, ale za bod jsem asi snad radši. Protože, jak nás znám, tak bysme začali celý týden kalkulovat, že nám na druhé místo stačí uhrát bod s Kobeřicema a to by byla sebevražda. Takhle musíme hrát na výhru a nespoléhat se na nějaké zadní vrátka.
Tentokrát jste podle trenéra Rubého podali výborný výkon po celý zápas. Jak byste jej ohodnotil vy? Co chybělo k tříbodovému zisku?
V zápase jsme shořeli na proměňování šancí. Ale to se někdy stává. Jinak výkon celého týmu byl super. Až na těch posledních 10 minut.
Zatím jste druzí, a chystáte se na Kobeřice. S jakou taktikou půjdete do utkání?
Taktika je jasná. Hrát stejný fotbal jako proti Vřesině. Jen pak je šance vyhrát a skončit na druhém místě. Pro mě osobně to bude poslední zápas za Jakartovice, tak se chci rozloučit jedině výhrou.
Víte už něco více o tom, zda se bude letos postupovat i z druhého fleku?
Něco se povídá, ale jsou to jen spekulace, kdo, kde a jak. Každopádně chceme skončit na druhém místě, ať se z něho bude postupovat nebo ne. Celou sezónu se držíme nahoře, tak tam chceme i zůstat.
A kdyby ta možnost byla, využijete ji?
To je spíše otázka pro vedení, jestli budou peníze, hráči. Je toho hodně. Ale pokud se to uhraje na hřišti, tak by se mělo jít dál a zkusit si vyšší soutěž. Jakartovice si to zaslouží.
V čem vidíte hlavní příčinu letošní budišovské dominance?
Kluci jsou dlouho dobu spolu, mají kvalitu od brankáře až po posledního hráče na střídačce. K tomu trenér, co chce hrát fotbal. Byla jen otázka času, kdy okres proletí. S klukama u nás v kabině jim dáváme velké šance i příští rok v 1. B.
Na podzim jste hovořil, že chystáte svatbu. Už patříte mezi ženáče, a byl nebo bude svatební cesta?
Svatba bude koncem září, takže finišujeme s přípravama a už se na svatbu těšíme. Svatební cesta se bude odvíjet podle malého, kam se mu bude chtít.
Koho favorizujete a komu budete fandit na MS ve fotbale?
Fandit budu určitě Srbsku, ale vyhraje Brazílie. Jsem rád, že se tyhle týmy potkají ve skupině a pak ve finále ještě. (smích)
Jaké máte plány na léto?
V létě budeme určitě s rodinou grilovat, ležet u bazénu a pokud se k něčemu přemluvím, tak si půjdu zatrénovat, ať zahájím letní přípravu v novém týmu v co nejlepším světle. A taky jsem slíbil mému srbskému manažerovi Mirovi Gračaninovi, že se budu příští sezónu více věnovat malému fotbalu. Hrajeme nejvyšší soutěž v Ostravě za Partizan Ostrava. A vidina Ligy mistrů v malém fotbale je velké lákadlo.
Předpokládám, že se fotbalem neživíte, jaké je vaše civilní povolání?
Pracuji v Opavě ve firmě na výrobu masných výrobků.
Kdo je váš fotbalový vzor, a se kterým fotbalistou byste si chtěl zahrát v jednom týmu?
Fotbalový vzor už nemám, ale jsem velký fanoušek Realu Madrid, Sparty Praha a SFC Opava. S těma nejlepšíma už hraju v týmu teďka, takže žádný extra sen už nemám.
Jelikož je to nejspíš můj poslední rozhovor, tak bych chtěl poděkovat všem, kteří se pohybují okolo fotbalu v Jakartovicích. Naši předsedové Martin Matyáš a Pavel Němec udělali velký kus práce. Nesmím zapomenout ani na Davida Bartáka, Jardu Hrušku, Karla Balcara, přítelkyně a manželky za toleranci, holky za výčepem a na fanoušky. Samozřejmě děkuji trenérovi a spoluhráčům, že to semnou vydrželi. A pokud výjde vysněný postup, tak jen škoda, že u toho nemůže být náš kamarád sparťan Jarda Špiláček.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.